10 - 06 - 2018
خبر
اقتصاد مقاومتی در پیچ عمل جاماند
زهرا سعیدیمبارکه *- انتخاب عناوین تولید و اشتغال در کنار اقتصاد مقاومتی، حاکی از ضرورت هردو مولفه تاثیرگذار بر تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ رفع موانع تولید ملی، توجه به ظرفیتهای داخلی و حمایت از تولید ملی و ایجاد اشتغال از جمله پیامهای اقتصاد مقاومتی است. از این رو باید توجه کرد که با حمایت از تولید ملی و رشد شاخصهای آن، شاهد رشد روند اشتغالزایی در کشور نیز خواهیم بود. متاسفانه تنها عاملی که تاکنون اجازه تحقق اقتصاد مقاومتی را نداده شعارها و حرفهای بدون عمل است و مسلم است نگاه علمی به معضلات اقتصادی کشور، مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی را هموار میکند. در نبود اجرای چنین سیاستی که تنها این نسخه برای کشور ایران پیچیده نشده و نخواهد شد، شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور هستیم. وضعیت تولید و صنعت کشور دیگر تحمل آزمونهای بیراهه را ندارد و تمام توان خود را میخواهد صرف تولید و اشتغال کند. دولتها نباید با قرار دادن چوب لای چرخ تولید، شمارش معکوس نابودی صنعت را کلید بزنند. هرچند سالهاست تولید و صنعت کشور در وضعیت اورژانسی قرار گرفتهاند ولی به گفته فعالان اقتصادی هنوز جانی برای پرداختن به تولید دارند. اقتصاد مقاومتی یک الگوی اقتصادی متناسب با شرایط و وضعیت امروز نظام است و باید شاهد آثار عمل به این الگو و گفتمان اقتصادی در معیشت و زندگی مردم باشیم. از طرفی تاکید مجدد بر اقتصاد مقاومتی بدین معناست که در سالهای گذشته آنچنان که انتظار میرفته در این زمینه به ویژه در عرصه اقدام و عمل موفق نبودهایم. در حال حاضر این سیاست بیش از گذشته نیاز به اجرا دارد. تولید و صنعت کشور به دلیل برخی سیاستهای ناکارآمد سیستم بانکی و انحصارها دیگر توان ایستادن ندارد. اصلاح سیستم بانکی و تحقق بانکداری اسلامی برای رشد اقتصادی کشور ضروری است. اگر صنعت در حال ضربه خوردن است به دلیل ایرادهای سیستم بانکداری اسلامی است. راه نجات این است که همه با تمام توان در تولید و صنعت سرمایهگذاری کنند و دولت نیز در این رابطه با سیاستهای استاندارد جهانی، موضع داخلی خود را به نفع تولید تغییر دهد.
*عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی
آخرین وضعیت تامین برق خودروهای برقی
ایسنا – معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر گفت: با برنامهریزیها و اقدامات انجام شده هیچ مشکلی از سوی توانیر برای تامین برق خودروها و موتورسیکلتهای برقی وجود ندارد. سیدزمان حسینی با بیان اینکه طبق سیاستگذاریهای سازمانهای بینالمللی تا سال ۲۰۵۰ الزاما باید ۷۰ درصد خودروهای دنیا برقی شوند، اظهار کرد: در حال حاضر در ایران حدود ۱۷ میلیون خودرو و ۱۳ میلیون موتورسیکلت وجود دارد. وی با اشاره به سیاست دولت برای توسعه خودروها و موتورسیکلتهای برقی، عنوان کرد: در مجلس در حال برنامهریزی و پیگیری هستند تا هر سال ۱۰ درصد موتورسیکلتهای معمولی کاهش پیدا کند و به موتورسیکلت برقی تبدیل شود که در این شرایط ما برای تامین برق هیچ مشکلی نداریم. معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر با بیان اینکه هر یک موتورسیکلت به اندازه چهار خودروی معمولی در محیط آلودگی ایجاد میکند، گفت: قطعا سیاست توسعه موتور و خودرو برقی میتواند در کاهش آلودگیها موثر باشد. طبق سیاست وزارت نیرو نیز باید تا سال ۲۰۵۰ حدود ۷۰ درصد خودروها و موتورسیکلتها به سمت برقی شدن بروند که البته برقی کردن موتورسیکلتها در اولویت است چراکه موتورسیکلتها چهار برابر خودروهای معمولی آلودگی ایجاد میکنند. با توجه به شرایط فعلی، در آینده برق جایگزین بنزین در ایران خواهد شد لذا وزارت نیرو در حال فراهم کردن شرایطی است تا در زمانهای غیرپیک با نصب تجهیزات مورد نیاز، خودروهای برقی را در مکانهای مورد نظر شارژ کند. همچنین به دنبال ایجاد شرایط ارتباط مناسب تولید باتری و خودرو برقی در ایران است.
پرداخت ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات
در یک سال اخیر
ایلنا – قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: حمایت و تقویت تولیدات داخلی مهمترین اولویت وزارت صنعت است و باید میزان حمایت از این بخش را افزایش داد. رضا رحمانی در خصوص طرحهای این وزارتخانه در بخش صنعت گفت: کاهش فاصله مناطق محروم با برخوردار و کمک به واحدهای کوچک و متوسط که دچار بحران شدهاند از جمله اولویتهای ماست. وی ادامه داد: مطابق برنامهریزی صورتگرفته در ۱۲ استان محروم مانند کهگیلویه و بویراحمد، سیستانوبلوچستان و خراسان جنوبی و شمالی با طرحهایی همچون احداث شهرکهای صنعتی جدید و انتقال برخی از واحدهای صنعتی متوسط و بزرگ به اضافه احداث واحدهای جدید تلاش داریم مقداری از محرومیت آنها کاسته شود. رحمانی افزود: از سال گذشته طرح رونق واحدهای کوچک و متوسط توسط وزارت صنعت اجرا شد و پس از شناسایی واحدهایی که دچار بحران شدهاند مقرر شد به ۲۸ هزار و ۸۴۰ کارخانه کمک مالی شود که در نهایت به ۲۹ هزار واحد در قالب این طرح کمکهای مالی از جمله تسهیلات جدید، تمدید بدهیهای بانکی که سررسید شده بود و بدهیهای مالیاتی انجام شد که رقم آن نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است. البته برخی از استانها که از نظر شاخصها جزو مناطق برخوردار محسوب میشوند دارای برخی مشکلات هستند که تلاش داریم مشکلات آنها را نیز رفع کنیم. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: یکی از راهبردهای مهم هر کشور برای حمایت از تولیدات ملی، تشویق مصرفکنندگان به مصرف تولیدات داخلی است و هرچند تا امروز اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده است، اما هنوز کافی نیست و باید این موضوع را به فرهنگ تبدیل کرد. رحمانی افزود: قدم اول در این خصوص شناسایی و آگاهسازی مزیتهای استفاده از تولیدات داخلی است که برای این مهم روشهای مختلفی وجود دارد که اطلاعرسانی و ترغیب مصرف این تولیدات با ذکر منفعتهای اجتماعی و تاثیر آن بر رونق کسبوکار از آن جملهاند. معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مسلم است هر چه میزان مصرف کالاهای داخلی بیشتر شود تحرک در چرخه تولید و رونق اقتصادی بیشتر خواهد شد، تاکید کرد: در موقعیت کنونی کشور ما، باید بیش از گذشته به این مساله توجه و برنامهریزی درستی را در این مسیر تبیین کنیم. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین کاهش نرخ بیکاری و رشد و سودآوری بنگاهها را از دیگر نتایج مصرف محصولات داخلی دانست و افزود: نکته حائز اهمیت در مصرف محصولات داخلی این است که محصولات تولیدی داخل باید برای حضور پایدار در بازارهای هدف به اهمیت کیفیت و رقابتپذیری در صحنههای بین المللی توجه ویژه داشته باشند تا در کارزار بازار محصولات وارداتی جایگزین محصولات تولید داخلی نشوند. وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تلاش همه دستگاهها و نهادهای کشور بتوانیم هرچه زودتر ضمن تقویت هرچه بیشتر تولید داخلی به چشماندازهای مورد نظر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و همچنین سیاست اصلی سال جاری که توسط مقام معظم رهبری، حمایت از کالای ایران نامگذاری شده دست یابیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد