16 - 05 - 2018
خبر
ماموریت ویژه دولت به نوبخت، حجتی و شریعتمداری؛
ذخایر کالاهای اساسی تامین شود
تسنیم- به دنبال افزایش قیمت و نوسان بازار کالاهای اساسی، معاون اول رییسجمهور به وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان برنامه و بودجه برای تامین ذخایر مطمئن کالاهای اساسی ماموریت داد.
بر همین اساس اسحاق جهانگیری در جلسه ستاد تنظیم بازار که به تازگی در آستانه ماه رمضان برگزار شد، بر لزوم مدیریت جدی و دقیق عرضه کالاهای مورد نیاز مردم در ایام ماه رمضان تاکید کرد و گفت: با توجه به شرایط ویژه ماه رمضان و برنامههای خاصی که مردم در ماه ضیافت الهی دارند، لازم است اقلام و کالاها با قیمت و کیفیت مناسب در اختیار عموم باشد. معاون اول رییس جمهور با قدردانی از اعضای ستاد تنظیم بازار بهخاطر مدیریت مناسب قیمت کالاها در ایام پایانی سال ۹۶ و ایام نوروز، از اعضای ستاد خواست با برنامهریزی دقیق، شرایطی را فراهم کنند تا مردم در ماه رمضان نیز دغدغهای برای تامین مایحتاج خود نداشته باشند.
جهانگیری همچنین با بیان اینکه برخورداری از ذخایر مطمئن کالاهای اساسی همواره یکی از اولویتهای دولت بوده است، از وزرای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان برنامه و بودجه خواست جلسهای در این خصوص برگزار کنند و ضمن بررسی آخرین وضع ذخایر کالاهای اساسی، تدابیر لازم را برای داشتن ذخایر اطمینانبخش بیندیشند.
دپوی زعفران به جای صادرات
مهر- ورود دولت به بازار زعفران با خرید توافقی این محصول، بازار زعفران را دچار اختلال کرده است. در همین رابطه نایب رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه ورود دولت و خرید توافقی زعفران بازار این محصول را مختل کرده، گفت: قیمت زعفران هماکنون حداقل سه میلیون و۷۰۰هزار تومان و حداکثر شش میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
غلامرضا میری با اشاره به نوسانات بازار زعفران اظهار داشت: زمانی که سازمان مرکزی تعاون روستایی وارد بحث خرید توافقی زعفران شد، ما به این مساله اعتراض داشتیم. وی با بیان اینکه ما موافق خرید زعفران از کشاورزان بودیم، تصریح کرد: این کار با هدف منتفع کردن کشاورزان و تنظیم بازار زعفران انجام شد که متاسفانه این اهداف محقق نشد و بحث ما نیز همین مساله بود.
نایب رییس شورای ملی زعفران با بیان اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی به سمت سودجویی و دپوی زعفران پیش رفت، گفت: این سازمان ۷۰ تن زعفران خرید و آن را دپو کرد که همین عرضه نکردن محصول به بازار باعث شد قیمتها در محدوده ۱۰ تا ۱۵ روزه حدود یک میلیون تومان افزایش پیدا کند در حالی که قصد ما از خرید توافقی، تثبیت قیمتها و تنظیم بازار بود. وی با تاکید بر اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی همان زمان باید زعفرانهای خریده شده را به بازار تزریق میکرد، افزود: این محصول باید در اختیار صادرکنندگان قرار میگرفت و صادر میشد.
میری با بیان اینکه با شرایط ایجاد شده، صادرکنندگان رغبتی به صادرات ندارند، گفت: در حال حاضر سازمان مرکزی تعاون روستایی اعلام کرده مقداری از زعفران خریداری شده خود را میفروشد که با این قیمتها فایدهای ندارد و همان زمان باید دست به این اقدام میزد.
ایران از جاده ابریشم حذفشدنی نیست
ایلنا- در حالی که اخیرا برخی کارشناسان اعلام کردند که چین در حال دور زدن ایران به خصوص در مسیر جاده ابریشم است، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: در این ابرپروژه هیچ کشوری حذف نخواهد شد به طوری که راه آهن تهران- مشهد در قالب پروژه جاده ابریشم از طریق وامهای چینی کمبهره و بدون بهره تامین مالی میشود. مجیدرضا حریری گفت: جاده ابریشم و احیای دوباره آن تنها یک راه یا جاده نیست که از یک جایی شروع و به جای دیگر ختم شود بلکه یک مفهوم است و در این مفهوم کشورهایی که در حوزه اقتصادی چین هستند یا اینکه چین تمایل به برقراری رابطه اقتصادی دوجانبه و چندجانبه دارد را شامل میشود.
وی ادامه داد: تمامی کشورها در این حوزه از نظر زیرساختها و امکانات باید تقویت شوند و تنها به مسایل اقتصادی نیز ختم نمیشود. همچنین حکومت چین سه سال پیش در این خصوص سندی منتشر کرده است که بر اساس آن هیچ محدودیت زبانی یا قومی لحاظ نشده و از شرق آسیا تا غرب اروپا را در بر میگیرد.
نایبرییس اتاق بازرگانی افزود: استفاده از فرصتهای بینالمللی به نحوه استفاده ما، تعریف پروژه و تحرک کشور ما بستگی دارد و ما باید زیرساختهای خود را تقویت کنیم. وی یادآور شد: به نرخ امروز ۳۰۰ میلیارد دلار در فولاد کشور سرمایهگذاری کردهایم و اگر این ۳۰۰ میلیارد دلار در راهآهن، جاده، بندر و فرودگاه سرمایهگذاری کرده بودیم در میزان اشتغال، درآمدزایی و نیز محیطزیست شرایط بهتری داشتیم.
کمبود روغن سرخ کردنی در بازار
ایسنا- در حالی که چیزی به آغاز ماه رمضان و افزایش تقاضا برای خرید زولبیا و بامیه باقی نمانده است، شیرینیفروشان با کمبود و نبود روغن نباتی در بازار مواجه شدهاند. در همین خصوص رییس اتحادیه گز و شیرینی اصفهان با بیان اینکه براساس سیاست اتحادیه هر کیلو زولبیا و بامیه درجه یک در اصفهان در این ماه با نرخ ۱۴ هزار تومان عرضه میشود، گفت: متاسفانه روغن سرخ کردنی در بازار موجود نیست و با وجودی که هر حلب روغن ۱۰ هزار تومان نسبت به قبل گران شده، اما برای عرضه در بازار موجود نیست.
حسن شریفی با بیان اینکه طی یک هفته گذشته روغن در بازار موجود نیست، گفت: شیرینیفروشیها در تامین روغن سرخ کردنی دچار مشکل هستند و حتی روغن مورد نیاز از شرکتهای تهرانی وارد اصفهان نمیشود. رییس اتحادیه گز و شیرینی اصفهان افزود: روغن سرخ کردنی نه تنها در اصفهان، بلکه در تهران نیز که حتی ۲۰ هزار تومان گرانتر شده، در بازار عرضه نمیشود. وی در خصوص دلایل گرانی روغن سرخ کردنی، اظهار کرد: برخی نبود ورق برای حلب روغن و برخی نبود مواد اولیه تولید روغن سرخ کردنی را از جمله دلایل نایابی و گرانی روغن در کشور عنوان میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد