30 - 05 - 2018
خبر
قیمت جدید شیر به زودی ابلاغ میشود
ایسنا- در حالی که مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از تعیین نرخ خرید حمایتی شیرخام از دامداران به قیمت کیلویی ۱۴۴۰ تومان خبر داده و اعلام کرده که از ابتدای فروردینماه امسال مبنای خرید شیرخام از دامداران با قیمت کیلویی ۱۴۴۰ تومان پرداخت خواهد شد، معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نرخ خرید تضمینی شیرخام که پیش از این ۱۴۴۰ تومان بود مجددا مورد محاسبه قرار گرفت و نرخ پیشنهادی جدید را به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و ستاد تنظیم بازار ارسال کردیم تا با محاسبه دوباره قیمت تمامشده بتوانیم نرخ جدید آن را به تصویب برسانیم. مرتضی رضایی با بیان اینکه به زودی نرخ جدید در ستاد تنظیم بازار به تصویب رسیده و ابلاغ میشود، اظهار کرد: طی سالهای گذشته و پس از آنکه نرخ خرید تضمینی شیرخام در سال گذشته به ۱۴۴۰ تومان افزایش یافته بود، هیچ نرخ جدیدی برای این محصول تصویب نشد. در حالی که هزینه تمامشده برای تولید هر کیلوگرم شیرخام برای دامداران افزایش یافته و آنها با این وضعیت متضرر میشوند. معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام افزود: گرچه کارخانههای لبنی معتقدند قیمت تمامشده برای تولید لبنیات نیز بالاتر رفته و برای آنها از نظر اقتصادی به صرفه نیست که قیمت شیرخام را افزایش دهند اما امیدواریم با تصویب و ابلاغ نرخ جدید خرید تضمینی شیرخام از دامداران بتوانیم از آنها حمایت کنیم و قطعا تدبیر در این زمینه برای متضرر نشدن صنایع لبنی نیز اندیشیده خواهد شد.
حمایت مجلس از واردات تخممرغ
خانه ملت- اگرچه در سالهای گذشته تولیدکنندگان داخلی تخممرغ بازار را تامین میکردند اما بر اثر شیوع آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان میزان تولید تخممرغ توسط تولیدکنندگان داخلی با تهدید مواجه شده و کاهش یافته است. از این رو برخی فعالان بازار معتقدند برای کاهش قیمت و تنظیم بازار تخممرغ باید واردات انجام شود اما برخی دیگر معتقدند که واردات این کالا با شعار حمایت از تولید داخلی در تضاد است. در همین خصوص عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه واردات تخممرغ با توجه به اینکه از غذاهای اصلی جامعه است در شرایطی که با کمبود آن در بازار مواجه باشیم منافاتی با شعار سال ندارد، گفت: شعار سال حمایت از تولیدات داخلی است اما این شعار در زمینه محصولاتی مطرح میشود که در تولید آنها به خودکفایی رسیدهایم. نورمحمد تربتینژاد اظهار کرد: مرغهای تخمگذار باید حدود هفت ماه سن داشته باشند. زمانی که آنها معدوم میشوند برای تولید مرغ تخمگذار مادر باید چند ماه صبر کرد چرا که مانند مرغ گوشتی بعد از گذشت شش هفته آماده عرضه به بازار نمیشوند. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به اینکه واردات تخممرغ با هماهنگی سازمانهای اجرایی در شرایطی که کمبود آن در بازار احساس شود اشکالی ندارد، ادامه داد: تا قبل از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زمینه تولید تخممرغ شاهد افزایش تولید نیز بودیم اما به دلیل تلفات حدود ۳۰ میلیون قطعهای، کشور نیاز به واردات تخممرغ پیدا کرد.
معاون وزیر کشاورزی به مردم اطمینان داد
قارچ پرورشی، سمی نیست
فارس- طی یک ماه اخیر با مسموم شدن و فوت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچهای وحشی که از منابع طبیعی جمعآوری شده بود، ترس از مسمومیت میان مصرفکنندگان افزایش یافته بهطوریکه مردم از خرید و مصرف قارچهای پرورشی هم خودداری میکنند. در این خصوص معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امنیت غذایی مردم چیزی نیست که بتوان با آن شوخی کرد و قارچهای پرورشی که در محیط کنترل شده تولید میشوند، کاملا سالم است و مردم بابت مصرف آن نگرانی نداشته باشند. محمدعلی طهماسبی به مردم اطمینان خاطر داد که قارچهایی که در بخش گلخانهای و در محیط کنترلشده تولید میشوند، هیچگونه مشکلی ندارند چراکه از گونه غیرسمی هستند و در شرایط سالم تولید میشوند.
افزایش واردات غیررسمی سیگار
ایرنا- در حالی که فروردین و اردیبهشت سال گذشته ۵۰۳ میلیون نخ سیگار به کشور وارد شده بود، واردات سیگار در دو ماه نخست امسال به صفر رسیده که این مساله نشان میدهد واردات غیررسمی سیگار افزایش یافته است. در همین رابطه رییس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور در مورد واردات تنباکوی معسل (تنباکوی قلیان میوهای) نیز گفت: واردات این مدل تنباکو نیز در دو ماه نخست سال گذشته دو هزار و ۲۸۸ تن بود که با ۶۷ درصد کاهش، امسال به ۷۴۹ تن رسیده است. به گفته علیاصغر رمزی، آمار مطرحشده توسط رییس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور در مورد واردات سیگار، مربوط به واردات رسمی است که علاوه بر این، همچنان از سایر کشورهای همسایه بهویژه عراق، امارات، افغانستان و پاکستان کالای دخانی قاچاق به صورت انبوه وارد کشور میشود. رییس مرکز برنامهریزی و نظارت بر دخانیات کشور در مورد صادرات محصولات دخانی نیز گفت: در دو ماه نخست پارسال ۸۵۰ کیلوگرم تنباکوی سنتی به سایر کشورها صادر شده بود که این رقم در دو ماه نخست امسال به ۳۸ هزار و ۶۰ کیلوگرم رسید. وی ادامه داد: صادرات تنباکوی معسل نیز از ۱۳ هزار و ۴۸۲ کیلوگرم در دو ماه ابتدایی سال ۱۳۹۶ به ۳۳ هزار و ۶۴۰ کیلوگرم رسید که رشدی برابر با ۱۴۹ درصد را نشان میدهد. رمزی علت این تغییرات عمده در واردات و صادرات را اجرایی کردن تبصره ۳ ماده ۱۰۲ قانون برنامه پنجم توسعه کشور در چهار سال اخیر دانست و توضیح داد: این تبصره دولت را مکلف کرده بود تا واردات سیگار را با همان برند اصلی تولید کند.
صادرات مرغ از سر گرفته شد
به دنبال گسترش شیوع بیماری آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان طی سال گذشته نهتنها بسیاری از مرغهای تخمگذار معدوم شدند بلکه حتی در مقطعی بازار تخممرغ به شدت با نوسان روبهرو شد بهطوری که قیمت هر شانه تخممرغ به ۲۲ هزار تومان هم رسید که موج انتقادات مردم را به دنبال داشت. برخی از کارشناسان عدم انجام اقدامات مناسب دولت را به عنوان مهمترین علت نوسان بازار کالاهایی مثل تخممرغ عنوان کردند که اثر خود را با افزایش قیمت این کالا در بازار نشان داده است. بر همین اساس رییس سازمان دامپزشکی کشور پیش از ظهر دیروز در نشست خبری به کارهای جدیدی که این سازمان برای جلوگیری از تجربه تلخ دو سال گذشته که آنفلوآنزای حاد پرندگان سبب از بین رفتن چند میلیون قطعه مرغ شده بود، گفت: «به دنبال تلاشهای فنی، تمام اعضای ستاد آنفلوآنزای کشور سعی کردیم تا به سمتی برویم که در سال ۹۷ اپیدمی آنفلوآنزای حاد پرندگان را نداشته باشیم. در همین راستا بیش از ۱۴۰ جلسه در راستای برنامهریزی و کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استانهای مختلف در سال ۹۶ برگزار شد که مهمترین موضوع، تدوین برنامه ملی پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان بود که به روز شده است.»
علیرضا رفیعیپور همچنین از اهم برنامههای پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان را برخورد جدی با مرغداریهای غیرمجاز و مرغداریهای تولید مرغ رنگی (مرغ رسمی) عنوان کرد وی از برگزاری جلساتی برای طرف عراقی و پیگیری ممنوعیت صادرات فرآوردههای دامی به عراق اشاره کرد و گفت: «با طرف افغانستانی هم در همین زمینه جلساتی داشتهایم که در پی آن امکان صادرات مرغ به افغانستان دوباره فراهم شده که در این راستا از خراسان رضوی مرغ به این کشور صادر میشود.» وی همچنین از درخواست طرف هندی برای صادرات بوفالو به ایران خبر داد و گفت: «از آنها خواستهایم صادرات دام سبک و زنده را از منطقه سیستان و بلوچستان به ایران انجام دهند تا این دامها در مناطق آزاد کشتار و وارد کشور شود.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد