28 - 05 - 2018
خبر
ارز در بانکها چند؟
بانک مرکزی بار دیگر قیمت دلار را افزایش داد و برای اولین روز هفته آن را ۴۲۱۱ تومان اعلام کرد.
دلار که در نتیجه اجرای سیاست جدید ارزی دولت حدود ۴۰ روز در نرخ ۴۲۰۰ تومان باقی مانده بود، از هفته گذشته روند رو به رشد خود را آغاز کرد. بر این اساس از روز دوشنبه هفته پیش تا به امروز ۱۱ تومان گران شده است.
با توجه به اینکه خرید و فروش ارز در صرافیها ممنوع شد و قاچاق محسوب میشود، متقاضیان ارزی که نیاز آنها در سیاست ارزی تعریف شده است، میتوانند با مراجعه به بانکها ارز مورد نیاز خود را تهیه کنند و افرادی که مایل به فروش ارز هستند آنها را به بانکها بفروشند. در این حالت نرخ خرید ارز از دارندگان نسبت به نرخ مرجعی که بانک مرکزی اعلام میکند، پایین تر و نرخ فروش آن در بانکها بالاتر است.
برای دیروز دلار آمریکا که از سوی بانک مرکزی ۴۲۱۱ تومان قیمتگذاری شده از فروشنده حدود ۴۱۸۹ خریداری و ۴۲۳۲ تومان به متقاضی فروخته میشود. در سایر نرخها یورو ۴۹۱۰ تومان نرخگذاری شده که قیمت خرید در بانک ۴۸۸۶ تومان و فروش آن به ۴۹۳۵ تومان میرسد.
با وجود اینکه بانک مرکزی تاکید دارد تمام معاملات ارزی باید با این نرخها انجام شود اما به هر صورت با توجه به اینکه فعلا تمامی نیازها پاسخ داده نشده یا مردم مازاد بر آن نیاز به تهیه ارز دارند، در بازار آزاد و از طریق صرافیها و دلالان نیز ارز معامله میشود. در حال حاضر قیمت هر دلار به حدود ۶۳۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان و هر یورو تا ۷۸۰۰ تومان میرسد.
تا قبل از اجرای سیاست ارزی دولت از ۲۱ فروردین ماه، ارز دارای دو نرخ بود؛ یکی نرخ رسمی که بانک مرکزی قیمتگذاری آن را در مرکز مبادلات ارزی انجام میداد و در آخرین نرخگذاری دلار تا ۳۸۰۰ تومان رسیده بود. در سوی دیگر در بازار آزاد دلار در صرافیها یا از طریف دلالان معامله میشد که تا ۶۲۰۰ تومان رسیده بود. اما بعد از آنکه نحوه کنترل بازار ارز تغییر کرد نرخ دلاری که بانک مرکزی تعیین میکند به ۴۲۰۰ تومان رسید هر چند بازار آزاد را دولت به رسمیت نمیشناسد ولی به هر حال معاملات ارزی در آن انجام میشود.
با وجود ممنوعیت قانونی معامله رمز ارزها
فروش ارزهای مجازی در صرافیهای آنلاین
برخی از صرافیهای آنلاین بعد از گذشت حدود ۱۵ روز از توقف فعالیت در حوزه ارزهای مجازی دوباره با ریسک بالا به بازار پرسود ارزهای مجازی بازگشتند و به مشتریان ویژه و البته مشتریان عادی با کارمزد بالا قادر به معامله بیتکوین، ایتریوم و سایر پولهای رمزنگاری شدند.
این در حالی است که در جلسه سیام شورای عالی مبارزه با پولشویی در تاریخ ۹ دیماه ۱۳۹۶، به کارگیری ابزار بیتکوین (Bit Coin) و سایر ارزهای مجازی در تمام مراکز پولی و مالی کشور ممنوع اعلام شد و با توجه به مشکلات در حواله ارزی تمامی صرافیهای آنلاین از توقف فروش ارزهای رمزنگاری شده خبر دادند که البته روش معامله از طریق Paypal و روشهای جایگزین شده برای حواله ارزی است چرا که خرید و فروش ریالی ارزهای رمزنگاری شده غیر ممکن است. در همین حال مدیر یکی از صرافیهای آنلاین که فروش ارزهای مجازی را بعد از ۱۵ روز توقف دوباره شروع کرده است به ایبِنا گفت: در صورتی که قرار باشد یک صرافی آنلاین با صرافی آفلاین خدمات و امکانات مشابهی داشته باشد، صرافیهای آنلاین اضافی تلقی میشوند اما در تمام دنیا صرافیهای آنلاین خدمات ارزش افزوده و مبتنی بر فناوری ارائه میکنند. وی با بیان اینکه معامله ارزهای مجازی سهم بالایی از درآمد صرافیهای آنلاین را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: در ایران یکی از خدمات نوین خرید و فروش ارزهای مجازی است که به خوبی از آن استقبال شده و دریافت کارمزد برای معامله از سوی صرافی توانسته سود بالایی برای صرافیهای آنلاین یا بازیگران این حوزه ایجاد کند و در نتیجه این خدمت یکی از جذابترین گزینههای خدمات مالی باشد. البته همین مساله ورود برخی کلاهبرداران را به دنبال داشته و مردم باید در انتخاب مرکز خرید و فروش دقت ویژه داشته باشند.
رییس صندوق بینالمللی پول:
ترامپ درباره تحریم ایران تجدیدنظر کند
رییس صندوق بینالمللی پول خواهان بازبینی سیاستهای آمریکا و تجدیدنظر در خصوص اقدامات تحریمی این کشور علیه ایران و روسیه شد.
کریستین لاگارد در نشست اصلی و اختتامیه همایش بینالمللی سن پترزبورگ تصریح کرد: سیاستهای آمریکا در خصوص ایران و روسیه باید تغییر کند چرا که هدف آمریکا از این تحریمها مشخص نیست.
وی با بیان اینکه نمیدانیم این تحریمها علیه اشخاص حقیقی، سهم آنها در شرکتها، گروههای اقتصادی یا شرکتهای بزرگ است یا خیر، اظهار داشت: این پرسشهایی است که جوابی برای آنها ارائه نشده است.
رییس صندوق بینالمللی پول همچنین به سه مساله اقتصادی جهان اشاره کرد و افزود: مساله اول بدهی کشورهاست که در کل به ۱۶۲ هزار میلیارد دلار رسیده است.
وی خروج سرمایه از کشورهای در حال توسعه به دلیل سختتر شدن سیاستهای پولی آمریکا و ایجاد مانع برخی کشورها از انتقال کالا و خدمات را مشکلات دیگر نظام اقتصادی جهان خواند.
منابع بانک شهر به بیش از ۵۶ هزار میلیارد تومان رسید
مدیرعامل بانک شهر با اشاره به پیشرفتهای این بانک در شبکه بانکی به ویژه در حوزه توسعه بانکداری الکترونیک، گفت: منابع این بانک در سال۹۳ تنها ۱۱۰ هزار میلیارد ریال بود که در سه سال گذشته افزایش یافته است.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از مرکز ارتباطات و روابط عمومی بانک شهر، حسینمحمد پورزرندی با بیان اینکه هماکنون منابع بانک شهر به بیش از ۵۶۰ هزار میلیارد ریال رسیده است، گفت: افزایش منابع بانک شهر در سه سال گذشته روند بسیار خوبی داشته و این موفقیت نشان از اعتماد عمومی به این بانک و ارائه خدمات متمایز به مشتریان شبکه بانکی است.
وی افزود: در آغاز شروع به فعالیت بانک شهر در سال ۱۳۸۸، سهم منابع شهرداریها ۹۰ درصد و منابع مردمی ۱۰ درصد بود اما در حال حاضر سهم منابع شهرداریها کمتر از ۵ درصد و منابع مردمی به ۹۶ درصد رسیده است.
مدیرعامل بانک شهر با تاکید بر اینکه در حال حاضر بیش از ۲۶۲ شعبه این بانک در بیش از ۶۰ شهر کشور خدمات مالی و بانکی به شهروندان ارائه میدهند، ادامه داد: با توسعه پیشخوانهای شهرنت، هماکنون ۳۵۸ دستگاه پیشخوان شهرنت در ۱۸۰ شهر کشور نیز در ساعات غیراداری و حتی روزهای تعطیل به شهروندان خدمات بانکی کامل ارائه میدهند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد