20 - 06 - 2018
خبر
ارز ۳۸۰۰ تومانی نداریم
فارس- در حالی که زمزمههایی از سه نرخی شدن ارز به گوش میرسد، معاون صادراتی وزیر صنعت با بیان اینکه هیچ نرخی جز دلار ۴۲۰۰ تومانی برای واردات و ۳۸۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی رسمیت ندارد، گفت: برای جلوگیری از مشکلات رقم حواله ارزی برای واردات کالا تا پنج میلیون دلار افزایش یافت.
مجتبی خسروتاج در مورد احتمال سه نرخی شدن ارز گفت: نرخ ارز رسمی کشور که با ۴۲۰۰ تومان برای هر دلار آمریکا در مورخ ۲۲ فروردین اعلام شد تا به حال تغییر جدی نداشته است و همچنان پابرجاست. وی افزود: در حال حاضر نرخ ۳۸۰۰ تومانی نداریم بلکه تعدادی از اقلام کالاهای اساسی مشمول دریافت یارانه هستند. بنابراین هیچ نرخ ارز دیگری هم در حال حاضر بر اساس اعلام بانک مرکزی رسمیت ندارد. معاون صادراتی وزیر صنعت افزود: کالاها براساس منابع ارزی موجود بانکی و ارزهای صادراتی خریداری شده در سامانه نیما و بر اساس اولویتبندی کالاهای اساسی، مواد اولیه، ماشینآلات و در نهایت کالاهای مصرفی در شبکه بانکی و سامانه نیما باید تخصیص ارز و تامین ارز شود. رییس سازمان توسعه تجارت بیان کرد: شکایاتی در مورد تاخیر در تامین ارز واردات از سوی فعالان اقتصادی واصل شده که تقاضاهای ارزی در سامانه نیما منتظر اقدام ماندهاند که در حال رسیدگی در کارگروه ماده ۱۴ مستقر در بانک مرکزی هستیم.
وزیر صنعت اختیارات تنظیم بازار را واگذار کرد
تسنیم- وزیر صنعت، معدن و تجارت در ابلاغی تمام اختیارات خود در کارگروه تنظیم بازار را به معاون امور اقتصادی و بازرگانی خود تفویض کرد. محمد شریعتمداری در ابلاغیه خطاب به حسن یونس سینکی معاون وزیر صنعت که دبیر کارگروه تنظیم بازار است، تمام اختیارات خود در کارگروه تنظیم بازار را تفویض کرد.
افزایش ۳۵ درصدی هزینه تولید تخممرغ
مهر- همچنان بازار تخممرغ سر و سامان نگرفته بهطوریکه به گفته مرغداران، در حال حاضر قیمت تمامشده تولید تخممرغ ۳۵ درصد افزایش یافته است. در همین رابطه دبیرکل کانون مرغ تخمگذار ایران با بیان اینکه شرایط نامطلوبی که مرغداران طی سالیان گذشته داشتهاند هماکنون تشدید شده است، اظهارداشت: قیمت تمامشده تولید تخممرغ حداقل ۳۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. فرزاد طلاکش با اشاره به اینکه قیمت تمامشده تولید هر کیلوگرم تخممرغ هماکنون با احتساب سود مرغدار حداقل ۶۴۰۰ تومان است، افزود: میانگین قیمت پیشنهادی توسط تشکلها و اتحادیه مرغداران میهن برای این محصول کیلویی ۵۳۰۰ تومان بوده اما شاهد هستیم که گاهی در بازار قیمت عملا از این مقدار نیز پایینتر است.
کاهش ۱۱ میلیارد دلاری تجارت ایران و ترکیه
ایلنا- به گفته کارشناسان، پس از تعیین تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه، حجم تجارت دو کشور از ۲۲ میلیارد به ۱۱ میلیارد دلار کاهش یافته است. در همین خصوص رییس اتاق مشترک ایران و ترکیه، گفت: موانع مختلف پولی و بانکی، بیمه، مسایل اقامتی، مشکلات مرزی و ترانزیت تاکنون مانع از رشد حجم تجارت ایران و ترکیه است که برای عملیاتی شدن تعرفه ترجیحی ابتدا باید این مشکلات بررسی و برطرف شود. رضا کامی تعیین تعرفه ترجیحی را در تغییر حجم تجارت ایران و ترکیه بیتاثیر دانست و ادامه داد: محصولات صادراتی ایران به ترکیه شامل نفت، گاز، روغن پایه، پتروشیمی، مس، روی، سرب، قیر، خرما و محصولات صادراتی ترکیه به ایران شامل ورقهای چوبی، لوازم یدکی، موتورهای احتراقی، انواع نخ، تجهیزات پزشکی و بهداشتی است. وی رقم تجارت ایران و ترکیه را در سه ماه نخست امسال بیش از ۵/۲ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: بیش از ۵/۱ میلیارد دلار آن حجم صادرات ایران به ترکیه و حدود ۷۵۰ میلیون دلار مربوط به صادرات ترکیه به ایران است که این ارقام نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشاندهنده رشد صادرات ایران به ترکیه است.
نرخ ارز بازار صادرات کشمش را به هم ریخت
با وجود اینکه ایران از نظر تولید انگور و صادرات کشمش از رتبه ویژهای در دنیا برخوردار است که پس از فرش و پسته جایگاه سوم در صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده اما طی سالهای اخیر به سبب کاهش قابل توجه صادرات کشمش، جایگاه صادراتی ایران در بازارهای جهانی تنزل یافته است. در همین خصوص رضا نورانی رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به دلایل افت صادرات کشمش در سالهای اخیر اظهار کرد: با توجه به بالا بودن قیمت تمامشده تولید، امکان رقابتپذیری با سایر رقبا در بازارهای هدف وجود ندارد که با وجود اختصاص یارانه به صادرات کشمش در سه ماه اخیر سال گذشته، میزان صادرات کاهش یافت. همچنین محمد ارزانیممقانی رییس اتحادیه آجیل و خشکبار با انتقاد از کاهش صادرات کشمش در سال گفت: با توجه به کاهش تولید انگور و به تبع آن کشمش، افزایش قیمت قابل توجهی برای این محصول لحاظ شد که به سبب نبود رقابت با سایر رقبا در بازارهای هدف، صادرات کشمش دستخوش تغییر و تحولات شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد