8 - 07 - 2018
خبر
ممنوعیت صادرات ۱۸ قلم کالای اساسی و کشاورزی
مهر- صادرات ۱۸ قلم کالای اساسی و ضروری کشاورزی تا اطلاع ثانوی ممنوع شد. بر این اساس گمرک ایران با صدور ابلاغیهای به وزرای صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: پیرو بخشنامههای مربوط به فهرست اقلام صادراتی مشمول ممنوعیت، عوارض و مجوز صادراتی، صادرات ۱۸ قلم کالای اساسی و ضروری کشاورزی شامل ذرت، گندم، آرد، جو، جو دوسر، دانههای روغنی، روغن خام و پالم، یونجه، کاه و کلش، پودر ماهی و گوشت، انواع سبوس، کنجاله سویا، سایر کنجالهها، تفالهها، خوراک آبزیان، افزودنی خوراک آبزیان، چاودار و سورگوم تا اطلاع ثانوی ممنوع شده است. این دستورالعمل همچنین از سوی علیاکبر شادمانی مدیرکل دفتر صادرات گمرک به تمامی گمرکات اجرایی کشور برای اجرا ابلاغ شده است.
درخواست افزایش دوباره قیمت روغن
ایلنا- به گفته رییس اتحادیه بنکداران از قبل از ماه رمضان مجوز افزایش قیمت ۹ درصدی قیمت روغن داده شده بود اما این افزایش قیمت مجددا درخواست شده است. محمد آقاطاهر در این خصوص گفت: افزایش قیمت روغن توسط ارگانهای وابسته به دولت انجام میشود و مجوزهای آن توسط دولت داده میشود. از اول هم شرکتها درصد بیشتری برای افزایش قیمت میخواستند اما دولت تنها با ۹ درصد موافقت کرد. وی همچنین در ادامه در خصوص قیمت برنج در بازار خاطرنشان کرد: قیمت برنج هندی در بازار افزایش یا کاهش نداشته و با همان قیمت قبل عرضه میشود اما برنج ایرانی بنا بر میزان مرغوبیت چند درصد افزایش قیمت داشته که البته این افزایش قیمت در آخر فصل طبیعی است.
رییس اتحادیه بنکداران، برنج و حبوبات گفت: قیمت برنج ایرانی از هشت هزار تومان تا حدود ۱۳ هزار تومان متغیر است که این قیمت به مرغوبیت انواع برنج بستگی دارد که در حال حاضر ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است.
ساختار نظارتی اتاق اصناف قوی نیست
ایسنا- در شرایطی که بسیاری از عرضهکنندگان کالا مانند فروشندگان لوازم خانگی، محصولات خود را نمیفروشند، رییس اتاق اصناف ایران معتقد است احتکار نمیتواند درست باشد اما اختفا و نفروختن دلایل مختلفی دارد که باید بررسی شود. علی فاضلی در واکنش به اینکه چرا برخی از واحدهای صنفی کالاهای خود را عرضه نمیکنند، گفت: نمیتوان به صورت کامل عرضه نکردن کالا از سوی برخی از واحدهای صنفی و توزیعکنندگان را رد کرد اما کمبود کالا یا نبود آن در بازار چندان مورد تایید نیست چرا که در میان سه میلیون بنگاه و واحد صنفی قطعا امکان تخلف به صورت آشکار یا پنهان وجود دارد.
وی با بیان اینکه عرضه نکردن کالا تخلف محسوب میشود، افزود: مساله احتکار چندان نمیتواند درست باشد اما این موضوع با اختفا تفاوت دارد. در جاهایی که اختفا صورت میگیرد، بنگاهها مطمئن به تامین کالای خود برای جایگزینی آن به جای چیزی که فروختهاند، نیستند بنابراین باید چنین مسایل و دغدغههایی را رصد کنیم. مسلما ارزیابی و پایش درست و دقیقی از بازار، انبارها و حتی آنهایی که کالایشان را عرضه نمیکنند، داشتهایم که در این زمینه اتحادیههای صنفی پیشگام بوده و هستند. رییس اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه نباید کسی از چنین خللهایی در بازار آسیب ببیند، گفت: باید علت بروز چنین اتفاقاتی را ارزیابی و آسیبشناسی کرد و مسلما با نظارت بیشتر و بهتر میتوان جلوی چنین تخلفاتی را در بازار گرفت. البته در این زمینه ساختار نظارتی در اتاق اصناف ایران چندان قوی نیست و از تعداد کافی نیرو و امکانات در حوزه سختافزاری و نرمافزاری برخوردار نیستیم که امیدواریم بتوانیم آن را با توجه بیشتر مسوولان تقویت کنیم.
دستور رییسجمهور برای ترخیص اموال باقیمانده در گمرک
تسنیم- چالش اموال باقیمانده در گمرک، پای رییسجمهور را نیز وسط کشید بهطوریکه حسن روحانی در هامش نامهای دستور داد که تمامی اموال باقی مانده در گمرکات هرچه سریعتر ترخیص شود.
رییسجمهور دستور ترخیص هرچه سریعتر تمامی اموال باقیمانده در گمرکات را در هامش (پاراف) نامه وزیر کشور صادر کرده است. در این راستا بابک دینپرست معاون امور هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور نیز با ارسال نامهای به گمرک و سازمان جمعآوری و فروش املاک تملیکی، نوشت: دستور فرمایید تعداد دقیق وسایط ترابری به تفکیک انواع کامیون و کامیونت بلاتکلیف مشمول قانون اموال تفکیکی و همچنین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تحت عنوان قاچاق، قضایی، متروکه و ضبطی که در گمرکات و انباریهای متروکه موجود است را حداکثر تا تاریخ ۵ تیرماه سالجاری به این معاونت ارسال نمایید.
حلقه صادرات خرما تنگتر میشود
فارس- ایران بعد از مصر که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن خرما تولید میکند، با تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال ۹۶، رتبه دومین کشور تولیدکننده و صادرکننده خرما در جهان را به خود اختصاص داده است اما این روزها دولت تصمیمهایی را اتخاذ میکند که به دنبال آن، مشکلات زیادی برای صادرکنندگان خرما به وجود آمده است. در همین رابطه رییس انجمن ملی خرما با اشاره به ضربالاجل دو ماهه برای تحویل دادن ارز صادراتی، به مشکلات پیش روی صادرات خرما با توجه به وضعیت ارزی و تصمیماتی که دولت برای ارز صادراتی گرفته، اشاره کرد.
محسن رشیدفرخی گفت: متاسفانه هر روز خبرهایی میشنویم که دولت تصمیماتی برای ارز حاصل از صادرات میگیرد که ظرف دو ماه باید صادرکنندگان از طریق سامانه نیما یا به صورت ارز ترجیحی آن را به بانک مرکزی برگشت دهند. وی به مصوبات در شرف انجام هم اشاره کرد و گفت که امکان عرضه دلار حاصل از صادرات خرما در بورس یا از طریق صرافیها وجود دارد که بسته به طریقه خریدار یا فروشنده حتما باید خریدار ارز یک واردکننده باشد که ما تا اینجا بحثی نداریم ولی به دلیل اینکه مهلت دو ماهه برای آن تعیین کردهاند، مبنا و پایهاش مشخص نیست.
رییس انجمن ملی خرما با توجه به اینکه تحریمها حلقه را هر روز بر صادرکنندگان تنگتر میکند، تصریح کرد: فقط در یک بحث کشتیرانی زمان باروری ما نسبت به ۶-۵ ماه گذشته افزایش یافته چراکه نمیتوانیم بهطور مستقیم خرما را به برخی کشورها صادر کنیم. فرخی نحوه محاسبه نرخ ارز در خارج از کشور را هم یکی دیگر از مشکلات صادرکنندگان برشمرد و افزود: تمام هزینههای جانبی از جمله هزینه حمل برمبنای ارز آزاد که در بازار تعیین میشود، محاسبه میشود اما دولت توقع دارد ارز صادراتی را با نرخ ۴۲۰۰ تومان در اختیار واردکننده قرار دهیم و کسی نیست در این میان هزینههای تحمیلی بر صادرکننده را برعهده گیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد