12 - 06 - 2018
خبر
حل مشکلات کشور در گرو تفاهم با جهان
محمدقلی یوسفی*- رشد شاخص فلاکت کشور خبر خوشایندی نیست اما در حال حاضر شرایط اقتصادی نیز به گونهای نیست که با شاخصهای بینالمللی قابل قیاس باشد. ساختار اقتصادی ما به گونهای درهمتنیده دچار آسیب و شکست شده است که نمیتوان آسیبها را از هم تمییز داد. در حال حاضر باید گفت متاسفانه هیچ دورنمایی مبنی بر نجات از بحران اقتصادی و تجاری فعلی وجود ندارد. متاسفانه مدیران سیاسی و اقتصادی کشور در مسیر حل مشکلات اقتصادی پیش آمده تصمیمهای جدیدی اتخاذ میکنند که بر اساس آن نهتنها مشکلات قبلی حل نمیشوند بلکه هر روز بر حجم مشکلات افزوده میشود.
امروز نبود امنیت اقتصادی، توسعه اشتغال و رشد روزافزون آسیبهای اجتماعی حاصل از مشکلات معیشتی بیانگر آن است که گویی دیگر هیچ ایدهای در مسیر بهبود شرایط اقتصادی کشور کارساز نیست. در حال حاضر شرایط اقتصادی کشور به گونهای است که هر گوشه از آن را که نظر میکنیم متوجه وضعیت اورژانسی میشویم. در این شرایط به معنای واقعی راهی برای باز شدن گرههای مکرر وجود ندارد. این گرهها باز نخواهند شد مگر به دست مدیران و مسوولانی که خود به دست خود آنها را ایجاد کردهاند. نمیتوان توقع داشت مشکلاتی که از گامهای نخست به دست مسوولان ایجاد شده امروز به دست مردم باز شود.
گرههایی در مسیر آزادی اقتصادی، تولید، اشتغال و رفاه مردم به واقع با دستان مردم که توان اجرایی و قانونگذاری ندارند باز نخواهند شد و زمانی قابل بررسی و گشایش خواهند بود که همه متغیرهای نقشآفرین در اقتصاد از شفافسازی تا کنترل رانت و فساد مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر باید این موضوع مهم را مورد توجه قرار داد که وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به گونهای در هم گره خورده است که به دشواری قابل تشخیص است. این موضوع اما دلیل دیگری بر آن است که مردم خود همه مشکلات اقتصادی را درک کرده و دیگر شاخصهای علمی رنگ خود را در کشور از دست دادهاند.
متاسفانه مردم امروز درباره آینده وضعیت اقتصادی خود ناامید شدهاند و چشمانداز روشنی برای برنامهریزیهای خود ندارند. همچنین از بعد بینالملل نیز تا زمانی که تصمیم به گرهگشایی نباشد دیگر هیچ امیدی به بهبود شرایط نخواهد بود. در حال حاضر نهتنها جایگاه خود را در جامعه بینالملل نمیدانیم بلکه در تشخیص دوستان و دشمنان بینالمللی نیز دچار مشکل شدهایم. این در حالی است که بارها سخن از آن گفتهایم که بهترین راه برای بهبود شرایط اقتصادی کشور طی کردن راه مستقیمی است که نهتنها هیچ کشوری از آن متضرر نمیشود بلکه روند بینالملل نیز بهبود پیدا میکند. این راه مستقیم اما مسیری نیست مگر مذاکره با تفاهم با جهان.
*عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی
حمایت بانک صنعت و معدن در اجرای فازهای فروسیلیس غرب پارس
مدیرعامل شرکت فروسیلیس غرب پارس گفت: بانک صنعت و معدن با پرداخت تسهیلات در اجرایی شدن فازهای اول و دوم به این شرکت، نقش تاثیرگذاری در صنعت استان همدان داشته است.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک صنعت و معدن، سید محمد باقر میرابوالفتحی مدیرعامل شرکت فروسیلیس غرب پارس گفت: بانک صنعت و معدن با پرداخت تسهیلات در اجرایی شدن فازهای اول و دوم به این شرکت، نقش تاثیرگذاری در صنعت استان همدان داشته است.
وی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بانک صنعت و معدن ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد: فاز اول کارخانه تولید فروسیلیس غرب پارس با تسهیلات ارزی هفت میلیون یورو و تسهیلات ریالی شش میلیارد تومانی بانک صنعت و معدن در سال ۹۳ به بهرهبرداری رسید که در نتیجه آن ۱۶۰ نفر از اشتغال برخوردار شدند.
مدیرعامل شرکت فروسیلیس غرب پارس افزود: همچنین فاز دوم شرکت فروسیلیس غرب پارس با سرمایهگذاری به میزان ۶۵ میلیارد تومان که ۲۰ میلیارد تومان از آن را بانک صنعت و معدن در بخش ریالی پرداخت کرده و مابقی آن در بخش ریالی و ارزی توسط بانک پاسارگاد پرداخت شده است، به بهرهبرداری رسیده که موجب اشتغال ۸۴ نفر شده است.
مدیرعامل بانک ملی خبر داد
تعیین تکلیف بدهیهای شهرداری
رییس شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمهدولتی از تشکیل کارگروهی برای تعیین تکلیف بدهیهای شهرداری تهران به بانکها خبر داد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی شورای هماهنگی بانکهای دولتی، محمدرضا حسینزاده درباره دیدار مدیران عامل بانکهای عضو شورای هماهنگی بانکها با محمدعلی افشانی شهردار تهران با اعلام این خبر افزود: کارگروه تخصصی دیگری نیز برای انجام پروژههای شهری تشکیل شد.
مدیرعامل بانک ملی ایران با اشاره به مباحث مطرح شده در این نشست توضیح داد: بررسی و مذاکرات نشست منتج به تصمیمی برای تشکیل دو کارگروه بین نظام بانکی و شهرداری تهران شد. وی هدف از فعالیت این کارگروهها را تدارک پرداخت منظمی در راستای تعیین تکلیف بدهیهای شهرداری به نظام بانکی اعلام کرد.
رییس شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمهدولتی اضافه کرد: کارگروه دوم که بازهم به طور مشترک بین بانکها و شهرداری تهران تشکیل خواهد شد، برای حمایت از پروژههای عمرانی، زیستی، فنی، حملونقل و هر موردی که برای شهرداری اولویت داشته باشد، عنوان کرد.
حسینزاده اظهار داشت: بانکها در قالب کنسرسیومی اعلام آمادگی کردند که از پروژههای شهرداری تهران حمایت کنند. وی ادامه داد: باید همه دست به دست هم دهیم تا شهر تهران را برای مردم خوب ایران یک شهر سالم، زیستپذیر و منطبق با استانداردهای جهانی درست کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد