2 - 07 - 2018
خبر
بررسی سناریوهای مختلف آمریکا علیه اقتصاد ایران با حضور سران سه قوه
پایگاه اطلاعرسانی دولت- سومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران سه قوه و به ریاست رییسجمهور تشکیل شد. در این جلسه آخرین تحولات اقتصادی کشور مورد بررسی قرار گرفت و گزارش اقدامات دستگاههای ذیربط در اجرای مصوبات ۹گانه شورا در مورد مدیریت واردات، حمایت از بازار بورس و واگذاری سهام بنگاههای دولتی و عمومی، ارائه شد. در این جلسه، سناریوهای مختلف اقدامات تهدیدآمیز علیه اقتصاد ایران از سوی دولت آمریکا بررسی شد و تدابیر مناسب برای آمادگی جهت مقابله با هر گونه تحریم احتمالی آمریکا و ممانعت از اثرگذاری منفی بر زندگی مردم، تولید کشور و مدیریت بودجه دولت مورد بحث و تصمیمگیری قرار گرفت. همچنین پیشنهادهای سازمان برنامه و بودجه، به منظور دستیابی به خودکفایی هر چه سریعتر در تولید و مصرف بنزین مورد نیاز کشور و ممانعت از آسیبپذیری در حوزه حاملهای انرژی و تامین نیاز مردم مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه، ضرورت اقدام جدی در فضای حقوقی کشور برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و گسترش همکاریهای بانکی بینالمللی و مقابله با کارشکنیهای آمریکا در این زمینه به تصویب رسید.
بهرام قاسمی تایید نکرد:
ارائه بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا در حمایت از برجام
پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه- در پی انتشار اخباری مبنی بر ارائه بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا در حمایت از برجام از قول خانم فدریکا موگرینی نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن عدم تایید این خبر اظهار داشت: تاکنون بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا به طرف ایرانی ارائه نشده و هنوز کشورهای اتحادیه اروپا در حال آخرین رایزنیها برای ارائه پیشهادات خود هستند که قطعا پس از دریافت این بسته پیشنهادی موضوع اعلام و بررسی مفاد آن آغاز خواهد شد. قاسمی افزود: جمهوری اسلامی ایران پس از بررسی دقیق این پیشنهادات و بر اساس منافع ملی و مصالح کشور در خصوص آن و نیز حضور یا عدم حضور خود در برجام تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد. روز گذشته در رسانههای داخلی خبری منتشر شد که در آن اعلام شده بود فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه نشست دو روزه سران اتحادیه اروپا در بروکسل گفته است که این اتحادیه با ۲۸ رای مثبت، بسته حمایتی از ایران را در راستای برجام تصویب کرده است.
استیضاح کرباسیان سهشنبه بررسی میشود
ایرنا- تقاضای استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی در ۱۶ محور سهشنبه این هفته در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بررسی میشود. تقاضای استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی سهشنبه گذشته با امضای ۵۰ نماینده تقدیم هیات رییسه مجلس شورای اسلامی شد و هیاترییسه برای بررسی بیشتر آن را به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع داد. علیاصغر یوسفنژاد عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر پس از یک هفته، ۱۰ امضاکننده استیضاح همچنان خواهان استیضاح کرباسیان باشند، این تقاضا در جلسه علنی مجلس بررسی میشود. وی از مهمترین محورهای این استیضاح را ناتوانی در تدوین و اعمال سیاستهای اقتصادی و مالی، ضعف در اداره امور اقتصادی کشور، عدم اعمال تکالیف قانونی در حوزه فعالیتهای بانکی، عدم اجرای برنامههای اعلامی در زمان اخذ رای اعتماد از مجلس عنوان کرد. عضو هیاترییسه مجلس افزود: نبود تدبیر لازم در سازماندهی اقتصادی، عدم اجرای عادلانه نظام مالیاتی به نحوی که بیشترین فشار مالیاتی به واحدهای تولیدی و اقشار کمدرآمد وارد میشود، بیتوجهی به اقتصاد مقاومتی، عدم تدوین و اجرای سیاستهای اقتصادی مناسب در حمایت از تولید داخلی، ناتوانی در مردمیسازی اقتصاد و تقویت توان تولید ملی، عدم توانایی در شفافسازی و سالمسازی اقتصاد از دیگر محورهای تقاضای این استیضاح است. یوسفنژاد گفت: ناتوانی در افزایش ثروت عمومی، عدم مشارکت فعال در تنظیم سیاستها و برنامههای اجرایی، اقتصادی و مالی، مدیریت نامناسب بازار سرمایه، گمرک، مالیات، بیمه و خزانهداری، عدم نظارت مالی صحیح بر صحت جریان عملیات مبادلات اقتصادی کشور و عدم برنامهریزی صحیح جهت جذب سرمایهگذاری خارجی و بیتوجهی به آن از دیگر محورهای این استیضاح است. اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در جلسه روز سهشنبه خود همچنین درباره تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از عملکرد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پنج سال گذشته رای میدهند.
کمال دهقانی مطرح کرد:
بررسی مجدد CFT در کمیسیون امنیت بعد از تعطیلات مجلس
ایسنا- نایبرییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که این کمیسیون لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) را بعد از تعطیلات مجلس مجددا بررسی خواهد کرد. کمال دهقانی با اشاره به مهلت سه ماهه FATF به ایران درباره بررسی CFT در کمیسیون امنیت ملی گفت: حدود دو هفته گذشته نمایندگان مجلس در صحن علنی رای به مسکوت ماندن دو ماهه CFT را دادند به همین دلیل این لایحه برای بررسی مجدد به کمیسیون امنیت ملی ارجاع شد. وی افزود: اکنون کمیسیون امنیت ملی یک ماه و نیم زمان برای بررسی مجدد این لایحه را دارد به همین دلیل ما بعد از تعطیلات هفته آینده مجلس یعنی حدودا دو هفته دیگر رسیدگی به این لایحه را شروع خواهیم کرد که یک ماه زمان داریم. دهقانی گفت که در زمان بررسی این لایحه از کارشناسان مرکز پژوهشها و وزارتخانههای اطلاعات، اقتصاد، امور خارجه و دستگاههای ذیربط دعوت به عمل خواهد آمد تا بر اساس نظرات اخذ شده در کمیسیون لایحه مورد بررسی قرار گیرد. وی تاکید کرد که قطعا در بررسی این لایحه نظر دولت و مقام معظم رهبری لحاظ خواهد شد.
فرمانده کل ارتش کشور:
مراقب باشیم کشورهای دیگر به فضای برادری موجود بین ایران و پاکستان آسیب نزنند
ایلنا- فرمانده کل ارتش با بیان اینکه ما رفتار غلط آمریکا با پاکستانیها را تایید نمیکنیم گفت: باید مراقب باشیم که کشورهای دیگر به فضای برادری موجود بین ایران و پاکستان آسیب نزنند.
ژنرال بلال اکبر رییس ستاد ارتش جمهوری اسلامی پاکستان با حضور در ستاد آجا با امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کرد. موسوی در این دیدار با اشاره به روابط ایران و پاکستان در ابعاد تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی، بر علاقه دو طرف در گسترش روابط در همه حوزهها تاکید کرد. فرمانده کل ارتش با اشاره به تعامل نیروهای مسلح دو کشور در حوزههای دریایی، زمینی و هوایی، تصریح کرد: انتظار هم این است که طرفین کمک کنند این روابط روزبهروز گسترش یابد. موسوی با اشاره به همسایگی نیروی دریایی دو کشور، بر گسترش همکاری نیروهای دریایی ایران و پاکستان تاکید و اظهار امیدواری کرد پیشنهادات ارائه شده در این اجلاس پیگیری و عملیاتی شود.
وی همچنین با بیان اینکه ما رفتار غلط آمریکا با پاکستانیها را تایید نمیکنیم گفت: باید مراقب باشیم که کشورهای دیگر به فضای برادری موجود بین ایران و پاکستان آسیب نزنند. ژنرال بلال اکبر رییس ستاد ارتش جمهوری اسلامی پاکستان نیز در این دیدار توسعه همکاریها در برقراری امنیت در منطقه به ویژه در وضعیت کنونی را مورد تاکید قرار داد و افزود: ارتش ایران و پاکستان به مثابه ید واحد میتوانند از بروز هرگونه تهدید و آسیب امنیتی برای دو کشور جلوگیری کنند و پرچم صلح و امنیت را برافراشته نگه دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد