21 - 05 - 2018
خبر
روند نامشخص پرداخت ارز به کالاهای ورود موقت
مهر- ماجرای واردات گندم از روسیه به منظور افزایش صادرات آرد به عراق در بهمن ماه سال گذشته اعلام شد چرا که عراق در سال یک میلیون تن آرد وارد میکند اما سهم ایران از صادرات آرد به عراق بسیار ناچیز است. بر این اساس قرار بود ایران در هر ماه ۱۰۰ هزار تن گندم از روسیه وارد کند و به تولیدکنندگان آرد در بخش خصوصی تحویل دهد تا ایران بتواند توان صادرات آرد به کشورهایی مثل عراق و افغانستان را تقویت کند اما با گذشت نزدیک به سه ماه هنوز خبری از عملیاتی شدن این قرارداد نیست که گویا نوسانات ارزی یکی از مهمترین دلایل به تعویق افتادن بستن و اجرای این قرارداد است. در همین خصوص رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران گفت: تخصیص ارز به واردات کالاهای ورود موقت هنوز مشخص نیست.
کاوه زرگران در این رابطه گفت: در بسیاری از زمینههای فعالیت اقتصادی بلاتکلیف هستیم و دولت شفافسازی نکرده است. هنوز معلوم نیست کالاهای ورود موقت ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی تعلق میگیرند یا خیر و از سوی دیگر تکلیف قیمت ارزی که صادرکننده به کشور بازمیگرداند، مشخص نیست.وی ادامه داد: با توجه به اینکه نرخ ارز در بازار آزاد، نرخ مشخصی نیست، کارخانجات تقریبا از این تصمیم صرف نظر میکنند. زرگران گفت: بخشنامه ارزی دولت به بلاتکلیفی واحدهای تولیدی منجر شده و فعلا شرایط بازار مشخص نیست.عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در این باره که روابط مالی بین ایران و روسیه تا چه اندازه میتواند به تسهیل این روند کمک کند گفت: تراکنشهای بانکی ایران با روسیه به طور معمول از طریق میربیزنس بانک روسیه انجام میشود که مربوط به بانک ملی ایران است. وی با بیان اینکه بانکهایی که مالکیت غیرروسی دارند، تمایلی به کار کردن با طرف ایرانی ندارند، افزود: مبادله با روبل قفل نیست و کار انجام میشود اما چابکیای که برای تجارت با روسیه نیاز داریم، در نقل وانتقال کنونی پول بین دو کشور وجود ندارد.
واردات کفشهای بیکیفیت خارجی
ایلنا- در حالی که واردات کفش بیکیفیت خارجی بازار تولیدکننده داخل را مورد آسیب جدی قرار داده، واردکنندهها نیز مواد اولیه را احتکار میکنند. در همین رابطه رییس اتحادیه کفاشان دستدوز گفت: مواد اولیه ما را واردکنندهها و تولیدکنندگان داخلی احتکار میکنند. این افراد، تولیدکنندهها را مجبور میکنند تا مواد اولیه را به نرخ آزاد خریداری کنند که این مساله شرایط بسیار سختی را برای تولیدکننده ایجاد کرده است.
رسول شجری در خصوص شرایط و اوضاع این صنف در سال حمایت از تولید داخلی اظهار کرد: تغییر قیمت ارز بر بازار تاثیر گذاشت به طوری که در حال حاضر شرایط بسیار سختی داریم و وضعیت ما اصلا خوب نیست. شجری در ادامه تصریح کرد: بعد ازعید هیچ اتفاق خوبی برای تولید نیفتاده است. پس از پایان عید معمولا ما فروش زیادی نداریم اما تا تیر ماه تولیدیها باید فعال باشند تا کسری بازار را تامین کنند.وی پیشبینی کرد که با توجه به وضعیت ارز امسال این رونق اتفاق نخواهد افتاد چرا که بیش از نیمی از تولیدیها به دلیل نبود مواد اولیه تعطیل هستند. رییس اتحادیه کفاشان دستدوز ادامه داد: واردات کفش بیکیفیت خارجی بازار تولیدکننده داخل را مورد آسیب جدی قرار داده است.
ایران اقتصادیترین مسیر صادرات کالاهای قزاقستان
باشگاه خبرنگاران- به تازگی اجلاس بینالمللی اقتصاد که از مهمترین رویدادهای اقتصادی است، در پایتخت قزاقستان برگزار شد. در حاشیه این اجلاس نیز موافقتنامه ترجیحات تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا توسط معاونان نخستوزیران این اتحادیه و محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران امضا شد. بر این اساس شریعتمداری در حاشیه این اجلاس بینالمللی، با بخیت جان ساگینتایف نخستوزیر قزاقستان دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار وزیر صنعت با ارائه گزارشی از بررسی و مراحل تحقیق دو ساله کارشناسان ایرانی برای آمادهسازی امضای موافقتنامه ترجیحات تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: امید است از این پس سطح روابط اقتصادی ایران و کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا رشد و توسعه پیدا کند.وزیر صنعت، معدن و تجارت آمادگی متخصصان ایرانی را برای همکاری در صادرات خدمات فنی و مهندسی اعلام کرد و خواستار رسیدگی به مشکل روادید اتباع ایرانی شد. نخستوزیر قزاقستان هم با اشاره به سابقه تاریخی و همسایگی ایران خواستار استفاده از ظرفیتهای ایران در همکاریهای حمل و نقلی، کشاورزی و انرژی شد.شریعتمداری همچنین در ملاقات با تیمور سلیماناف، وزیر اقتصاد ملی قزاقستان، امکانات و همکاریهای اقتصادی و بانکی دو کشور را بررسی کرد. تیمور سلیماناف وزیر اقتصاد ملی قزاقستان هم با اشاره به امضای موافقتنامه ترجیحات تجاری ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: موقعیت جغرافیایی ایران و عدم دسترسی قزاقستان به آبهای آزاد، بهترین و اقتصادیترین مسیر برای صادرات کالاهای قزاقستان از طریق ایران است.
زنگ خطر نابودی صنعت گوشت و شیر
باشگاه خبرنگاران- به دنبال افزایش هزینههای تولید و نوسان نرخ نهادههای دامی، زنگ خطر نابودی صنعت گوشت و شیر کشور به صدا درآمده است. در همین رابطه رییس انجمن صنفی گاوداران با انتقاد از نوسان نرخ نهادههای دامی در بازار اظهار کرد: کمبود نظارت دستگاههای مسوول بر اقدامات تجار و اختصاص نیافتن ارز مبادلهای به واردات نهادههای دامی از علل اصلی گرانی به شمار میرود.
به گفته احمد مقدسی، با اختصاص ارز ۳۸۰۰ تومانی به واردات، نرخ هر کیلو کنجاله سویا و ذرت نباید به ترتیب از دو هزار و ۱۵۰ تومان و هزار تومان بالاتر برود در حالی که هماکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ دو هزار و ۶۰۰ و ذرت هزار و ۱۸۰ تومان عرضه میشود. مقدسی ادامه داد: مقرر شده شرکت پشتیبانی امور دام برای تنظیم بازار نهادههای دامی، ذرت دانهای و کنجاله سویا را با نرخی کمتر از نرخ بازار در اختیار دامداران قرار دهد.رییس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به ضرورت افزایش نرخ خرید شیر خام بیان کرد:با توجه به افزایش هزینههای تولید، زنگ خطر نابودی صنعت گوشت و شیر کشور به صدا درآمده است به همین خاطر از ستاد تنظیم بازار تقاضا داریم که هر چه سریعتر موضوع افزایش قیمت شیر خام را بررسی کند. وی با بیان اینکه سازمان حمایت، قیمت خرید هر کیلو شیر خام جلوی در دامداری با ارز مبادلهای نهادهها را هزار و ۵۵۰ تومان اعلام کرده است، گفت: بنابراین اگر اجازه افزایش قیمت به دامداران داده نشود، ظرف چند ماه آینده شاهد واردات شیر،ماست و پنیر خواهیم بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد