29 - 04 - 2018
خبر
ابلاغ دستورالعمل نحوه تامین ارز کالاهای اساسی
به بانکها
بانک مرکزی دستورالعمل نحوه تامین مابهالتفاوت ارز مورد نیاز کالاهای اساسی، دارو و کاغذ را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، براساس مصوبه هیات وزیران و همچنین نامه معاون اول رییسجمهور مقرر شده بود به منظور جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی، دارو و کاغذ، مبلغ سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای مابهالتفاوت نرخ ارز در نظر گرفته شود که واردکنندگان این دسته از کالاها برای واردات خود ارز به نرخ ۴۲۰۰ تومان خریداری نکنند.بر همین مبنا و در پی نامه معاون رییسجمهور و رییس سازمان برنامهوبودجه به رییس کل بانک مرکزی مبنی بر تعهد پرداخت مابهالتفاوت چهارصد تومنی، بانک مرکزی در نامهای به بانکها اعلام کرد هر گونه تخصیص و تامین ارز بابت واردات کالاهای مشمول مصوبه اشاره شده با کسر ۴ هزار ریال (۴۰۰ تومان) به ازای هر دلار برای متقاضی ذیربط امکانپذیر خواهد بود.
توصیههای سیف به سپردهگذاران ارزی
رییس کل بانک مرکزی به سپردهگذاران ارزی توصیه کرد تا در سپردهگذاریهای خود دو پارامتر نرخ سود معقول و اعتبار بانکها را در نظر داشته باشند.
به گزارش مهر، ولیالله سیف درباره رفتار برخی بانکها در اعطای سود به سپردههای ارزی گفت: بانک مرکزی برای نرخ سود سپردههای ارزی سقفی را تعیین کرده که برای سپردههای دلاری پنج و برای یورویی ۴ درصد تعیین شده است. بر این اساس به بانکها اعلام شده که هر قدر سپرده ارزی بگیرند، میتوانند آن را نزد بانک مرکزی سپردهگذاری کرده و سود دریافت کند.
رییس کل بانک مرکزی افزود: مردم وقتی میخواهند نزد بانکی سپردهگذاری کنند باید دو پارامتر را در نظر داشته باشند.وی تصریح کرد: اولین پارامتر نرخ سود سپرده و دومین پارامتر میزان اعتمادی است که مردم به آن بانک دارند؛ اگر یک بانک معتبر نرخ سود پایینتری ارائه دهد برای مردم قابل قبولتر از آن است که بانکی با اعتبار کمتر نرخ سود بالاتری دهد؛ بانک مرکزی به این موضوع ورود نمیکند بلکه نرخ سودی که بانک میدهد را مبنا قرار داده و با آن نرخ سودی که اعلام کرده است به آنها سود میدهد.
معاون بانک مرکزی:
تحولات مثبت تورم فروردینماه
معاون اقتصادی بانک مرکزی کاهش همزمان نرخ تورم نقطه به نقطه، تورم سالانه و تورم ماهانه را مثبت ارزیابی و در خصوص حفظ تورم تکرقمی در سالجاری ابراز امیدواری کرد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، پیمان قربانی، معاون اقتصادی این بانک با اشاره به کاهش ۴/۰ درصدی نرخ تورم سالانه در فروردینماه سال ۱۳۹۷ نسبت به اسفندماه سال گذشته گفت: نکته حائز اهمیت در این میان کاهش همزمان نرخ تورم نقطه به نقطه است که در همین مدت از ۳/۸ به ۹/۷ درصد رسیده است.وی ادامه داد: تورم ماهانه نیز از ۱/۱ درصد در اسفند سال ۱۳۹۶ به ۸/۰ درصد در فروردین سالجاری کاهش یافته است. لذا کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه و قرار گرفتن آن در سطحی پایینتر از نرخ تورم ۱۲ ماهه و همچنین کاهش نرخ تورم ماهانه، در مجموع تحولات مثبتی ارزیابی میشوند.
مشاور رییس کل بانک مرکزی خبر داد؛
زمینهسازی گسترش روابط بانکی ایران و اروپا
مشاور رییس کل بانک مرکزی با اشاره به ظرفیتهای همکاری بانکی ایران و اروپا، گفت: زمینه گسترش روابط بانکی ایران و اروپا در دو روز آتی فراهم میشود.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، احمد عزیزی اظهار کرد: برجام شرایط تعاملات بینالمللی را در جهت مثبت تغییر و فرصتهای بسیار زیادی را در کشور ایجاد کرد ولی به دلایل مختلف ازجمله عدم واقعبینی در داخل و نقایصی خارج از برجام نتوانستیم از این فرصتها بهصورت کامل بهرهبرداری کنیم.وی خاطرنشان کرد: گسترش روابط کارگزاری با بانکهای خارجی نیازمند شناخت دقیق از آنها بهمنظور رفع نیازهای طرفهای مقابل است. ازاینرو برگزاری همایشهایی مانند بیزینس فروم ایران و اروپا فرصت خوبی بهمنظور ایجاد این شناخت و جستوجوی راهحل برای مشکلات موجود است.
نرخ محاسباتی ارز در قانون بودجه ۴۰۵۰ تومان است
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس گفت: دولت نرخ ارز محاسباتی بودجه ۹۷ را ۳۵۰۰ تومان پیشبینی کرد اما در قانون ۴۰۵۰ تومان برآورد شد.
به گزارش فارس، محمد حسینی درباره اینکه با افزایش درآمدهای نفتی از حیث افزایش قیمت نفت آیا درآمدهای بودجه نیز افزایش خواهد یافت، اظهار کرد: طبق بودجه سال ۹۷ دولت میتواند حدود ۱۰۷ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری داراییهای سرمایهای که بخش اعظم آن نفت و میعانات گازی است، درآمد کسب کند.عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس تاکید کرد: در صورتی که قیمت نفت از متوسط مفروض شده یعنی ۵۵ دلار در هر بشکه بالاتر برود، درآمدهای مازاد طبق قانون به حساب ذخیره ارزی خواهد رفت و امکان استفاده آن در بودجه جز از راه قانون وجود ندارد.
وی افزود: با محاسباتی که صورت گرفته نرخ ارز محاسباتی در بودجه سال ۹۷ حدود ۴۰۵۰ تومان و نه ۳۵۰۰ تومان است.
ایجاد حساب اقماری گردشگران پس از برجام
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به تغییر ترکیب گردشگران ورودی به کشور، از جلسه با رییس کل بانک مرکزی برای رسیدگی به حساب اقماری گردشگری خبر داد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، علیاصغر مونسان درباره تغییر درآمدهای حوزه گردشگری پس از اجرای برجام، اظهار کرد: با اجرای توافقنامه برجام، میزان ورود گردشگران به کشور افزایش یافت و موضوع مهمتر، تغییر ترکیب گردشگری در کشور است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با تاکید بر اینکه تغییر ترکیب گردشگران ورودی به کشور برای ما موضوعی بسیار مهم بود، گفت: حسابی به نام حساب اقماری گردشگری وجود دارد که در کشور ما تاکنون این حساب شکل نگرفته است.مونسان افزود: در همین راستا مذاکراتی با رییس کل بانک مرکزی برای ایجاد این حساب صورت گرفته و تقاضا شد تا با همکاری بانک مرکزی، عدد دقیقی اعلام شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد