18 - 05 - 2018
خبر
سرپیچی بازار لوازمخانگی از ممنوعیت گرانی
ایسنا- به دنبال نوسانات بازار ارز، لوازم خانگی در اوایل اردیبهشتماه با افزایش قیمت ۱۵ تا ۲۰ درصدی روبهرو شد چراکه تولیدکنندگان لوازم خانگی معتقدند آنها تعیینکننده قیمت نیستند و به دلیل نبود آهن و پتروشیمی و دیگر مواد اولیه، ناگزیر قیمتها باید افزایش پیدا کند.
بازار لوازم خانگی علاوه بر تولید، از جمله بازارهایی است که بخش عمدهای از آن وارداتی است و از وضعیت نرخ دلار تاثیر میپذیرد و خیلی زود اثرات خود را در اجناس مختلف لوازم مختلف نشان میدهد. این در حالی است که بعد از نوسانات ارزی، از سوی مسوولان اعلام شد که کسی حق ندارد به بهانه نوسانات ارزی یا اینکه بگوید آینده مشخص نیست، کالای خود را گرانتر بفروشد، چراکه دلار ۴۲۰۰ تومانی برای همه نیازمندان واقعی ارز از مسافران تا دانشجویان، تولیدکنندگان و واردکنندگان تامین شده و از این پس نیز هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.اما بررسیها نشان میدهد که با وجود وعدههای داده شده مبنی بر کاهش قیمت لوازم خانگی و بازگشت به قیمتهای سابق، قیمتها همچنان در وضعیت افزایشی است و تغییری برای تعدیل قیمتها حاصل نشده است.گشت و گذاری در بازار نشان میدهد که بعد از نوسانات ارزی، لوازم خانگی با افزایش قیمت روبهرو شد و بیشتر برندهای خارجی و حتی برخی برندهای ایرانی بین پنج تا ۱۰ درصد گران شدند که رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در این زمینه تصریح کرد: «اگر دولت اعلام کرده کسی حق افزایش قیمت با دلار ۴۲۰۰ تومانی را ندارد، باید گفت که تاکنون به ما آن را اختصاص ندادهاند و اگر قول بدهند در بازه زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت دلار ۴۲۰۰ تومانی را به صورت ثابت به تولیدکنندگان و واردکنندگان لوازم خانگی بدهند، ما نیز وعده میدهیم که بازار این محصولات را تا همان بازه زمانی در نظر گرفته شده ثابت و متعادل نگه داریم.» این در حالی است که طبق اعلام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، افزایش قیمت در این بخش تخلف است. اما نگاهی به آخرین قیمتها در بازار لوازم خانگی نشان میدهد که یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، گاز، جاروبرقی، آبمیوهگیری، چرخ گوشت، مایکروفر و سرخکن از جمله اصلیترین کالاهای آن به حساب میآیند که از نرخهای افزایش یافتهشان کاسته نشده است.
اقتصاد ما در بلاتکلیفی به سر میبرد
«جهان صنعت»- اگرچه کشورهای اروپایی و منطقه هنوز با آمریکا همصدا نیستند و سعی دارند تا به برجام متعهد بمانند اما ممکن است در عمل محدودیتهایی که آمریکا برای شرکتها و بانکهای اروپایی اعمال میکند، روند کار با ایران را برای این شرکتها مختل کند.
در همین رابطه مشاور عالی رییس اتاق ایران گفت: شرایط امروز برای اقتصاد ایران دشوار است. شاید این شرایط را بتوانیم با قبل از امضای توافق هستهای مقایسه کنیم. او در مورد روابط تجاری ایران و ایتالیا اظهار کرد: روابط ایران و ایتالیا هم در بخش اقتصادی و هم در حوزه سیاسی همیشه در سطح عالی ادامه داشته است ولی در بحث برجام دولت تصمیمگیرنده است. از آنجا که در کشورهای توسعهیافته بخش خصوصی تابع بخش دولتی نیست، دولت نمیتواند نظر مثبت خود را درباره برجام و همکاری با ایران به آنها تحمیل کند.
احمد پورفلاح با بیان اینکه اقتصاد ما در شرایط بلاتکلیفی به سر میبرد گفت: در کشورهای توسعهیافته دولت نمیتواند خواستهای را به بخش خصوصی دیکته کند ولی عملا دولت هیچ محدودیتی هم برای ارتباط با ایران به شرکتها و بانکهای خود تحمیل نخواهد کرد
. اما از آنجا که بانکها و شرکتهای اروپایی با آمریکا هم طرف قرارداد هستند یا اینکه در شرکتهای همدیگر سرمایهگذاری کردهاند، نفع همکاری اقتصادی با آمریکا را به دلیل نفع مالی به همکاری با ایران ترجیح میدهند و ممکن است برای نقلوانتقال پول مشکلات بیشتری پیش بیاید.
بنابراین شاید همین چند بانکی هم که با ایران همکاری میکنند عملا نتوانند به این همکاری و تبادل مالی ادامه دهند.
ورود مجلس به اصلاح روند صدور کارتهای بازرگانی
مهر- قرار است مجلس برای اصلاح روند صدور و تمدید کارتهای بازرگانی ورود کند. این در حالی است که به گفته دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس، اینکه گفته میشود کارتهای بازرگانی در صورت بروز تخلف ابطال میشود، عملا بیاثر است چراکه ابطال زمانی است که سوءاستفاده از کارت به پایان رسیده و عملا حالت بازدارندگی ندارد.
حسن حسینیشاهرودی گفت: ابطال کارتهای بازرگانی به علت کمکاری هنگام صدور و تمدید این کارتها و برای پوشش خطاهای گذشته است. وی با انتقاد از روند فعلی صدور و تمدیدکارتهای بازرگانی گفت: سوءاستفاده عدهای سودجو از کارتهای بازرگانی روستاییان موجب بدهیهای سنگین مالیاتی و گمرکی غیرقابل وصول شده است.
دبیرکمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به رفتار دوگانه دولت در خصوص صدور و ابطال کارتهای بازرگانی اظهارکرد: ابطال این کارتها موقتی است و برای حل معضلات ناشی از این کارتها، حکم مسکن را دارد که برای پوشش خطاهای گذشته انجام شده است.
وی افزود: کمکاری و بیدقتی هنگام صدور کارتهایبازرگانی، منجر به ابطال هزاران کارت شده است.
ابقای لاهوتی در کنفدراسیون صادرات
مهر- در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه کنفدراسیون صادرات ایران، محمد لاهوتی مجددا رییس کنفدراسیون صادرات ایران در دوره پنجم شد.
همچنین محمدرضا مرتضوی نایب رییس هیات مدیره، قدیر قیافه نایب رییس هیات مدیره، محمدرضا طلایی خزانهدار، حسن احمدیان منشی، علاء میرمحمدصادقی عضو هیات مدیره، ابوالفضل اقبالیون عضو هیات مدیره و سعید حسینزاده بازرس شدند.
در این میان بابک عابدین و حسن آزادمرد به عنوان اعضای علیالبدل هیات مدیره و محمود بنکدارنیا به عنوان بازرس علیالبدل انتخاب شدند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد