27 - 04 - 2018
خبر
سازوکار تخصیص ارز واردات کالاهای اساسی مشخص نیست
فارس- با وجود اینکه براساس بخشنامههای منتشرشده در روزهای اخیر نرخ ارز برای واردات کالاهای اساسی ۳۸۰۰ تومان تعیین شده است اما واردکنندگان کالاهای اساسی از جمله روغن خام، ثبت سفارش خود را برای واردات این کالا با ارز ۴۲۰۰ تومان انجام دادهاند. در همین رابطه عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه سازوکار تخصیص ارز ۳۸۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی مشخص نیست، گفت: واردکنندگان کالای اساسی با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان ثبت سفارش میکنند.
کاوه زرگران افزود: البته در جلسه دو روز پیش ستاد تنظیم بازار عنوان شده است که واردکنندگان کالاهای اساسی فعلا برای واردات، همان دلار ۴۲۰۰ تومانی را پرداخت کنند و بعدا دولت تصمیمگیری میکند که چگونه مابهالتفاوت ۴۰۰ تومانی را به آنها پس دهد. وی افزود: دو روز پیش هم محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد که معاون اول رییس جمهور طی بخشنامهای اعلام کرده بانک برای واردات کالاهای اساسی نرخ ارز را بر مبنای ۳۸۰۰ تومان محاسبه میکند اما مابهالتفاوت آن به واردکننده را یا خود دولت میپردازد یا اینکه بانک مرکزی بدهکار میشود. زرگران اظهار داشت: البته تا این لحظه چنین بخشنامهای را دریافت نکردهایم.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران همچنین در ادامه با اشاره به گران شدن دو محصول پتروشیمی گفت: براساس قانون، فرمول قیمت عرضه محصولات پتروشیمی در بورس قیمت جهانی آن محصول در نرخ ارز است و از آنجا که عرضه این محصولات با دلار ۴۲۰۰ تومان برای شرکتهای خصولتی مقدور نیست، بنابراین دو محصول PEP و PET به میزان ۲۲۰۰ تومان در بازار آزاد گران شده است.
تشکیل کمیته ارزی در اتاق بازرگانی ایران
مهر- بعد از صدور بخشنامههای ارزی دولت که طی هفتههای اخیر ابلاغ شد، فعالان اقتصادی نیز کمیته ارزی تشکیل دادهاند تا مشکلات و مسایل پیرامون ارز را جمعبندی و به دولت ارائه کنند.
دولت از ۲۱ فروردینماه ارز را تکنرخی کرده و دلار را با ۴۲۰۰ تومان میفروشد. البته بر این نکته هم تاکید میکند که هرگونه خرید و فروشی خارج از سیستمی که از سوی ستاد اقتصادی دولت طراحی شده، ممنوع است و فرد خاطی قاچاقچی محسوب میشود. بر این اساس تاکنون فعالان اقتصادی به طرق مختلف نقطهنظرات خود را به گوش بخش دولتی رساندهاند و از نامهنگاری گرفته تا برگزاری جلسات با مدیران بانک مرکزی و اعضای هیات دولت، تلاش کردند تا بخشنامههای دولت را عملیاتی کرده و نقطه نظراتی را به آن اضافه کنند که برای کار در اقتصاد مثمرثمر باشد.
اکنون اتاق بازرگانی ایران نیز به عنوان پارلمان بخش خصوصی، کمیته ارزی تشکیل داده تا مجموعه نظرات را جمعبندی کرده و شرایط را برای اجرای هر چه بهتر سیاست ارز تکنرخی فراهم کند. این کمیته تاکنون دو جلسه تشکیل داده و جلسه سوم نیز دیروز برگزار شد.
یکهتازی برندهای ترکیهای در بازار پوشاک ایران
تسنیم- براساس آمار هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور تاکنون فقط ۲۴ برند خارجی پوشاک نمایندگی رسمی دریافت کردهاند که از میان آنها برندهای ترکیه با ۱۱ نمایندگی در رتبه نخست قرار دارند.
قرار بود «دستورالعمل نحوه صدور گواهی فعالیت نمایندگان و شعب شرکتهای خارجی عرضهکننده پوشاک در ایران» به منظور ساماندهی بازار پوشاک کشور ۱۷ شهریورماه ۹۵ اجرایی شود اما برخی مشکلات باعث شد تا این بخشنامه با سه ماه تاخیر در دی ماه ۹۵ به مرحله اجرا برسد، نکته قابل توجه آنکه از آن تاریخ تاکنون هنوز این دستورالعمل بهصورت جدی اجرایی نشده است. در این شرایط واردات پوشاک هر روز افزایش یافته و وضعیت تولیدکننده داخلی نیز بدتر از گذشته شده است.
مطابق این دستورالعمل فقط اشخاص حقوقی (شرکتهای تجاری) قادر به واردات پوشاک هستند و ظرف دوسال ابتدایی واردکنندگان و نمایندگان رسمی واردات پوشاک باید حداقل ۲۰ درصد ارزش ریالی واردات را در داخل تولید کنند. همچنین واردکنندگان موظفند از تولیدی که در داخل کشور با برند ثبتشده انجام میشود، حداقل ۵۰ درصد را به بازارهای هدف صادر کنند.
این در حالی است که گشتوگذاری در بازار پوشاک نشان میدهد که اجرای این دستورالعمل همچنان به کندی همراه است و سایر برندهای متفرقه که فاقد نمایندگی هستند با آسودگی خاطر و در نبود نظارت به فروش محصولات خود میپردازند. براساس آمار هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور تاکنون فقط ۲۴ برند نمایندگی رسمی دریافت کردهاند که از میان آنها برندهای ترکیه با ۱۱ نمایندگی در رتبه نخست قرار دارند.
تصویب لایحه بینالمللی روغن و کنسرو زیتون
فارس- لایحه موافقتنامه بینالمللی روغن زیتون و کنسرو زیتون دیروز در نشست علنی پارلمان مجلس، با ۱۵۴ رای موافق نمایندگان تایید شد.
بر این اساس نمایندگان مجلس با لایحه موافقتنامه بینالمللی روغن زیتون و کنسرو زیتون مورخ ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) موافقت کردند. براساس ماده واحده این لایحه موافقتنامه بینالمللی روغن زیتون و کنسرو زیتون مورخ ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) مشتمل بر یک مقدمه و ۳۷ ماده و ۳ ضمیمه به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
همچنین به موجب تبصره این ماده، رعایت اصل ۱۳۹ قانون اساسی ایران در ارجاع به داوری موضوع بند (۴) ماده (۲۶) موافقتنامه توسط جمهوری اسلامی ایران و اصل ۷۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در مورد اصلاح موافقتنامه موضوع ماده (۳۲) الزامی است. گفتنی است این لایحه با ۱۵۴ رای موافق، هفت رای مخالف و دو رای ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه تصویب شد.
صدور کارت بازرگانی برای افراد غیرتاجر
مهر- با توجه به اینکه سوءاستفاده و تخلف از طریق کارتهای بازرگانی به وفور در حال انجام است، در لایحه جدید مبارزه با قاچاق کالا مقرر شد تا امکان صدور کارت بازرگانی برای افراد غیرتاجر به دلیل رتبهسنجی اقتصادی وجود نداشته باشد. در همین خصوص مدیرکل حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: رویکرد این ستاد پیشگیری از قاچاق کالا و ارز با مشارکت مردم و تجربیات فعالان بخشهای مختلف اقتصادی است.
علی معصومی افزود: ضمانت اجرای کارتهای بازرگانی یکبار مصرف و مجازات برای انتقالدهنده، گیرنده و ضبط کالاهای واردشده از این طریق در لایحه جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیشبینی شده است. مدیرکل حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: راهاندازی سامانههای پیشبینی شده در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ایجاد ۴۰ سامانه زیرمجموعه این سامانهها زمانبر است. وی گفت: برخی از این سامانهها ایجاد شده و در راهاندازی برخی دیگر از برنامه عقب هستیم. معصومی افزود: بر اساس آییننامه هیات وزیران کالاهای قاچاق ضبط شده یا باید برای بازگشت ارز صادر یا امحا یا در صورت لطمه نزدن به تولید داخلی توزیع محدود شوند، اما تاکنون دولت هیچ مجوزی برای توزیع این کالاها در داخل نداده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد