25 - 04 - 2018
خبر
ماکرون- ترامپ؛ تفاهم ضد و نقیض
مانا اسکویی* – امروز رییسجمهور فرانسه و آمریکا دیدار و گفتوگو میکنند.
در طول عمر جمهوری پنجم فرانسه یعنی از ۱۹۵۸ تا امروز یعنی در ۷۰ سال گذشته به ویژه در دوران ریاستجمهوری دوگل و پمپیدو، تا سالهای آغازین در دهه ۷۰ مصادف با روی کار آمدن ژیسکار دستن رابطه پاریس- واشنگتن در راستای منافع ملی فرانسه فراز و نشیب زیادی را پشتسر گذاشته است.
در دوران جنگ سرد دیپلماسی فرانسه فاصله خود را با تقابل مسکو- واشنگتن بهگونهای حفظ میکرد که اولویت اروپایی آن بر همپیمانی با آمریکا کاملا مشخص بود.
دوری از ناتو تا سالهای آغازین هزاره سوم یکی از مشخصههای دیپلماسی مستقل و قارهای پاریس به حساب میآمد درحالی که از ۲۰۰۷ و با ریاستجمهوری سارکوزی چرخش به راست دیپلماسی پاریس بر پایه منافع نظامی- اقتصادی با آن سوی آتلانتیک و ایفای نقش بیشتر در ناتو شکل گرفت. حضور نظامی فرانسه در خاورمیانه و آفریقا از سال ۲۰۱۲ و با ریاستجمهوری اولاند، جدا از اینکه در تقابل با روسیه، پاریس را کنار ائتلاف غرب در سوریه قرار داد بلکه جاهطلبیهای سابقهدار فرانسه بخشی از قاره سیاه را دوباره مطرح کرد. امانوئل ماکرون، اما در یک سال اول حضورش در کاخ الیزه به دیپلماسی فرانسه را جدا از ادامه خط دوره اولاند بیش از هر زمانی در جمهوری پنجم به آمریکا نزدیک کرد.
دیدار اول ماکرون و ترامپ که به فاصله اندک پس از روی کار آمدن او در کاخ سفید صورت گرفت که همراه با رفتار مشتاقانه طرفین و به ویژه دست دادن طولانیمدت جلوی دوربین همراه بود، اینک و در چارچوب بحران خاورمیانه و برجام و تقابل با مسکو از یکسو و در قالب منافع اقتصادی، پیمان تجاری بین قارهای و حوزه محیطزیست از سوی دیگر، رییسجمهور فرانسه به عنوان یکی از همپیمانان نزدیک ترامپ معرفی شده است؛ همپیمانانی که با وجود برخی منافع و عقاید مشترک اختلاف نظرهای زیادی هم دارند.
ماکرون که میخواهد و دوست دارد با توجه به درگیریهای لندن و برلین و به تبع آن به ویژه کاهش قدرت مرکل، خود را سردمدار اتحادیه اروپا و تاثیرگذار در سیاستهای ضد و نقیض ترامپ معرفی کند، تلاش میکند تا در گفتوگو با رییسجمهور آمریکا دستکم در یکی از مهمترین اختلافهای دو کشور در حال حاضر، یعنی برجام، با دست پر از میدان خارج شود، هرچند نامنتظره بودن ترامپ اجازه نمیدهد تا هیچکدام از تصمیمات و توافقهای او به آسانی ادامه پیدا کند.
سفر رییسجمهور فرانسه به آمریکا و اهدافی که دنبال میکند با واکنشهای متفاوت و اکثرا منفی و دست بالا محتاطانه روبهرو شده به ویژه نزد دست چپی که او را بیش از حد وابسته به ترامپ قلمداد کردهاند.
آخر اینکه به قول یکی از روزنامههای فرانسه برآیند دیدار و گفتوگوی ماکرون- ترامپ را میتوان «تفاهم ضد و نقیض» نامید.
* تحلیلگر سیاسی
ماکرون در آستانه سفر به واشنگتن مطرح کرد؛
در برابر پوتین نباید ضعیف بود
رییسجمهور فرانسه در مصاحبهای جدید تاکید کرد که تعجب نخواهد کرد اگر رییسجمهور آمریکا دوره کامل ریاستجمهوریاش را تا آخر طی کند.
امانوئل ماکرون در جریان مصاحبه با برنامه فاکسنیوز در پاسخ به این سوال که آیا دونالد ترامپ دوره ریاستجمهوری چهار ساله خود را تا آخر طی خواهد کرد یا خیر، گفت: هرگز از این مساله تعجب نخواهم کرد. من با ترامپ همکاری میکنم چراکه هر دوی ما به شدت در خدمت کشورهایمان هستیم.
وی درخصوص تحقیقات رابرت مولر، بازرس ویژه آمریکا در رابطه با مداخله روسیه در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ و روابط بالقوه میان اعضای کمپین ترامپ با کرملین گفت: فکر نمیکنم تحقیقات مولر به اعتبار و وجهه ترامپ در عرصه جهانی خدشهای وارد کند.
ماکرون افزود: در اینجا من فردی نیستم که بخواهم قضاوت کنم و به مردم آمریکا توضیح دهم که رییسجمهور شما باید چطور باشد. وی در ادامه گفت: من اینجا هستم تا با رییسجمهور آمریکا همکاری کنم و مردم آمریکا نیز دونالد ترامپ را به عنوان رییسجمهور خود انتخاب کردهاند.
امانوئل ماکرون در این مصاحبه گفت: غرب باید در مقابل حملات ولادیمیر پوتین به دموکراسی کشورهای غربی از جمله با اشاعه اخبار دروغ بایستد. ماکرون پیش از اعزام شدن به واشنگتن گفت: پوتین قدرتمند و باهوش است اما نباید ساده باشیم. او دلمشغولی مداخله در دموکراسیهای ما را دارد. به همین دلیل معتقدم که هرگز نباید به ولادیمیر پوتین ضعف نشان دهیم. وقتی که شما ضعیف باشید او از آن استفاده میکند. وی افزود: از نظر من پوتین مردی بسیار قوی است، یک رییسجمهور قدرتمند. او یک روسیه قدرتمند و بزرگ میخواهد. مردم از سیاستهای او احساس غرور میکنند او با ایده دموکراسی نسبت به اقلیتها و مخالفانش سرسخت و جدی است، سیاستی که با عقاید من همخوانی ندارد. رییسجمهور فرانسه تصریح کرد: با وجود اختلافات گسترده در مواضعمان در برخی مسایل مذاکرات ویژه و ممتازی با پوتین در جریان سفر او به فرانسه در اوایل ژانویه داشتم.
از طرفی به گزارش سیانان، رییسجمهور آمریکا قرار است تکهای قاب شده از پارچه رویه صندلی اتاق آبی کاخ سفید را به رییسجمهور فرانسه و همسرش هدیه دهد! دونالد ترامپ و همسرش ملانیا این هدیه را در جریان سفر امانوئل ماکرون و همسرش بریژیت تقدیم آنها میکنند. این اولین سفر در دوره ریاستجمهوری ترامپ است. این صندلی که با رویهدوزی یک عقاب طلایی تزیین شده است، در کاخ سفید پیشینهای تاریخی دارد.
سیانان گزارش داد، این بخشی از مجموعه مبلمانی است که به دستور پنجمین رییسجمهور آمریکا تهیه شد. او به عنوان دیپلمات در فرانسه خدمت میکرد و پییر آنتوان بلانژه، هنرمند فرانسوی آن را ساخت. بلانژه که به عنوان طراح کاخهای سلطنتی فرانسه شناخته میشود، ۵۳ قطعه برای کاخ سفید تدارک دید. رییسجمهور فرانسه هم قرار است در این سفر هدیهای به رییسجمهور آمریکا بدهد. او یکشنبه گذشته گفت، یک درخت بلوط را که در محل جنگ جهانی اول رشد کرده است، به ترامپ هدیه میدهد. به نظر میرسد که هدیه مذکور بیانگر تمایل ترامپ به امور نظامی باشد.
هزینه ۴۵۰ میلیون یورویی آلمان برای خرید تسلیحات جدید
ارتش این کشور تسلیحاتی جدید از جمله موشکانداز، بالگرد و هواپیماهای باری به ارزش چندصد میلیون یورو خریداری خواهد کرد. قراردادی برای دریافت پهپادهای اسراییلی نیز بسته خواهد شد. ارتش آلمان برای رفع کمبودهای تسلیحاتی خود قرار است مبلغ ۴۵۰ میلیون یورو دریافت کند. نشریههای هاندلزبلات و بیلد گزارش دادهاند که وزارت دفاع آلمان فهرستی برای ۱۸ سفارش ارائه داده که ارزش هر یک از این سفارشها بر بیش از ۲۵ میلیون یورو بالغ میشود. به گزارش این رسانهها فهرست مزبور تنها پیشنهادهای اولیه را در برمیگیرد و قرار است بر حسب وضع قانون بودجه ۲۰۱۸ تکمیل شود. ارتش آلمان قرار است این مبلغ را برای خرید تسلیحاتی جدید از جمله موشکانداز، بالگردهای نجات و امدادرسانی، هواپیماهای باری نظامی و همچنین راهاندازی مراکز فرماندهی صرف کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد