15 - 06 - 2018
خبر
ادعای کاهش قیمت گوشت
ایسنا- اگرچه صادرات دام زنده از سوی وزارت صنعت ممنوع اعلام شده و همچنین واردات آن برای تنظیم بازار آزاد شده است اما همچنان قیمت گوشت در برخی مناطق سطح شهر به کیلویی ۷۲ هزار تومان هم میرسد. این در حالی است که رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی اعلام کرد: در پی ممنوع شدن صادرات دام زنده سبک از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، قیمت گوشت گوسفند طی روزهای گذشته ۵۰۰۰ تومان کاهش یافت و این ارزانی استمرار خواهد داشت. همچنین به تازگی بصیری مدیرکل دفتر تامین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی در این باره گفته که هیچ مشکلی برای تامین گوشت قرمز در بازار وجود ندارد و قیمت محصولاتی مانند گوشت قرمز که جزو کالاهای گروه یک هستند در کارگروه تنظیم بازار تعیین میشود. اما با این حال هنوز قیمت گوشت آنچنان بالاست که برخی از اقشار سطح جامعه توانایی خرید آن را ندارند.
اما همچنان علیاصغر ملکی رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی معتقد است از زمانی که وزیر صنعت، معدن و تجارت با ابلاغیه خود جلوی صادرات دام زنده سبک را گرفته، قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی با کاهش حدود ۵۰۰۰ تومانی مواجه شده است. وی در این خصوص گفت: جلسهای با حضور همه مسوولان دولتی و بخش خصوصی در ستاد تنظیم بازار برگزار شد تا تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای لازم برای تنظیم بازار گوشت قرمز صورت گیرد.
بازار کشش افزایش قیمت شیرینی را ندارد
میزان- با توجه به اینکه در آستانه عید فطر قرار داریم، قیمت برخی از اقلام خوراکی پرمصرف برای این مناسبت افزایش یافته است. این در حالی است که رییس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافه قنادی تهران با بیان اینکه برای عید فطر قیمت شیرینی افزایشی نخواهد داشت گفت: بازار کشش ندارد و در حال حاضر برنامهای برای افزایش قیمتها نداریم. علی بهرهمند با بیان اینکه واحدهای صنفی مجاز به افزایش قیمت نیستند، اظهار کرد: قیمت مواد اولیه در سالجاری افزایش آنچنانی نداشته است. بنابراین همه باید کمک کنیم که قیمتها افزایش نیابد. وی با اشاره به نرخ مصوب انواع شیرینی گفت: قیمت مصوب هر کیلو شیرینی تر ۲۱ هزار و ۵۰۰، گلمحمدی ۱۷ هزار و ۵۰۰، شیرینی زبان، پاپیون و برنجی ۱۸ هزار تومان و کیک یزدی ۱۳ هزار تومان است.
تصویب کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا
ایسنا- در جریان جلسه دیروز مجلس، نمایندگان با کلیات لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز موافقت کردند که در پی آن کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصویب شد. لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور کار جلسه علنی صبح دیروز مجلس قرار گرفت و پس از بحث و بررسی آن و اظهارات مخالفان و موافقان، با ۱۳۷ رای موافق، ۴۳ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر، کلیات آن به تصویب رسید. بر این اساس مسعود پزشکیان که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت، در این باره گفت که با تصمیم هیات رییسه این لایحه به صورت دوشوری بررسی میشود و برای بررسی جزییات به کمیسیون اقتصادی ارجاع خواهد شد.
گرانفروشی ۱۰ هزار تومانی در هر کیلو میوه!
بازار میوه در حالی با نوسان قیمت و گرانی همراه شده که این افزایش قیمت فقط مربوط به نوبرانهها نیست و همه محصولات این شرایط را دارند. بهگونهای که در فروش هر کیلوگرم هلو، زردآلو، شلیل و گیلاس ۱۰ هزار تومان و انگور ۱۳ هزار تومان، انبه ۹۰۰۰ تومان و هندوانه هزار تومان گرانفروشی صورت میگیرد که مشخص نیست در این میان سودجویان و متخلفان چه کسانی هستند؟ آیا فروشندگان میوه بیشتر از آنچه قانون برایشان مشخص کرده، (۳۵ درصد نرخ سود منطقی) سود برای خود محاسبه میکنند یا آنکه حلقه سودجویان و متخلفان را باید در جای دیگری در بازار میوه جستوجو کرد.
نگاهی به قیمت عمدهفروشی محصولات کشاورزی در میدان مرکزی میوه و ترهبار استان تهران نشان میدهد که قیمتهای موجود در بازار مصرف بسیار بالاتر از قیمت عمدهفروشی با احتساب سود منطقی ۳۵ درصدی است. به عنوان مثال هر کیلوگرم زردآلو بسته به انواع آن از ۲۰۰۰ تومان تا ۱۳ هزار تومان در میدان مرکزی میوهوترهبار تهران فروخته میشود و متوسط نرخ منطقی هر کیلوگرم زردآلو از ۶۷۵۰ تومان تا ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان است و اما این محصول در میوهفروشیهای سطح شهر تا ۲۵ هزار تومان نیز فروخته میشود؛ یعنی ۱۰ هزار تومان بیشتر از قیمت منطقی برای هر کیلوگرم زردآلوی درجه یک!
گیلاس که متوسط قیمت منطقی آن برای مصرفکنندگان کیلویی ۲۴ هزار و ۳۰۰ تومان است، در سطح شهر کیلویی ۳۵ هزار تومان به دست مصرفکنندگان میرسد؛ یعنی هر کیلوگرم گیلاس هم کیلویی ۱۰ هزار تومان بیشتر از قیمت حداکثری آن در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد!
همچنین انبه باید کیلویی ۱۶ هزار تومان فروخته شود که با قیمت کیلویی ۲۵ هزار تومان در میوهفروشیها عرضه میشود؛ یعنی ۹۰۰۰ تومان فاصله قیمت. هلو و شلیل نیز درجه یک نیز باید کیلویی ۹۴۵۰ تومان فروخته شود اما مصرفکنندگان این میوهها را تا کیلویی ۱۹ هزار تومان در بازار مشاهده میکنند؛ یعنی گرانفروشی ۱۰ هزار تومانی در بازار مصرف برای هلو و شلیل. انگور نیز کیلویی ۲۸ هزار تومان فروخته میشود در صورتی که انگور درجه یک باید کیلویی ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان در میوهفروشیها عرضه شود که به معنای افزایش دو برابری و گرانفروشی ۱۳ هزار تومانی انگور است!
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد