2 - 05 - 2018
خبر
انتقاد عسکراولادی از قرارداد تجارت ترجیحی با ترکیه؛
جلوی منافع فردی وارداتچیها را بگیرید
تسنیم- انتقادات کارشناسان در مورد تعرفه ترجیحی ایران و ترکیه تمامی ندارد به طوری که برخی از آنها تمایل به اصلاح و بازنگری در این قرارداد دارند و برخی دیگر خواهان لغو آن هستند چراکه به گفته آنها این قرارداد تاکنون به ضرر تولیدکنندگان ایرانی بوده است. در همین خصوص رییس اتاق ایران و چین گفت: وقتی تعرفه ترجیحی برای پارچه ولباس ترکیه گذاشتیم، نمیتوانیم کالای خودمان را بفروشیم چون قیمت تمام شده پارچه ما گرانتر است، در این صورت کارخانههای کوچک و متوسط تولید پارچه ضرر میکنند.
اسدالله عسکراولادی اظهار کرد: تعرفه ترجیحی یعنی بین دو کشور بعضی از اقلامی که نیاز داریم از یکدیگر تامین کنیم نرخ ویژه میگذاریم که این نرخ با نرخی که با دیگر کشورها اعمال میکنیم متفاوت است و اسمش تعرفه ترجیحی است.
وی ضمن بیان اهمیت اعمال تعرفه ترجیحی با ترکیه، در عین حال بیان کرد: زمانی که تعرفه ترجیحی برای پارچه یا لباس دوخته شده ترکیه گذاشتیم، نمیتوانیم کالای خودمان را که کیفیتش از آن هم بهتر است، بفروشیم چون قیمت تمام شده پارچه ما گرانتر است، در این صورت دچار زیان میشویم و کارخانههای کوچک و متوسط تولید پارچه همه ضرر میکنند.
رییس اتاق ایران و چین با اظهار اینکه در تعرفه ترجیحی که با ترکیه داریم در قسمت پارچه، دچار ضرر میشویم، متذکر شد: باید دولت در این قسمت تجدید نظر کند این در حالی است که ما برای اینکه بتوانیم گاز و نفت خود را به ترکیه بفروشیم، در مقابل تعرفه ترجیحی برای همه اقلام کالاهای مصرفی از جمله پارچه گذاشتهایم. وی افزود: این تعرفه فقط به نفع منافع عده خاصی است که در کار واردات هستند. بنابراین به دولت میگوییم که جلوی این منافع را از بن ببندد و منافع فردی و جانبی را در نظر نگیریم.
۵/۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در سال ۹۶
ایرنا- در حالی که در شرایط فعلی به دلیل نوسانات ارزی داخلی و همچنین جو سیاسی بینالمللی علیه ایران، حضور سرمایهگذاران خارجی در ایران کمرنگ شده و همچنین ترس و نگرانی آنها را در بر داشته است اما آمارهای سال گذشته حاکی از آن است که میزان سرمایهگذاری خارجی در کشور رشد داشته است. بر همین اساس مدیرکل دفتر سرمایهگذاری خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در بخشهای صنعت، معدن و تجارت مصوب شد که در مقایسه با سال ۹۵ بیش از ۷۵ درصد رشد نشان میدهد.
افروز بهرامی درباره جذب سرمایهگذاری خارجی در این وزارتخانه گفت: پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در دیماه سال ۱۳۹۴ در مجموع شش میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی مصوب داشتیم که دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن در دولت دوازدهم انجام شد. وی حجم سرمایهگذاریهای مصوب در حوزه صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۵ را بالغ بر ۵/۲ میلیارد دلار برآورد کرد و گفت: سرمایهگذاری مصوب، مربوط به طرحهایی است که جواز تاسیس گرفتهاند و مجوزهایی چون آب، برق و محیطزیست برای آنها اخذ شده و تامین زمین شدهاند.وی ادامه داد: در مقایسه با ۲۰ سال گذشته بخشهای اقتصادی کشور که ۴۰ میلیارد دلار جذب سرمایهگذاری خارجی انجام شد، شاهد گشایشهای بسیار خوبی پس از برجام بودیم. به گفته بهرامی، بر اساس گزارش سال ۲۰۱۶ کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، ایران از رشد ۶۴ درصدی سرمایهگذاری خارجی برخوردار بوده است.
وی بیان داشت: پس از برجام، ۷۰ پروژه با سرمایهگذاریهای خارجی افتتاح شده و به بهرهبرداری رسیده است. این مقام مسوول در وزارت صنعت تصریح کرد: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون کشورهای آلمان با دو میلیارد دلار، چین با یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار و فرانسه با ۹۲۵ میلیون دلار به ترتیب بیشترین میزان سرمایهگذاری خارجی در کشور را به خود اختصاص دادهاند و استانهای مرکزی، فارس و آذربایجان غربی در این عرصه پیشتاز بودهاند. وی گفت: با گذشت یک ماه و نیم از سال ۹۷ نیز حدود یک میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده که ۴۸۰ میلیون دلار آن مربوط به صنعت خودرو و گروه رنو فرانسه و ۳۰۰ میلیون یوروی آن در بخش صنایع غذایی استان آذربایجان شرقی بوده است.
رییس جامعه دامپزشکان هشدار داد؛
افزایش ۲۰ درصدی تب مالت با مصرف لبنیات سنتی
ایلنا- آمارها حاکی از آن است که در چهار سال گذشته شیوع تب مالت ۲۰ درصد افزایش یافته است. در همین رابطه رییس هیات مدیره جامعه دامپزشکان گفت: دلیل افزایش ۲۰ درصدی تب مالت در کشور اظهارات وزیر بهداشت درباره وجود پالم در لبنیات صنعتی بود که مردم را به سمت مصرف لبنیات سنتی سوق داد در حالی که نظر وزیر، بسیار غیرکارشناسی بود.
پیام محبی افزود: اعلام میشود شیر پرچرب پالم دارد در حالی که این موضوع صحت ندارد. از این رو بسیاری از افراد به دنبال محصولی میروند که به زعمشان روغن پالم نداشته باشد در حالی که لبنیات غیر پاستوریزه سلولز، باقی مانده فلزات سنگین، آنتی بیوتیک و روغن پالم میتوانند داشته باشند که خطرناکتر است. محبی در ادامه تصریح کرد: برخلاف واقعیتهای اقتصادی و به جای کار کردن بر روی فرهنگ پاستوریزاسیون طولانی که در کشور وجود داشت و ایجاد اعتماد به صنایع و سازمان دامپزشکی کشور، مردم را به سمت لبنیاتی سوق دادیم که فاقد هرگونه مارک و شناسنامه بود.وی در رابطه با استفاده از لبنیات شناسنامهدار خاطرنشان کرد: مردم اگر از لبنیات شناسنامهدار استفاده کنند در صورت بروز هرگونه مشکلی میتوانند موضوع را از طریق دستگاههای نظارتی و بهداشتی پیگیری کنند اما هنگامی که شیر را در کیسه فریزر دریافت میکنند امکان شکایت از هیچ برند و شرکتی وجود ندارد.
ابلاغ دستورالعمل ساماندهی و مدیریت بازار ارز
ایرنا- در راستای ساماندهی و مدیریت بازار ارز گمرک ایران در دستورالعملی مقررات گمرک را در سال ۱۳۹۷ ابلاغ کرد که براساس این دستورالعمل واردات تمام کالاها به صورت تجاری به کشور اعم از مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و سایر مبادی ورودی بدون انجام ثبتسفارش ممنوع است بنابراین گمرکات همجوار با مناطق باید ضمن استقرار کامل در ورودی کالا به مناطق ضمن اخذ ثبتسفارش جهت ورود کالا به مناطق نسبت به انجام تشریفات گمرکی کالاهای وارداتی به مناطق بر اساس مصوبه فوق و اعمال مقررات مناطق اقدام کنند.
همچنین صدور گواهی ورود کالا به این مناطق منوط به ارائه ثبتسفارش جهت ورود کالا به مناطق از سازمان توسعه و تجارت و تعیین منشأ ارز از سوی بانک مرکزی و انجام تشریفات گمرکی توسط گمرک همجوار آن منطقه خواهد بود.
براساس این دستورالعمل، ارز مورد نیاز همه کالاهای ثبتسفارش شده و خدمات تنها از طریق سیستم بانکی و صرافیهای مجاز در چارچوب مقررات ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تامین خواهد شد.بر اساس مصوبات ترخیص کالا با هر روشی منوط به تعیین منشأ ارز کالاهای وارداتی (صدور اعلامیه فروش ارز) از سوی بانک مرکزی خواهد بود که به صورت سیستمی اعلام میشود و انجام ثبتسفارش با ارز متقاضی در چارچوب دستورالعمل بانک مرکزی ایران مجاز است. همچنین واردات کالا از محل مجوزهای صادره توسط سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با ارائه ثبتسفارش با رویه بدون انتقال ارز خواهد بود.براساس دستورالعمل گمرک از ۲۲ فروردین ماه نرخ ارز برای همه مصارف ارزی هر دلار معادل ۴۲۰۰۰ ریال تعیین و در چارچوب نظام شناور مدیریت میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد