16 - 07 - 2018
خبر
هجوم دلالان ارز به بازار طلای آب شده
ایسنا- از آنجایی که دلالان بازار ارز دیگر نمیتوانند آزادانه در این بازار دادوستد داشته باشند، به بازار سکه و طلا آن هم نه مصنوعات، بلکه طلای آب شده رفتهاند. بهطوریکه سرمایهشان را به سکه و طلای آب شده تبدیل و از کشور خارج میکنند. در همین خصوص رییس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان طلا و جواهر اعلام کرد که دلالان میلیاردی بازار سکه و طلا، افراد عادی نیستند و پشتوانه خاصی دارند؛ از آنجا که این افراد دیگر نمیتوانند آزادانه در بازار ارز داد و ستد داشته باشند، به بازار طلای آب شده آمدهاند.
ابراهیم محمدولی اظهار کرد: پس از آنکه دولت اعلام کرد که «اجازه نمیدهد در بازار ارز دلالی و نوسان قیمت ادامه پیدا کند» و نظارتها بر بازار ارز شدت گرفت، دلالان پولهای خود را برای اینکه سود بیشتری ببرند یا آنکه راحتتر بتوانند سرمایهشان را از کشور خارج کنند، به بازار سکه وارد کردند. وی افزود: این دلالان کلان بازار طلا و سکه سرمایهشان را از این طریق به کشورهای همسایه منتقل میکنند و عده دیگری نیز در این میان هستند که معاملات میلیاردی کرده و تنها سودشان را به جیب میزنند، چراکه در این معاملات کالا و سکهای رد و بدل نمیشود و تنها آنها مابهالتفاوت معاملهای که انجام میدهند را دریافت میکنند.
محمدولی تصریح کرد: این رفتارها در بازار به زیان صنعت بوده و باید با آنها برخورد شود که با اقدامات انجام شده به نظر میرسد اوضاع و شرایط بازار طلا و سکه آرامتر و بهتر میشود و بهتر است که در این میان بخش خصوصی و تشکلها را نیز دخیل کنند تا بتوان مدیریت بهتری بر بازار اعمال کرد.
تغییر شرایط صدور کارت بازرگانی
تسنیم- شرایط صدور کارت بازرگانی براساس آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات از سوی هیات وزیران اصلاح و با امضای معاون اول رییسجمهور ابلاغ شد. از این رو بر اساس مصوبه هیات دولت، آییننامه اجرایی صدور کارت بازرگانی تغییر کرد بهطوریکه از این پس سقف ارزش واردات اشخاص حقیقی و حقوقی دریافتکننده کارت در سال اول ۵۰۰ هزار دلار است.
با مصوبه جدید هیات دولت، کلیه اشخاص دارنده کارت بازرگانی در سال اول تجارت خود تنها مجاز به واردات ۵۰۰هزار دلار کالا بوده و در سال دوم این رقم به ۲ میلیون دلار افزایش مییابد. همچنین بر اساس تغییرات اعمال شده در تبصره ۴ این مصوبه دارندگان کارت بازرگانی حق واگذاری آن به غیر را برای واردات ندارند. نکته جالب اینکه در شرایط فعلی و دور جدید التهابات ارزی یکی از سوءاستفادههای مرسوم از کارت بازرگانی، اجاره آن به صادرکنندگان کالاست تا ارز خارج شده از کشور قابل رصد نباشد. به همین دلیل ممنوعیت واگذاری کارت بازرگانی تنها برای فعالیتهای وارداتی و مستثنی شدن صادرات ابهاماتی را برای کارشناسان ایجاد کرده است.
تکذیب ورود شترهای قطری به ایران
مهر- چندی پیش یک روزنامه سعودی مدعی شد که دوحه، انتقال دهها هزار نفر شتر از جمله شتر مخصوص امیر قطر از عربستان به ایران را بررسی میکند. این در حالی است که مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، اجاره مراتع کشور و ورود و چرای شترهای قطری در ایران را تکذیب کرد و گفت: شترهای قطری برای چرا به ایران نمیآیند.
ترحم بهزاد گفت: تاکنون هیچ تعداد نفر شتر از کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله قطر برای چرا وارد مراتع کشور نشده است. قطر نیز تاکنون مکاتبه و درخواستی برای ورود و چرای شتر در مراتع کشورمان نداشته و در صورت چنین درخواستی این موضوع به لحاظ امنیتی به مصوبه هیات وزیران و مجلس نیاز دارد.
بهزاد با بیان اینکه واردات دام به کشور باید با توجه به ظرفیت مراتع کشور و بر اساس روندهای قانونی صورت گیرد، تصریح کرد: بر اساس تبصره (۱) ذیل ماده (۳) قانون حفاظت از منابع طبیعی کشور مصوب سال ۱۳۴۶ هرگونه بهرهبرداری از مراتع کشور مستلزم داشتن مجوز است و تاکنون هیچ مجوزی برای اجاره مراتع و چرای شترهای قطری در کشور صادر نشده است. وی مباحث مطرح شده مربوط به ورود شتر از قطر و چرا در مراتع استان فارس را شایعه و بیاساس خواند و اظهار داشت: این شایعات در فضای مجازی با هدف ایجاد تنشهای اجتماعی منتشر میشود.
۳ میلیون دلار مواد اولیه لوازم آرایشی پشت درهای گمرک
ایلنا- بیش از سه میلیون دلار از مواد اولیه تولیدکنندگان لوازم و مواد آرایشی به سبب اختلافات تعرفهای و قوانین یک شبه، در گمرک مانده است. علاوه بر این فعالان اقتصادی اجازه ترخیص مواد اولیه را هم ندارند. بر همین اساس عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه اگر آقایان زودتر فکری در این خصوص نکنند با تعطیلی کارخانهها در این حوزه افراد زیادی ظرف یک ماه آینده بیکار خواهند شد، گفت: اکنون مواد اولیه یکی از اصلیترین برندهای آرایشی کشور دو هفته است که در بندر خاک میخورد فقط به خاطر اینکه یک گروه میگویند بخشی از این پک جزو گروه ۲ است و گروه دیگر معتقد هستند گروه ۳.
علی صادقی اظهار کرد: در واقع چنان به صورت ریز این کالاها تفکیک شده که نمیتوان به راحتی همه را در یک گروه قرار داد. از طرف دیگر چون این قانون یک شبه تصویب و ابلاغ شده این لوازم به صورت مختلط بار کانتینر شده بود و بعد از ۴۵ روز که روی آب بوده حالا که رسیده در یک پک دو گروه کالایی دیده میشود و بر سر ترخیص آن اختلاف نظر وجود دارد. وی تصریح کرد: از سوی دیگر مشکل عدم تخصیص ارز همچنان وجود دارد و الان یک ماه و نیم شده که نتوانستیم ارز دریافت کنیم در صورتی که ما کالا را اعتباری گرفتیم و اکنون در انبار است ولی اجازه ترخیص نمیدهند.
نحوه ارزشگذاری پارچههای وارداتی تعیین شد
فارس- نحوه ارزشگذاری پارچههای وارداتی تعیین شد. بر این اساس مدیرکل دفتر بررسی و تعیین ارزش و تعرفه در بخشنامهای به گمرکات اجرایی سراسر کشور نحوه ارزشگذاری پارچههای وارداتی بر اساس نوع جنس، بافت، گراماژ در سیستم تعیین ارزش (TSC) را اعلام کرد.
در بخشنامه خداکرم اسکندری آمده است: نظر به اینکه ارزش کلیه پارچهها که در فصول ۵۰ تا ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات طبقهبندی میشود، بر اساس نوع جنس، بافت، گراماژ و... در سیستم تعیین ارزش (TSC) به ثبت رسیده است لذا مقتضی است دستور فرمایید در زمان رسیدگی به ارزش کالا و نیز اظهارنظر موسسات استاندارد مواردی که در ادامه میآید، رعایت شود: پارچهها باید ضمن تعیین ماهیت توسط آزمایشگاههای استاندارد دقیقا نوع جنس، نوع بافت، گراماژ، عرض و همچنین درصد نخ به کار رفته و کاربرد مشخص شود. همچنین در صورتی که فاکتورها از چند ردیف تشکیل شدهاند باید دقیقا نظرات آزمایشگاههای استاندارد به تفکیک ردیفهای فاکتور باشد مشخص شود هر ردیف از نظرات آزمایشگاه مربوط به کدام ردیف از فاکتور است. سپس با توجه به تعرفه مشخص شده بر اساس ارزشهای ثبت شده در سامانه جامع امور گمرکی (TSC) ارزشها تعیین شود. گفتنی است مسوولیت حسن اجرای مفاد این دستورالعمل به عهده مدیران و معاونان فنی و امور گمرکی گمرکات کشور میباشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد