31 - 05 - 2018
خبر
ترس بازار نفت از تحریم ایران
در معاملات آسیایی روز گذشته قیمت نفت با نوسان همراه بود، اما همچنان تحت فشار احتمال افزایش تولید عربستان و روسیه به منظور جبران کاهش عرضه ایران و ونزوئلا قرار داشت.
به گزارش رویترز، قیمت هر بشکه نفت برنت با ۳۱ سنت، معادل ۴۱/۰ درصد افزایش به ۷۵ دلار و ۶۱ سنت رسید. نفت برنت روز سهشنبه تا رقم ۷۵ دلار و ۳۰ سنت پایین آمد که پایینترین رقم از ۸ می تاکنون بود.
قیمت نفت خام آمریکا نیز روز سه شنبه با یک دلار و ۵۵ سنت، معادل ۵۵/۱ درصد کاهش به ۶۶ دلار و ۸۳ سنت رسید.
بانک ای ان زد در یادداشتی نوشت: «سرمایهگذاران در حال وارد کردن عامل احتمال افزایش تولید عربستان و روسیه در قیمتگذاری نفت هستند… اما با توجه به اینکه هرگونه توافقی در این زمینه باید در نشست ماه ژوئن اوپک نهایی شود، همچنان تردیدهایی در این باره وجود دارد.»
نگرانیها از احتمال افزایش تولید عربستان و روسیه در کنار رشد تولید آمریکا موجب کاهش قیمت نفت در چند جلسه گذشته شده است.
عربستان و روسیه در مورد افزایش حدود یک میلیون بشکهای تولید نفت برای جبران کاهش احتمالی عرضه نفت ایران و ونزوئلا گفتوگو کردهاند.
شکاف قیمت بین نفت برنت و نفت خام آمریکا به حدود ۸ دلار و ۷ سنت رسیده که بیشترین شکاف از مارس ۲۰۱۵ تاکنون است.
وینسنت هوانگ، تحلیلگر بازار طلا گفت: «از نظر من قیمت نفت خام آمریکا پس از افزایش قابل توجه هفتههای اخیر در حال تثبیت شدن است نه در حال کاهش زیرا انتظار میرود قیمت نفت در محدوده ۵۵ تا ۶۵ دلار قرار بگیرد… اما در عین حال این نگرانی وجود دارد که اگر نفت بیشتری از خاورمیانه روانه بازار شود، تقاضا برای نفت آمریکا کاهش یابد.»
این در حالی است که یک کارشناس انرژی اعلام کرد با نزدیک شدن به فصل تابستان، ممکن است قیمت نفت از مرز ۱۰۰ دلار برای هر بشکه بگذرد.
به گزارش شبکه خبری سیانبیسی، هلیما کرافت، رییس راهبرد کالاهای معاملاتی در بانک آربیسی کانادا گفت: مردم درباره نفت ۱۰۰ دلاری سخن میگویند. پیشبینی اصلی من این سطح از قیمت نیست اما رسیدن به این قیمت را محتمل میدانم.
به گفته وی، چند عامل ژئوپلیتیک لازم است تا قیمت نفت به حدود ۱۰۰ دلار برای هر بشکه برسد که نخستین مورد در میان آنها، شرایط ونزوئلاست.از سوی دیگر این کارشناس باور دارد که تنشهای بیشتر در خاورمیانه نیز راه را برای رشد قیمت نفت در ماههای آینده هموار میکند.
کرافت همچنین اعلام کرد برای تحقق قیمت نفت ۱۰۰ دلاری لازم است برخی عوامل کاهشدهنده قیمت که میتوانند تقاضای نفت را در آسیا تحت تاثیر قرار دهند، برطرف شوند. مهمترین عوامل کاهشدهنده قیمت، جنگ تجاری میان آمریکا و چین و احتمال تنش میان کرهشمالی و آمریکاست.
مصرف ۳۶۰۰ مگاواتی برق در صنایع کشور
مصرف برق صنایع کشور در روز دوشنبه هفته جاری، بیش از ۳۶۰۰ مگاوات گزارش شد.
به گزارش وزارت نیرو، بر اساس گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران، پیک مصرف برق روز دوشنبه هفتم خردادماه ۴۲ هزار و ۹۰۲ مگاوات بود که نسبت به یکشنبه با پیک مصرفی ۴۲ هزار و ۷۶۱ مگاوات، قدری افزایش داشته است.
میزان مبادلات برق نیز روز دوشنبه برابر با ۱۴۸۸ مگاوات بوده که سهم صادرات از این میزان، ۱۲۳۴ مگاوات و واردات برق نیز ۲۵۴ مگاوات بوده است.
گفتنی است میزان مصرف برق صنایع نیز در این روز ۳۶۱۵ مگاوات بود که نسبت به یکشنبه که میزان آن ۴۰۴۲ مگاوات بوده است، کاهش برق مشهود است. پیک مصرف یا ساعات اوج مصرف بهطور معمول در شش ماه نخست سال در ساعتهای ۱۲ تا ۱۶ (پیک روزانه) و ۱۹ تا ۲۳ (پیک شبانه) اتفاق میافتد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد