11 - 07 - 2018
خبر
عدم درج قیمت، بالاترین تخلف صنفی
ایسنا- عدم درج قیمت به عنوان بزرگترین تخلف صنفی در کشور اعلام شده است. در همین خصوص معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از عدم درج قیمت روی کالا به عنوان بزرگترین تخلف صنفی در کشور یاد کرد و گفت: اصلا قابل قبول نیست که ما کالایی را تولید یا عرضه کنیم اما قیمت آن روی کالا درج نشده باشد یا برای خریدار فاکتوری که حق مسلم اوست صادر نشود. وی با بیان اینکه «جنس فروخته شده پس گرفته نمیشود» عبارت غلطی است که ما در حال اصلاح این رویه هستیم، اضافه کرد: اتفاقا باید به احترام خریدار بنویسیم جنس فروخته شده در صورت عدم مرغوبیت پس گرفته میشود.
نوابی ورود دستگاههای مختلف در بحث تنظیم بازار به ویژه ارتباط تنگاتنگ با تعزیرات، استاندارد، بهداشت و جهاد کشاورزی را یادآور شد و افزود: ما در سال گذشته سه میلیون و ۶۰۰ هزار مورد بازرسی در مناسبتهای متعدد از تنظیم بازار عید گرفته تا طرح ضیافت رمضان و توزیع اقلام در ماه محرم انجام دادیم که در این ارتباط هزار میلیارد تومان پرونده تخلفاتی شکل گرفته و به آنها رسیدگی شده است.
نوایی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا بازار را به حال خود رها نمیکنند، گفت: در بررسیهایی که انجام دادیم در بسیاری از کشورها کنترل بازار به شکل درست و از طریق سامانه فروش انجام میشود که این خود شفافیت معاملات را نیز بالا میبرد. وی تصریح کرد: ما به شدت نیازمند تجهیز فروشگاهها به سامانه فروش هستیم به طوری که اگر این سامانه راهاندازی شود ۷۰۰ هزار واحد صنفی بدون پروانه در کشور شناسایی و اسباب کار قانونی آنها فراهم میآید.
کارتهای بازرگانی زیر ذرهبین
مهر- در راستای کاهش تخلفات و سودجوییهایی که از طریق کارتهای بازرگانی صورت میگیرد، وزارت صنعت در ابلاغیهای تایید کارت بازرگانی بدون اطمینان کامل از هویت متقاضی و احراز شرایط دریافت را ممنوع اعلام کرد و خواستار رسیدگی مجدد به همه کارتهای صادره گذشته شد. در ابلاغیه صادر شده از سوی محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت آمده است: با توجه به اینکه تایید کارت بازرگانی از وظایف سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانی است، تایید حتی یک فقره کارت بازرگانی بدون اطمینان کامل از هویت متقاضی و احراز شرایط دریافت، ممنوع و تاییدکننده و مقامات بالاتر آن مسوول خواهند بود. بر اساس دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضروری است در کارگروه مشترکی با اتاق بازرگانی و گمرک محل نسبت به رسیدگی مجدد به همه کارتهای صادره گذشته اقدام و در اسرع وقت کارتهای غیرواجد شرایط تعلیق یا باطل و گزارشهای اقدامات ارائه شود.
عدم امکان پیشبینی قیمت زعفران
باشگاه خبرنگاران- اگرچه قیمت زعفران طی ۱۰ روز گذشته تا حدی ثبات پیدا کرده اما به گفته نایب رییس شورای ملی زعفران، با توجه به نابسامانی و نوسان نرخ ارز، امکان پیشبینی قیمت زعفران برای یک ساعت دیگر در بازار وجود ندارد. غلامرضا میری در این خصوص گفت: در حال حاضر حداقل نرخ هر کیلو طلای سرخ چهار میلیون و ۵۰ هزار و حداکثر هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است اما با توجه به نوسان نرخ ارز و مشکلات پیش روی صادرکنندگان، نهتنها نمیتوان قیمت زعفران را پیشبینی کرد بلکه حتی نمیتوان پیشبینی دقیقی راجع به صادرات زعفران داشت. به همین خاطر انتظار میرود که مشکلات پیش روی صادرکنندگان مرتفع شود.
میری از کاهش ۱۲ تنی صادرات زعفران در خردادماه خبر داد و افزود: در اردیبهشت سالجاری ۲۵ تن و ۶۶۹ کیلو زعفران به بازارهای هدف صادر شد که این میزان در خرداد ماه با کاهش ۱۲ تنی به ۱۳ تن و ۶۹۸ کیلو رسید.
نایبرییس شورای ملی زعفران با اشاره به دلایل کاهش صادرات طلای سرخ ایرانی در یک ماه اخیر گفت: با توجه به اینکه از سالهای قبل از تحریم تاکنون امکان ورود پول حاصل از صادرات به سبب معاملات با نرخ تومان به سیستم بانکی وجود نداشت، از اینرو برای مقابله با چالشهای ناشی از این امر در صورت بازگشت مجدد تحریمها از سوی ترامپ، بنابر بخشنامه دولت در ۲/۲/۹۷، صادرکنندگان موظف به بازگشت ارز حاصل از صادرات به سیستم بانکی شدند. این تصمیم باعث شده که صادرکنندگان رغبتی به صادرات نداشته باشند.
این مقام مسوول همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعمال تحریمهای جدید چه تاثیری در صادرات زعفران خواهد داشت، بیان کرد: در صورت اعمال تحریمهای جدید از یک ماه آینده ،دیگر امکان صادرات زعفران به آمریکا به سبب مسائل ارزی و مشکلات سیستم بانکی مبنی بر دریافت پول وجود نخواهد داشت. این درحالی است که با اجرای برجام تمامی صادرکنندگان به این کشور صادرات داشتند، اما به طور دقیق نمیتوان رقم مشخصی را اعلام کرد.
تغییر روابط تجاری ایران و آمریکا
تسنیم- نگاهی به آمارهای تجارت خارجی توسط منابع خارجی نشان میدهد که صادرات ایران به برخی کشورها مانند ترکیه تا حدی افزایش یافته اما واردات از کشورهایی مانند آمریکا با رشد ۶۰ درصدی روبهرو شده است. بر اساس آنچه اداره آمار آمریکا منتشر کرده است، صادرات آمریکا به ایران در ۵ ماهه نخست سالجاری میلادی با رشد ۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به بیش از ۵۰ میلیون دلار رسید. همچنین مبادلات تجاری دو کشور که در ماههای ژانویه تا می سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۳/۶۵ میلیون دلار بوده در مدت مشابه سالجاری میلادی به ۸/۷۸ میلیون دلار افزایش یافته است.
بر این اساس صادرات آمریکا به ایران در ۵ ماهه ۲۰۱۸ با رشد ۶۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده و به ۲/۵۰ میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که آمریکا در ماههای ژانویه تا می سال قبل ۲/۳۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود. اما واردات آمریکا از ایران در ماههای ژانویه تا می امسال افت ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و به ۶/۲۸ میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که واردات آمریکا از ایران در ۵ ماهه سال قبل ۱/۳۴ میلیون دلار گزارش شده بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد