29 - 05 - 2018
خبر
تزریق گاز شیرین فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارسجنوبی
به شبکه سراسری آغاز شد
مجری طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارسجنوبی از تولید گاز شیرین نخستین واحد فرآورشی پالایشگاه این فازها خبر داد و گفت: تزریق گاز این واحد به خط ششم سراسری گاز آغاز شده است.
به گزارش شرکت نفت و گاز پارس، فرهاد ایزدجو با اشاره به اینکه ردیف نخست شیرینسازی پالایشگاه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارسجنوبی، قابلیت تولید گاز شیرین با ظرفیت روزانه ۵/۱۲ میلیون مترمکعب دارد، اعلام کرد: این ردیف پالایشی هماکنون با دریافت گاز ترش از فازهای ۶ تا ٨ پارسجنوبی، حدود هفت میلیون مترمکعب گاز شیرین را به خط ششم سراسری گاز تزریق میکند.
به گفته وی، پس از فرآوری گاز ترش در واحد ١٠١ نخستین ردیف شیرینسازی گاز تولیدی به واحدهای ١٠۴ و ١٠۵ این ردیف ارسال و پس از تثبیت درجه رطوبت، تفکیک ترکیبات آن و ورود به واحد ارسال گاز (١٠۶) ، تزریق با فشار ٨۶ بار به شبکه سراسری آغاز شده است.
بهرهبرداری از این ردیف شیرینسازی در پالایشگاه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارسجنوبی همزمان با نصب نخستین سکوی بخش فراساحل این فازها در موقعیت مخزن مشترک پارسجنوبی انجام شده است.
بر اساس اعلام مجری و مسوولان طرح توسعه فازهای ٢٢ تا ٢۴ پارسجنوبی، سه ردیف شیرینسازی باقیمانده این طرح، بهتدریج و با فواصل زمانی دو ماهه راهاندازی میشود.
عملیات مربوط به ساخت، پیشراهاندازی و راهاندازی همه بخشهای نخستین ردیف پالایشگاهی این طرح شامل واحد دریافت گاز، واحد مشعل، واحدهای یوتیلیتی (سیستم هوای ابزار دقیق، تولید بخار، تولید نیتروژن) واحدهای آبگیر و آبشیرینکن، واحدهای فرآیندی (واحد شیرینسازی و نمزدایی گاز) و همچنین واحد افزایش فشار گاز پیش از این به پایان رسیده بود.
تولید آزمایشی ردیفهای شیرینسازی پالایشگاه طرحهای در حال توسعه از سوی کارفرما و پیمانکاران این طرحها با هدف بهرهگیری از ظرفیتهای شیرینسازی جدید، ارزیابی و رفع موانع موجود در فرآیند فرآوری و کاهش زمان چرخه برداشت، تولید و فرآوری از بخش فراساحل به بخش پالایشگاهی انجام میشود.
هدف از اجرای فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارسجنوبی که از خردادماه ۱۳۸۹ آغاز شده است تولید روزانه ۶/۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی، تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه ۰۵/۱ میلیون تن گاز مایع الپیجی و یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است.
کاهش هدررفت واقعی آب در شبکه توزیع کشور
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و نظارت بر کاهش هدررفت آب در شبکههای توزیع شرکت مهندسی آب و فاضلاب از افت میزان هدررفت واقعی آب در سطح شبکههای توزیع کشور خبر داد.
علی سیدزاده در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: این روند کاهشی بر اساس مجموع اقدامات انجام شده از قبیل اصلاح و بازسازی شبکههای فرسوده آب، نشتیابی و رفع نشت در شبکه و مخازن و مصادیقی از این نوع جنبی عملی پیدا کرده است.
وی همچنین اظهارداشت: هدررفت آب در دو گروه کلی هدررفت ظاهری یاهدررفتی که ناشی از خطای مدیریت دادهها و سیستم، خطای ناشی از عدم دقت کنتورها و لوازم اندازهگیری، خطای ناشی از مصارف و انشعابات غیرمجاز و همچنین هدررفت واقعی یا هدررفتی که ناشی از نشت از انشعابات آب، نشت از لولهها، شیرهای قطع و وصل واتصالات شبکه توزیع، مقدار هدررفت آب ناشی ازسرریز و نشت از مخازن ذخیره آب راشامل میشود.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و نظارت برکاهش هدررفت آب در شبکههای توزیع شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: هدف اصلی کاهش هدررفت آب در مناطق خشک و نیمهخشک مقابله با کمآبی و حفظ محیط زیست به دلیل خشکسالیها و محدودیت منابع آب است اما هدف مهم دیگر به جنبه اقتصادی این بحث برمیگردد.
وی در ادامه افزود: کاهش هدررفت آب تا سطح اقتصادی نهتنها باعث کاهش هزینههای تامین آب، انتقال، تصفیه، انرژی، سرمایهگذاری برای تاسیسات جدید و دیگر موارد بلکه باعث افزایش کیفیت خدمترسانی و نیز افزایش درآمد شرکتها خواهد شد.
سیدزاده تصریح کرد: اگر بتوان با کاهش آب بدون درآمد به تقاضاهای جدید مشترکین پاسخ داد در هزینههای مربوط به توسعه منابع آب به عنوان مثال ساخت سد و مخزن جدید، ساخت و تجهیز تصفیهخانههای جدید و… صرفهجویی زیادی میشود.
وی یادآور شد: آب بدون درآمد عبارت است از اختلاف بین حجم آب ورودی به سیستم (شبکه توزیع) و مصارف مجاز با درآمد طی یک سال و همینطور دارای سه جزء اصلی از قبیل هدررفت واقعی، هدررفت ظاهری و مصارف مجاز بدون درآمد است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد