13 - 06 - 2018
خبر
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا:
فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس
آماده بهرهبرداری است
به گفته فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا سپاه فاز دو پالایشگاه ستاره خلیج فارس آماده بهرهبرداری است.
به گزارش مهر، سردار عبادالله عبداللهی در حاشیه جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در حوزههای آب، نفت و گاز حدود ۴۰ پروژه را تعریف کرده که بالغ بر ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است که با توکل بر خداوند متعال بنا داریم این پروژهها را به اتمام برسانیم.
وی افزود: البته برخی از این پروژهها به اتمام رسیده است. مثلا در حوزه نفت فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس آماده بهرهبرداری است و همچنین فازهای ۲۲، ۲۴ و ۱۳ هم به همین ترتیب در آینده نزدیک به اتمام میرسد. از سوی دیگر حدود دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط نفت و گاز است که به اتمام رسیده است.
سردار عبداللهی درباره پروژههایی که در حوزه آب توسط این قرارگاه در حال انجام است، گفت: طرح جمعآوری روانآبهای غرب کشور تا پایان سال به اتمام میرسد که از ابرپروژههای آبی است و در سطح کشور در حال انجام است و عواید بسیار خوبی را به دنبال خواهد داشت.
فشار بر مشتریان نفت ایران بیفایده است
روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال در سلسلهگزارشهایی، تلاش آمریکا را برای تحت فشار قرار دادن خریداران نفت ایران بیفایده عنوان کرد و گفت: اعلام سیاست آمریکا برای کاهش صادرات نفت ایران حمایت نمیشود.
به گزارش شانا، این روزنامه در روزهای گذشته چند گزارش درباره خروج آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و تاثیر آن بر کاهش صادرات نفت نوشته و یادآور شده که نفت حوزهای است که دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا به راحتی نمیتواند متحدان نزدیک و دورش را به تسلیم بکشاند و آنها را وادار کند تحت فشار آمریکا نفت ایران را نخرند. این بار توافق هستهای بهدست آمده و شرایط متفاوت از چند سال پیش است.
در بخشی از گزارش این روزنامه آمده است: شرایط امروز ایران با دوره گذشته که هدف تحریم دولت اوباما قرار گرفت فرق دارد. بدون شک برای آمریکا تکرار سناریوی آن روزها دیگر کار چندان سادهای نیست و تا حدودی چالشبرانگیز شده است زیرا برخلاف ادوار گذشته، این بار خریداران نفت ایران بر ضد اهداف آمریکا قد علم کردهاند و بهظاهر قصد دارند از قبول خواست آمریکا طفره بروند و مقابل آن مقاومت کنند. حتی متحدان آمریکا در اتحادیه اروپا نیز که خریداران مهم نفت ایران هستند، امیدوارند ایران را در توافق بدون آمریکا حفظ کنند.
والاستریت ژورنال نوشته است: در سال ۲۰۱۲ تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا داوطلبانه خرید نفت از جمهوری اسلامی را تحریم کردند. دیگر کشورها از قبیل ژاپن، کره جنوبی و هند هم تحت فشار آمریکا به امید محدود شدن برنامه هستهای ایران، خرید نفت از ایران را قطع کردند، حتی چین که تحریمهای ایران را تقبیح کرده و قسم خورده بود با آن مقابله میکند خرید نفت از ایران را کم کرد چون میخواست ایران وارد توافق هستهای شود. اما افق امروز متفاوت است و خریداران نفت ایران قویا از دولت ترامپ حمایت نمیکنند و با او همکاری نخواهند کرد.
آخرین وضعیت صادرات گاز ایران به بصره
مدیر امور بینالملل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه عملیات صادرات گاز از ایران به بصره از سوی دو طرف به پایان رسیده است، گفت: این پروژه در حال هماهنگیهای نهایی است.
به گزارش ایسنا، بابازاده در مورد زمان آغاز صادرات گاز نیز توضیح داد: پس از انجام این هماهنگیها صادرات به زودی آغاز خواهد شد.
بر اساس این گزارش، یکی از مهمترین قراردادهای صادراتی ایران مربوط به عراق است که شامل دو بخش بغداد و بصره میشود که صادرات گاز به بغداد از تیرماه سال گذشته آغاز شده است و طبق روال ادامه دارد. درمورد بخش دوم که صادرات گاز به بصره میشود ایران آمادگی خود را اعلام کرده است و به گفته حسن منتظرتربتی با آغاز بهرهبرداری از خط لوله ششم سراسری گاز، ایران برای تامین گاز بصره آمادگی دارد. صادرات گاز به بصره نیز در قالب فاز دوم صادرات گاز به عراق تعریف شده که از پایانه شلمچه و با بهرهمندی از ظرفیت خط ششم سراسری ایران انجام خواهد شد.
همچنین حمیدرضا عراقی، معاون وزیر نفت در امور گاز از اعلام آمادگی بصره برای دریافت گاز ایران خبر داده و گفته بود این امر پس از پرداخت پول گاز محقق میشود.
به گفته وی برقراری صادرات گاز در گرو پرداخت هزینه از سوی عراق است.
بر اساس این گزارش، یکی از دلایلی که آغاز صادرات گاز ایران به بصره با تاخیر روبهرو شد، آماده نبودن خطوط انتقال گاز در خاک بصره بود اما اکنون این خطوط انتقال گاز آماده شدهاند، افزون بر این شرایط ساخت در برخی نقاط از خطوط انتقال گاز بصره با سختیهایی همراه بود مانند ساخت زیرگذر که این کار نیز با موفقیت به پایان رسیده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد