18 - 06 - 2018
خبر
تاجرنماها در بازارهای صادراتی
مهر- وجود تاجرنماها در بازارهای صادراتی کشورهای همسایهای همچون عراق، روسیه و آسیای مرکزی صدای فعالان صادراتی کشور را درآورده است. در حالی که به نظر میرسد گمرک نباید اجازه صادرات هر محصول بیکیفیتی را بدهد چراکه اعتماد به کالای باکیفیت ایرانی در بازارهای صادراتی به کلی از بین میرود. این در حالی است که مدیرکل صادرات گمرک معتقد است برخی امکانات در راستای رفع موانع و تسریع صادرات داده میشود. به عنوان مثال بخشی از کالاها شاید مجوز خاصی را نخواهد اما بخشی از کالاها که طبق اعلام سازمان استاندارد واحد تولیدی دارای پروانه کاربرد معتبر باشد، میتواند تا یک سال بدون آزمایش هر محموله را صادر کند.
در این خصوص کاوه زرگران رییس انجمن مواد غذایی ایران معتقد است امکان دور زدن استانداردها وجود دارد. به گفته وی، صادرکنندگانی که گمنام هستند و برای اولین بار در بازاری حاضر میشوند، به تدریج کیفیت کالای خود را در مراحل بعدی کاهش میدهند. در این میان این دسته از افراد از آنجایی که صاحب برندی نیستند نگرانی هم از افت کیفیت محصولاتشان ندارند.
خطای ایران در قرارداد تعرفه ترجیحی با ترکیه
مهر- گلایهها نسبت به تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه ادامه دارد بهطوریکه نایبرییس انجمن مهندسی صنایع معتقد است قرارداد تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه یک خطای استراتژیک در تجارت خارجی است که باعث شده ترکها کالاهای مزیتدار ایران در تولید را به ما صادر کنند.
علیرضا شجاعی با بیان اینکه قرارداد تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه از اساس به زیان اقتصاد ایران است، گفت: این قرارداد به نحوی تدوین شده که به نفع اقتصاد ترکیه تمام شده، اما سودی برای تولید و تجارت ایران در پی نداشته است.
نایبرییس انجمن مهندسی صنایع ایران افزود: ترکیه با انعقاد این قرارداد توانست محصولاتی را به کشور ما صادر کند که در تولید آن، مزیت تولید و رقابت داشتیم اما ایران در انعقاد این قرارداد نتوانست امکان صادرات را برای کالاهایی که در تولید آن مزیت دارد را فراهم کند.
وی تصریح کرد: اصولا مباحث مربوط به تجارت تعرفه ترجیحی و تدوین لیست کالایی مربوط به این قرارداد، چارچوب کاملا علمی و حرفهای دارد و مذاکره در این زمینه باید مبتنی بر اصول خاصی باشد اما ما این تجربه را در اصول مذاکرات نداشته و آن را رعایت نکردیم و همین امر موجب شده اعتراضاتی به دولت انجام شود.
وی با بیان اینکه بهطور قطع اگر گروهبندی کالایی به درستی حفظ میشد، دیگر در تعیین لیست تعرفه ترجیحی با ترکیه شاهد بروز چنین اشتباهاتی نبودیم، تصریح کرد: طرف ترکیهای در لیست کالای صادراتی خود به ایران اقلامی را قرار داده که ما در تولید آن مزیت داریم، اما کالاهای صادراتی ایران به ترکیه یا شامل مواد اولیه و خام میشود یا اقلامی که در تولید آن هیچ مزیت رقابتی نداریم.
انجمن صنایع خوراک دام:
خروج یونجه از کشور ممنوع نیست
ایلنا- در حالی که به تازگی رییس هیاتمدیره انجمن صنفی گاوداران از قاچاق یونجه به کشورهای حاشیه خلیج فارس خبر داده، برخی کارشناسان بر این عقیده هستند که این کالا از راههای رسمی صادر میشود. رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان در توضیح این مطلب گفت: حجم نهادههای دامی حجم کمی نیست که بتوان نام قاچاق روی آن گذاشت و صادرات آن ممنوع نیست. قاچاق زمانی رخ میدهد که صادرات ممنوع بوده یا تعرفههای صادراتی بالا باشد اما صادرات این محصولات ممنوع نیست و این محصول از مبادی صادراتی و رسمی خارج میشود.
مجید قدیری با اشاره به شایعه قاچاق یونجه به عراق اظهار کرد: امروز فضای کسب و کار در صنعت غذای دام و طیور و آبزیان کشور، مساعد نیست و میتوان گفت اقتصاد دامپروری ما شرایط خوبی ندارد. به همین دلیل فعالان اقتصادی در این صنعت انگیزه سرمایهگذاری و تولید ندارند.
وی دلیل عدم تمایل فعالان صنعت دام و طیور به ادامه کار در این بخش را فاکتورهای اقتصادی دانسته و اذعان داشت: فاکتورهای اقتصادی اهالی صنعت دام و طیور را آزار میدهد. در این میان با توجه به اینکه هزینههای بسیار سنگینی در این صنعت وجود دارد و سرمایه در گردش بالایی را هم میطلبد، تامین سرمایه در گردش برای تهیه مواد اولیه تولید خوراک وجود ندارد و باعث تضعیف انگیزه میشود.
صادرات لبنیات و بستنی به آمریکا
تسنیم- در حالی که به نظر میرسد آمریکا به دنبال کارشکنی در تعاملات تجاری ایران است، لبنیات و بستنی ایران همچنان به آمریکا صادر میشود. در همین رابطه مدیرکل صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی گفت: در حال حاضر بسیاری از برندهای کشاورزی و غذایی تولیدی کشورمان در آمریکا به نام ایران ثبت شدهاند و امیدواریم بر اساس فعالیتهای بخش خصوصی، محدودیتی برای آنها ایجاد نشود.
محمود بازاری، اظهار کرد: در حال حاضر به دنبال برنامهریزی برای بازار آمریکا هستیم زیرا صادرات به این کشور ارزشافزوده خیلی مناسبی برای ما دارد بهطوریکه اخیرا نیز صادرات برخی از محصولات لبنی از جمله بستنی به این کشور آغاز شده است. وی با بیان اینکه فعالیتهایی توسط بخش خصوصی در حال انجام است، افزود: امیدواریم محدودیتهای پیشرو، مانع صادرات محصولات غذایی ایران به ایالاتمتحده آمریکا نشود.
بازاری مدیرکل دفتر هماهنگی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران، ادامه داد: از گذشته نیز محصولات مختلف ایران از طریق کشورهای ثالثی مانند مکزیک، کانادا و اروپا به آمریکا صادر میشد چرا که ایالاتمتحده آمریکا از لحاظ دسترسی، بازار دوری به حساب میآید، اما ارزش افزوده محصولات صادراتی به این کشور بالاست. گفتنی است صادرات ایران به آمریکا در فروردین۷۷ تن به ارزش یک میلیون و ۳۱۱ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۴۵۰ درصدی از لحاظ وزنی و ۳۳۳ درصدی از لحاظ ارزش همراه بوده است.
رییس سازمان چای کشور تغییر کرد
تسنیم- در تازهترین تغییر و تحولات وزارت جهاد کشاورزی، حبیب جهانساز با حکم محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی جانشین محمد ولی روزبهان در ریاست سازمان چای شد. روزبهان نیز طی حکمی از سوی معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، مشاور معاون وزیر در امور چای شد.
لازم به ذکر است که جهانساز دانشآموخته رشته کشاورزی بوده و پیش از این هم در سمت معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان گیلان فعالیت کرده است. روزبهان حدود سه سال و نیم قبل، رییس سازمان چای کشور بود و در اواخر مهرماه سال ۱۳۹۳ جانشین علی محرر در سازمان چای کشور شده بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد