29 - 11 - 2019
خبر
دژپسند خبر داد
آغاز فعالیت بازار متشکل ارزی از هفته آینده
وزیر امور اقتصادی و دارایی از آغاز فعالیت بازار متشکل معاملات ارز در هفته آینده خبر داد و گفت: فعالیت بازار متشکل ارزی تاثیر مثبتی بر جا میگذارد و قیمت واقعی دلار نیز در این بازار کشف میشود.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از خانه ملت، فرهاد دژپسند با اشاره به اطلاعیه بانک مرکزی درباره تشکیل بازار متشکل ارزی، گفت: فعالیت این بازار از هفته آینده آغاز و تاثیر مثبتی در بازار ارز بر جای میگذارد. انشاءالله قیمت واقعی دلار نیز در این بازار کشف میشود.
این عضو کابینه دولت دوازدهم، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به درخواست نمایندگان برای متوقف کردن خصوصیسازی تا زمان تعیین تکلیف نهایی پاسخ داده شده یا خیر، افزود: وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال سیاستگذاری درباره فعالیتهای آینده خصوصیسازی است.
وی در خصوص انتقاد برخی مبنی بر اینکه فعالیتهای گمرک مبتنی بر جنگ اقتصادی نیست، ادامه داد: برخی انتقاد میکنند که چرا کالای وارداتی به طور روان وارد کشور شده و ترخیصها راحت انجام میشود و برخی از تعلل در ورود انتقاد میکنند، اما واقعیت این است که ۸۵ درصد کالاهای وارداتی به کشور کالاهای سرمایهای، کالاهای واسطهای و مواد اولیه است که اگر روان وارد شود به این معناست که در حال تقویت ماشین تولید کشور هستیم و اگر گمرک این اقدامات را انجام دهد یعنی اینکه در جهت اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و افزایش اشتغال حرکت میکند.
بدهی ۴٠ هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی به بانکها
سرپرست معاونت اقتصادی و برنامهریزی سازمان تامین اجتماعی از بدهی ۴٠ هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی به بانکها خبر داد.
به گزارش ایبنا، حسین امیری گنجه درباره استقراض ماهانه سازمان تامین اجتماعی از نظام بانکی در خصوص پرداخت مستمری بازنشستگان، اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی سه تراز از جمله اکچوئری، تراز بلندمدت و تراز نقدینگی یا کوتاهمدت دارد که تراز تمامی آنها در سازمان تامین اجتماعی مثبت است.
وی با بیان اینکه سال گذشته تراز نقدینگی در سازمان تامین اجتماعی محقق نشد، افزود: سال گذشته به حدود هفت تا هشت هزار میلیارد تومان منابع برای توزیع در جامعه نیاز بود که محقق نشد و ناچار به دریافت ماهانه بین پنج تا شش هزار میلیارد تومان تسهیلات از نظام بانکی شدیم.
سرپرست معاونت اقتصادی و برنامهریزی سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در سال جاری نیز از آنجایی که حقوق بازنشستگان افزایش ۳۶ درصدی داشته است، به ۹ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است که به دلیل کمبود منابع، به دنبال راهکاری برای جبران آن هستیم.
امیری گنجه، درباره بدهی این سازمان به نظام بانکی گفت: به دنبال بازپرداخت تسهیلات دریافتی از سیستم بانکی با استفاده از ابزارهای مالی مثل تهاتر یا افزایش سرمایه هستیم. در حال حاضر رقم این بدهی به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی درباره خصوصیسازی بانک رفاه کارگران نیز توضیح داد: بانک رفاه کارگران به عنوان یک بانک تخصصی برای مدیریت ذخایر و نقدینگی سازمان تامین اجتماعی ایجاد شد و در خدمت کارفرمایان، بازنشستگان و بیمهشدگان است و خوشبختانه یکی از بانکهایی است که توانست تراز مثبتی را بین بانکهای کشور داشته باشد.
یارانه پنهان ثروتمندان ۷ برابر فقرا
متوسط یارانه پنهان مستقیمی که هر خانوار ایرانی سالانه دریافت میکند حدودا به ۱۰ میلیون تومان میرسد. در این بین متوسط دریافتی یارانه پنهان دهک دهم بیشتر از هفت برابر دهک اول است.
به گزارش ایسنا، علاوه بر یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی که در هر ماه از سوی دولت پرداخت میشود، یارانههای غیرنقدی نیز شامل یارانه حاملهای انرژی، کالاهای اساسی و دارو به طور غیرمستقیم در اختیار جامعه قرار میگیرد.
در این بخش یارانه پنهان کالاهای اساسی، دارو، بنزین، گاز طبیعی و برق مستقیما به خانوارها میرسد و در سایر یارانههای پنهان مانند نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هوایی به دلیل اینکه بیشتر از طریق بنگاهها مصرف میشود به طور مستقیم برای خانوارها مورد محاسبه قرار نمیگیرند.
بررسی وضعیت یارانه پنهان بین دهکهای درآمدی از این حکایت دارد که متوسط یارانه پنهان مستقیم به ازای هر خانوار ایرانی فارغ از دهکهای درآمدی حدود ۱۰ میلیون تومان در سال و مجموعه یارانه پنهان مستقیم خانوار مستتر در حاملهای انرژی از جمله بنزین، برق، گاز و همچنین دارو و کالاهای اساسی حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان است.
همچنین توزیع یارانه پنهان در دهکها نشان میدهد که متوسط دریافتی یارانه پنهان دهک دهم بیشتر از هفت برابر متوسط دریافتی دهک اول است و هر دهک دهم سالانه به طور متوسط از ۲۱ میلیون تومان یارانه پنهان مستقیم خانوار بهرهمند میشود، در حالی که هر خانوار دهک اول فقط سه میلیون تومان یارانه پنهان دریافت میکند.
آنطور که مسوولان سازمان برنامهوبودجه اذعان دارند این اعداد و ارقام نشان از توزیع ناعادلانه یارانه پنهان از جمله یارانه انرژی، کالاهای اساسی و دارو است که میتوان به آسانی به کمک یک نظام بازتوزیع کارآمد و عادلانه مکانیسمهایی طراحی کرد که دهکهای پایین از این یارانه بیشتر بهرهمند شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد