29 - 04 - 2018
خبر
هشدار وزارت کشاورزی به اخلالگران بازار
تسنیم- در حالی که به دلیل نوسانات ارزی، بازار کالاهای اساسی با آشفتگیهای جدیدی روبهرو شده است، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: با توجه به تخصیص یارانه ارزی ۴۰۰ تومانی به کالاهای اساسی از روز یکشنبه و ترخیص نهادههای دامی از مبادی ورودی، قیمت این کالاها در بازار متعادل میشود.
در پی تغییرات قیمت برخی نهادههای دامی از جمله کنجاله سویا و ذرت در بازار با اتخاذ سیاست ارزی جدید دولت، علیاکبر مهرفرد با اشاره به سیاست دولت در تکنرخی کردن ارز با قیمت ۴۲۰۰ تومان،اظهار داشت:به منظور پایداری تولید و حفظ آرامش بازار در پی تصمیم اخیر، دولت مقرر کرد به بخشی از کالاهای اساسی که در گذشته ارز مبادلهای دریافت میکردند، به ازای هر دلار ۴۰۰ تومان یارانه پرداخت شود.
وی افزود: بر این اساس، واردکنندگان برای واردات کالاهای اساسی مشمول این تصمیم، به ازای هر دلار ۳۸۰۰ تومان پرداخت میکنند و ۴۰۰ تومان نیز از سوی دولت پرداخت خواهد شد.
مهرفرد با اشاره به اینکه با اختصاص یارانه ارزی ۴۰۰ تومانی از سوی دولت در واقع نرخ ارز کالاهای اساسی و در پی آن قیمت این کالاها تغییری نکرده است،خاطرنشان کرد:اجرای مقررات نحوه پرداخت یارانه ارزی ۴۰۰ تومانی از طرف دولت به بانک مرکزی؛ از بانک مرکزی به بانکهای عامل و از بانکهای عامل به واردکنندگان مستلزم انجام یکسری تشریفات اداری است که کمی زمانبر است و موجب شده مقداری کمبود کالا در بازار حس شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه هماکنون در بنادر حدود دو میلیون تن نهادههای دامی در حال ترخیص و منتظر تخصیص مابهالتفاوت نرخ ارز وجود دارد، تصریح کرد: نظر به اینکه اعمال مقررات جدید نیازمند انجام اصلاحاتی در سامانههای سازمان توسعه تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و گمرک ایران بوده و این اصلاحات مراحل نهایی خود را طی میکند، براساس برنامه پیشبینی شده این سامانهها از روز یکشنبه خدمات خود را به منظور پرداخت یارانه ۴۰۰ تومانی به ازای هر دلار برای کالاهای اساسی مشمول، آغاز خواهند کرد.
مهرفرد با اشاره به اینکه شنیده شده در دو روز گذشته، برخی از واردکنندگان از عرضه نهادههای دامی به بازار خودداری کردهاند، این تصمیم را قابل قبول ندانست و از دستگاههای نظارتی خواست با بررسی موضوع و برخوردهای قانونی از اخلال احتمالی در بازار جلوگیری کنند.
رییس اتاق اصناف ایران خبر داد؛
امتناع از فروش کالا در برخی بازارها
فارس- به دنبال نوسانات ارزی، برخی فعالیتهای اقتصادی تعطیل شده و همه منتظر هستند تا ببینند چه شرایطی در آینده پیش خواهد آمد. بر همین اساس حتی برخی از کارخانهها و بازاریان از عرضه جنس به مشتریهای شهرستانها امتناع میکنند. در همین خصوص رییس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه بررسیها در مورد عدم عرضه و فروش کالا به شهرستانها توسط بازاریان و کارخانجات در حال بررسی است، گفت: ممکن است برخی معاندین دست به احتکار بزنند که یقینا با چنین مواردی برخورد خواهد شد.
علی فاضلی در مورد دلایل عدم فروش کالا توسط بازاریان تهران به شهرستانها، گفت: وضعیت خاصی نیست و شاید گزارشی را که در خصوص عدم فروش کالا توسط بازاریان تهران به شهرستانها به رییسجمهور ارائه شده است بزرگنمایی کردهاند.
رییس اتاق اصناف ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه منظور شما این است که چنین اتفاقی نیفتاده است، افزود: نمیگویم چنین اتفاقی نیفتاده زیرا نمیتوانم بدون تحقیق حرفی بزنم. روز گذشته اولین گزارش در این مورد را برای دولت ارسال کردم ولی گزارش نهایی به زودی تهیه میشود.
وی اظهار داشت: بررسیها در خصوص عدم عرضه و فروش کالا به شهرستانها توسط بازاریان و حتی کارخانجات و تولیدکنندگان در حال بررسی است.
رییس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه برخی شرکتها و تولیدکنندگان به بهانه انبارگردانی از عرضه کالا امتناع کردهاند، گفت: از نظر ما این موضوع اصلا پذیرفتنی نیست.
فاضلی گفت: دولت، وزرای دولت و وزیر صنعت به این موضوع تاکید دارند که در گشایش اعتبار و تامین ارز برای واردات کالا و تامین مواد اولیه هیچ مشکلی وجود ندارد و هر کسی به هر میزانی که بخواهد میتواند در این زمینه اقدام کند.
وی با بیان اینکه برخی قصد ملتهب کردن بازار را دارند، گفت: ما باید آن را مدیریت کنیم.
بهانه جدید فروشندگان برای گرانی پوشاک
ایسنا- بازار پوشاک در فصل بهار با آمدن لباسهای بهاره رونق دوباره گرفته اما این در حالی است که فروشندگان به بهانه نوسانات ارز، قیمت انواع پوشاک به ویژه پوشاک وارداتی را حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش دادهاند.
به گفته تعدادی از فروشندگان، هر چند لباسهای ایرانی از جایگاه نسبتا قابل قبولی در بازار برخوردار هستند اما جنسهای خارجی از جمله کارهای ترک و چین بخش قابل توجهی از بازار پوشاک را به خود اختصاص دادهاند. پوشاک ترک این روزها به دلیل کیفیت مناسب و جنس مرغوبشان مورد استقبال خریداران لباس قرار گرفته است. از طرفی هم لباسهای چینی بخش مهمی از بازار پوشاک ایران را در اختیار دارند و به دلیل قیمت پایینترشان مورد اقبال زیاد قرار گرفتهاند اما یکی از عواملی که بر بازار پوشاک همواره تاثیرگذار است وضعیت نرخ دلار است. از آنجا که بخش عمدهای از بازار پوشاک وارداتی است قیمت پوشاک مستقیما از قیمت دلار تاثیر میپذیرد.
بر همین اساس گشتوگذاری در بازار نشان میدهد که بیشترین افزایش قیمت مربوط به پوشاک ترکیه است و پس از آن پوشاک کشورهای شرق آسیا از جمله چین، کره و تایلند بیشترین افزایش قیمت را داشتهاند. این افزایش قیمتها در حالی صورت گرفته است که به گفته مسوولان هیچ کسی حق ندارد به بهانه افزایش قیمت ارز اجناس خود را گران بفروشد اما برخلاف این وعدهها، اصناف زیادی اجناس را گران کردهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد