25 - 05 - 2018
خبر
استراتژی دولت برای مقابله با گرانی گوشت؛
ممنوعیت صادرات دام زنده
تسنیم- چند وقتی میشود که بازار گوشت با افزایش قیمتهای بیرویه روبهرو شده که برخی از کارشناسان کمبود دام زنده را علت آن میدانند اگرچه فعالیت دلالان و سودجویان در بازار همواره بر گرانیها تاثیرگذار بوده است. بر همین اساس به منظور مدیریت عرضه و تقاضا و جلوگیری از روند افزایش قیمت گوشت قرمز بهویژه گوشت گوسفندی، صادرات دام زنده بهطور موقت تا زمان عبور از این فصل ممنوع شد. در همین رابطه معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از ممنوعیت صادرات دام زنده خبر داد و گفت: هماکنون فصل زایش و شیردهی دام سبک بز و گوسفند است و این مساله سبب کاهش عرضه دام زنده به بازار شده است. مرتضی رضایی گفت: ایران به لحاظ صادرات دام زنده به کشورهای حاشیه خلیج فارس موقعیت ممتازی دارد بنابراین صادرات دام زنده فرصت تجاری خوبی است که باید توسعه یابد.
رضایی واسطهها و دلالان را عاملان اصلی افزایش قیمت گوشت قرمز بهویژه گوشت گوسفندی دانست و افزود: گوشت گوسفند از زمانی که از دامدار خریداری میشود حداقل بین سه واسطه دست به دست میشود و در نتیجه بازار و قیمت را بهویژه در مواقعی که محدودیت تولید وجود دارد تحت تاثیر قرار میدهد. وی توسعه زنجیرههای تولید را برای کاهش فعالیت دلالان و واسطهها در بازار گوشت قرمز ضروری دانست و گفت: در زنجیرههای تولید، تمام مراحل از پرورش و تولید تا کشتارگاه و عرضه به بازار در زنجیره کاملی مدیریت و عرضه میشود و واسطهها در این زنجیره حذف میشوند.
روغننباتی ۹ درصد گران شد
ایسنا- طی هفتههای گذشته انواع برندها و صنایع روغننباتی قیمت محصولات خود را افزایش دادند که به گفته دبیر انجمن صنایع روغننباتی، ستاد تنظیم بازار ۱۸ اردیبهشت امسال با درخواست تولیدکنندگان که سال گذشته مطرح شده بود، موافقت کرد بنابراین انواع روغننباتی براساس لیست اعلامی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ۹ درصد با افزایش قیمت مواجه شد. امیرهوشنگ بیرشک از افزایش ۹ درصدی قیمت روغننباتی براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار خبر داد و گفت: پس از پیگیریهای متعدد و برگزاری جلسات مشترک، بالاخره سازمان حمایت با درخواست صنایع روغننباتی موافقت کرد. وی افزود: یکی از مشکلات امروز این صنعت کمبود و افزایش قیمت حدود ۵۰ درصدی انواع ظروف بستهبندی مانند بطری است.
او با بیان اینکه در زمینه لوازم بستهبندی با مشکلات متعددی مواجه شدهایم و به شدت عرضه آن کاهش یافته است ادامه داد: همچنین قیمت این محصولات ۴۵ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده که در این زمینه به همراه کارخانههای تولیدکننده آبمعدنی و نوشیدنی و ماءالشعیر، نامه مشترکی به سازمان حمایت مصرفکنندگان وتولیدکنندگان ارسال کردیم تا مشکل را برطرف کند.
حرف و حدیث در مورد روابط تجاری ایران و چین
ایلنا- بعد از خروج آمریکا از برجام و همچنین تفاهماتی که میان این کشور با چین صورت گرفته، این شائبه وجود دارد که شاید حضور شرکتهای چینی نیز در ایران کمرنگ شود. در همین خصوص نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه اتفاقات سیاسی برجام تاثیری در حضور شرکتهای چینی در ایران ندارد، گفت: سابقه همکاری و حضور شرکتهای چینی در ایران به پیش از اعمال تحریمهای هستهای بازمیگردد و حتی زمانی که تحریمها اعمال شد باز هم این شرکتها حضور داشتند. اکنون شرکتهای چینی نیز به فعالیت خود ادامه میدهند و من فکر نمیکنم اتفاقات سیاسی برجام تاثیری در حضور این شرکتها در ایران داشته باشد.
مجیدرضا حریری در خصوص تفاهم تجاری آمریکا و چین و تاثیرگذاری آن روی روابط این کشور با ایران گفت: به نظر نمیرسد این تفاهمنامه تاثیری بر روابط ما با چین داشته باشد چرا که این یک اتفاق تجاری بین قدرت اول و دوم اقتصاد جهان است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در مورد همکاریهای بانکی و خطوط اعتباری چین نیز گفت: فاینانسهای ما با چین به دو قسمت تقسیم میشود؛ قبل از برجام و بعد از برجام. پس از امضای توافق هستهای سه خط اعتباری توسط اگزیمبانک، بانک توسعه زیرساخت چین و موسسه مالی سیتیبی برای ایران باز شد که مهمترین آن فاینانس خط آهن برقی تهران- مشهد توسط اگزیم بانک چین است که اکنون ادامه دارد و هیچ صحبتی مبنی بر توقف آن مطرح نشده است. وی تصریح کرد: تا این لحظه هیچگونه خللی در رابطه با همکاری تجاری شرکتهای چینی با ایران و خطوط اعتباری به وجود نیامده و با توجه به سفر رییس جمهور در آینده نزدیک به چین این همکاریها گسترش پیدا خواهد کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد