3 - 06 - 2018
خبر
واردات سنگ قبر چینی با دلار ۴۲۰۰ تومانی
ایلنا- به دنبال سیاستهای ارزی جدید دولت اعلام کرده واردات کالاهای اساسی و دارو در اولویت پرداخت دلار ۴۲۰۰ تومانی هستند اما برخی فعالان اقتصادی اعلام کردند که دلار به عدهای داده شده و برخی دیگر موفق به دریافت آن نشدهاند. این در حالی است که به گفته رییس خانه اقتصاد ایران، اینکه ابتدا دولت اعلام کرد به همه کالاها ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق میگیرد اشتباه بود زیرا امروز باعث شده هر کالایی که تاجران بخواهند به راحتی وارد میکنند حتی آنهایی که در داخل تولید میشوند. ابراهیم جمیلی گفت: حتی ما در چند روز اخیر واردات سنگ قبر از چین داشتیم آن هم در شرایطی که دلار امروز برای ما ارزش زیادی دارد. وی ادامه داد: دولت باید ابتدا استراتژی خود را در این خصوص ترسیم کند که مهمترین آن امنیت غذایی کشور است که نباید هیچگونه صدمهای ببیند. بحث دوم دارو و سلامت است و بحث سوم مواد اولیه است که بانک مرکزی باید اختصاص دلار ۴۲۰۰ تومانی را به آنها در اولویت قرار دهد. رییس خانه اقتصاد افزود: در دیگر حوزهها نیز دولت باید اجازه دهد که صادرکنندگان و واردکنندگان با نرخ توافقی، ارز را با یکدیگر مبادله کنند تا واردات و صادرات تحت تاثیر اتفاقات بازار قرار نگیرد. منظور ما از ایجاد بازار ثانویه همین توافق صادرکننده و واردکننده است.
بازار پوشاک در اختیار ترکیه
تسنیم- انعقاد قرارداد تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه موجب تعطیل شدن واحدهای تولیدی در کشور بهخصوص در صنعت نساجی شده است. رییس اتحادیه پوشاک با بیان این مطلب گفت: تولیدکنندگان ایرانی با توجه به هزینههای سربار، میزان مالیات، نرخ بالای تسهیلات و ۳۰ درصد هزینه بیمه کارگر و قیمت تمامشده مواد اولیه قدرت رقابت با سایر کشورها را ندارند. ابوالقاسم شیرازی اظهارکرد: با توجه به تمامی این معضلات مسوولان ایرانی با ترکیه قرارداد تجارت تعرفه ترجیحی منعقد کرده و در لیست این قرارداد به ترکها اجازه واردات کالای تمامشده به خصوص پوشاک را دادهاند. شیرازی ادامه داد: با توجه به شرایط صنعت مدلینگ در ترکیه و پایین بودن قیمت تمامشده عملا امضای قرارداد تجارت تعرفه ترجیحی به ترکها این امکان را داده است تا بازار ما را در اختیار گیرند. رییس اتحادیه پوشاک با انتقاد از تبعات قرارداد تجارت تعرفه ترجیحی با ترکیه برای ایران تصریح کرد: ترکها تا سه سال قبل توانستند واحدهای تولید پوشاک ایران را فلج و تعطیل کنند و از آن پس بازار خردهفروشی کشور را هدف قرار دهند. این مسوول صنفی خاطرنشان کرد: همزمانی تدوین آییننامه ساماندهی واردات برندها و صدور مجوز رسمی برای واردات کالا به ایران بازار را بهطور کامل در اختیار ترکها قرار داده است تا جایی که طی چند سال اخیر غیر از ترکها هیچ نشان دیگری برای واردات به ایران ثبت نشده است. این فعال اقتصادی همچنین با انتقاد از صدور مجوز برای ترکها به منظور راهاندازی فروشگاههای زنجیرهای گفت: صدور این مجوز به معنای واگذاری کامل بازار کشور به خصوص در زمینه پوشاک به ترکیه است زیرا ترکیه در تولید پوشاک به لحاظ مدل و تنوع و قیمت تمامشده از ایران جلوتر است هر چند کیفیت کالای ایرانی بالاتر است اما همین مولفهها موجب میشود تا بازار ما در اختیار ترکیه قرار گیرد.
خسارت گرمازدگی به باغهای پسته
فارس- ایران به دلیل داشتن اقلیمهای مختلف همواره با خسارتهایی همچون گرمازدگی و سرمازدگی در محصولات کشاورزی از جمله محصولات باغبانی مواجه است بهطوری که بر اثر گرمازدگی اواخر زمستان گذشته، باغات پسته کرمان آسیب زیادی دیدند و همچنین به دنبال سرمازدگیهای اخیر، محصولات باغی طی سه ماه گذشته با خسارت مواجه شدند. در همین رابطه معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی با بیان اینکه دو هزار میلیارد تومان پسته بر اثر گرمازدگی در کرمان از بین رفته است، گفت: این در حالی است که سرمای زودرس بهاره نیز سرجمع ۹ هزار میلیارد تومان به تمام محصولات باغی در کشور خسارت وارد کرد.
طهماسبی پیشبینی کرد که امسال با توجه به آسیبهای به وجود آمده ۲۰۰ هزار تن پسته در کشور تولید شود.
وعده کاهش قیمت گوشت در بازار
ایلنا- بازار گوشت به دلایلی همچون کمبود دام زنده چند هفتهای میشود که با گرانی قابل توجهی روبهرو شده. بر همین اساس وزارت صنعت دستور ممنوعیت صادرات دام زنده را صادر کرده که به دنبال آن قیمت این کالا با کاهش قیمت جزیی روبهرو شده است. این در حالی است که قیمت گوشت هماکنون نیز بسیار بالاست و تا کیلویی ۶۰ هزار تومان هم در سطح شهر فروخته میشود.
در همین خصوص رییس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: ممنوعیت صادرات دام باعث کاهش قیمت گوشت گوسفندی در بازار شده و این کاهش ادامه خواهد داشت. علیاصغر ملکی با بیان اینکه در هفتهای که ممنوعیت صادرات اعلام شد حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان قیمت گوشت گوسفندی کاهش یافت، اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود و تعطیلاتی که هفته آینده پیش رو داریم، دامداران هنوز از عرضه دامهایشان به بازار خودداری میکنند و معتقدند شرایط بهتری ایجاد میشود که میتوانند از آن استفاده کنند. وی افزود: بهطور قطع بعد از تعطیلات هفته آینده با کاهش قیمت مواجه خواهیم بود. وی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت واردات گوشت قرمز به کشور عنوان کرد: واردات در حال انجام است و به مقداری که نیاز است انجام میشود. ملکی قیمت گوشت وارداتی را برای مصرفکنندگان ۳۳ هزارتومان اعلام کرد و گفت: قیمت هرکیلوگرم شقه بدون دنبه داخلی نیز برای مصرفکنندگان ۵۳ هزار تومان است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد