11 - 05 - 2018
خبر
تخصیص ۵/۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی
برای ثبتسفارش
مهر- در حالی که به نظر میرسد دولت به اندازه کافی دلار ۴۲۰۰ تومانی برای ارائه به فعالان اقتصادی ندارد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تخصیص ۵/۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای ثبت سفارش کالاها خبر داد و گفت: سامانه ثبتسفارش بسته نیست و محدودیتی وجود ندارد.
مجتبی خسروتاج در واکنش به اینکه برخی از فعالان اقتصادی عنوان میکنند که سامانه ثبتسفارش به دلیل یکسانسازی نرخ ارز و تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی برای برخی از کالاها بسته است، گفت: هیچ خللی در کار ثبتسفارش وارد نشده و مشکلی در سامانه ثبت سفارش وجود ندارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: البته به سازمان توسعه تجارت نیز اعلام شده که سامانه ثبت سفارش بسته است، اما با بررسیای که صورت گرفت، مشخص شد که اختلال در یکی از خطوط مخابراتی این مشکل را به وجود آورده است، اما در حالت کلی هیچ محدودیتی برای ثبت سفارش کالاها وجود ندارد و هماکنون ثبت سفارش در حال انجام است. به گفته وی، با توجه به اعلام رسمی رییس کل بانک مرکزی از بیست و دوم فروردین ماه سالجاری تاکنون بیش از ۵/۴ میلیارد دلار ارز تخصیص داده شده است.
توزیع ۴ هزار تن گوشت ویژه ماه رمضان
تسنیم- قرار است شش هزار تن مواد پروتئینی ویژه ماه رمضان در استان تهران توزیع شود. در همین خصوص مدیرکل پشتیبانی امور دام استان تهران از توزیع چهار هزار تن گوشت مرغ و گوشت قرمز ویژه ماه رمضان در استان تهران خبر داد.
رضا سالمی افزود: از این میزان مواد پروتئینی سه هزار تن گوشت مرغ، هزار تن گوشت قرمز و دو هزار تن دیگر مربوط به تخممرغ است. وی همچنین اظهار داشت: ذخایر مواد پروتئینی استان مطلوب است و از این بابت در تامین گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخممرغ برای ایام ماه رمضان مشکل خاصی وجود ندارد.
مدیرکل پشتیبانی امور دام استان تهران ضمن اشاره به ذخیره مطمئن ۱۰ هزار تنی مرغ و بیش از دو هزار و ۵۰۰ تنی گوشت قرمز گفت: ذخایر تخم مرغ نیز به میزان کافی است.
وی در ادامه افزود: علاوه بر گوشت منجمد گوساله روزانه ۱۰۰ تن گوشت گرم گوسفندی وارداتی به مناسبت ماه مبارک رمضان در سطح میادین میوهوترهبار، فروشگاههای زنجیرهای و صنوف تحت نظارت سازمان تعزیرات در حال توزیع است.
سالمی تصریح کرد: هرکیلو گوشت مرغ در این ایام به قیمت شش هزار و ۲۰۰ تومان، گوشت گوساله منجمد ۳۳ هزار تومان، گوشت گرم گوسفندی استرالیایی ۳۳ هزار تومان و تخم مرغ شانهای ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان به دست مصرفکنندگان خواهد رسید.
بخشنامه صادراتی، فاتحه صادرات زعفران را خواند
فارس- به گفته کارشناسان، بخشنامه صادراتی معاون اول رییسجمهور فاتحه صادرات زعفران را خواند. در همین رابطه نایبرییس شورای ملی زعفران با انتقاد از بخشنامه اخیر معاون اول رییسجمهور گفت: در حالی که طرف خارجی زعفران را به نرخ تومان و بر اساس دلار ۶۵۰۰ تومانی از ما میخرد دولت توقع دارد ارز صادراتی را به نرخ ۴۲۰۰ تومان تحویل دهیم.
غلامرضا میری در مورد آخرین وضعیت بازار صادراتی زعفران گفت: از سه یا چهار سال پیش با توجه به تحریمهای ظالمانهای که جلوی مبادلات ارزی را میگرفت، معاملاتمان با کشورهای دنیا بر اساس تومان انجام میشود؛ یعنی اینکه مشتری قیمت به تومان را از ما میپرسد و آن را بر اساس ارز آزاد محاسبه میکنیم و معادل دلاری آن را به ما میپردازد. به عنوان مثال زعفران کیلویی ۵ میلیون تومان را با دلار ۶۵۰۰ تومانی محاسبه کرده و چیزی حدود هر کیلو ۸۰۰ دلار به ما میپردازد.
وی به بخشنامه اخیر جهانگیری معاون اول رییسجمهور در مورد ارز صادراتی اشاره کرد و گفت: این بخشنامه تاکید دارد که صادرکننده باید ارز صادراتی خود را بر اساس نرخ ۴۲۰۰ تومان تحویل دولت بدهد وگرنه باید عقوبت آن را هم بپذیرد. وی گفت: من صادرکنندهای که زعفران خود را بر اساس دلار ۶۵۰۰ تومان میفروشم مگر دیوانه باشم که به نرخ ۴۲۰۰ تومان به دولت بدهم. وی افزود: با این بخشنامه من صادرکننده یا باید با کارت یکبار مصرف کالایم را صادر کنم یا از طریق قاچاق محمولهام را به دست طرف خارجی برسانم.
زردآلو و گیلاس نوبرانه کیلویی ۳۵ هزار تومان
فارس- در حالی که به دلیل نوسانات نرخ ارز، قیمت موز به کیلویی بیش از هفت هزار تومان رسیده، به دلیل سرمازدگی اخیر قیمت نوبرانههایی همچون زردآلو و گیلاس نیز به کیلویی ۳۵ هزار تومان افزایش یافته و میانگین قیمت سایر اقلام میوه بین شش تا ۷۵۰۰ تومان در مغازهها و در سازمان میادین بین سه تا پنج هزار تومان است.
همچنین گشتوگذاری در مغازههای میوه و سبزی سطح شهر حاکی از فاصله معنادار قیمت بین غرفههای سازمان میادین و ترهبار با مغازههای سطح شهر است. اگرچه به دلیل قیمت بالا نوبرانههایی همچون زردآلو و گیلاس در غرفههای سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه نمیشود اما در مغازههای سطح شهر این نوبرانهها کیلویی بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان قیمت خوردهاند یعنی هر دانه زردآلو هزار تومان! اما قیمت انواع میوه و سبزی در سازمان میادین تقریبا نصف یا یکسوم قیمتهای سطح شهر است.
۵ اقدام گمرک برای اعلام وصول و خروج صادرات کالا
فارس- در بخشنامهای از سوی دفتر صادرات گمرک ایران بر لزوم پیگیری اعلام وصول و خروج محمولات صادراتی توسط گمرکات مبدأ و مرز خروجی به تمامی گمرکات اجرایی تاکید شد. بر همین اساس علیاکبر شامانی مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران در بخشنامهای به تمامی گمرکات اجرایی اعلام کرد: پیرو بخشنامههای منتهی به شماره ۱۸/۳۳۸۸۰ مورخ ۹۶/۲/۳ (موضوع تاکید مجدد بر لزوم پیگیری اعلام وصول و خروج محمولات صادراتی)، مقتضی است موارد ذیل به صورت مستمر تحت پیگیری توامان گمرکات مبدأ و مرز خروجی قرار گیرد:
۱- گمرکات مبدأ موظفند نسبت به بررسی و تعیین تکلیف وضعیت کلیه ردیفهای صادراتی اعلام خروج نشده (ثبت، خروج، ابطال و با هماهنگی مرکز مبارزه با جرائم سازمانیافته پیگیری قضایی) مربوط به سنوات قبلی اقدام و از نتیجه این دفتر را مطلع فرمایند.
۲- گمرکات مبدأ موظفند تا حصول نتیجه نسبت به پیگیری و تعیین تکلیف وضعیت کلیه اظهارنامههای صادراتی سالجاری (ثبت، خروج، ابطال و با هماهنگی مرکز مبارزه با جرائم سازمانیافته پیگیری قضایی) اقدام فرمایند.
۳- گمرکات مبدأ موظفند پس از انجام تشریفات صادراتی، ظرف مدت حداکثر یک هفته نسبت به پیگیری اعلام وصول و خروج از مرز کالاهای صادراتی در سامانه جامع امور گمرکی اقدام و در صورت عدم حصول نتیجه و احتمال عدم خروج کالا در اسرع وقت نسبت به استعلام از گمرک مرزی مربوطه اقدام و طی رونوشتی، مراتب جهت اطلاع و پیگیری به ستاد نظارت یا اداره کل استان متبوع آن منعکس گردد.
۴- در صورت احراز عدم خروج کالا، نسبت به پیگیری قضایی با رعایت بخشنامه شماره ۶/۱۰۲/۲۲۶۰۶۷ مورخ ۹۵/۱۲/۳ مرکز مبارزه با جرائم سازمانیافته اقدام گردد. ۵- گمرکات مرزی پس از وصول کالاهای صادراتی در اجرای ماده ۱۱۸ آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی ضمن ثبت اعلام وصول حاملهای مربوطه در سامانه جامع امور گمرکی، لازم است پس از خروج کل محموله صادراتی از مرز بلافاصله نسبت به ثبت اعلام وصول نهایی پروانه در سامانه موصوف اقدام نمایند. مقتضی است دستور فرمایید ضمن اقدام لازم مراتب را به کلیه گمرکات و واحدهای تابعه ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت مستمر معمول نمایند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد