11 - 03 - 2018
خبر
واردات بیرویه کفش به کشور
باشگاه خبرنگاران- با وجود اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان کفش کشور ظرفیت و دانش فنی لازم را برای تامین نیاز بازار داخلی و همچنین ورود به بازارهای جهانی دارند اما واردات غیر قانونی کالا به کشور، عرصه را برای فعالیت آنها تنگ کرده است. در همین خصوص رییس اتحادیه کفاشان دستدوز گفت: گمرک، واردات کفش به کشور را حدود ۷ میلیون دلار اعلام میکند، اما آمار منابع رسمی و بین المللی گویای واردات کفش بیش از ۵۰۰ میلیون دلار به کشور است.
رسول شجری بیان کرد: هم اکنون واحدهای تولیدی با نیمی از ظرفیت خود فعالیت میکنند که اگر این واحدها با ۱۰۰ درصد ظرفیت به تولید بپردازند میتوانند نیاز یک جمعیت ۴۰۰ میلیونی را جوابگو باشند. شجری گفت: با توجه به وجود حدود ۲۵ برند کفش در سطح کشور که از کیفیت و کمیت مناسبی برای عرضه در بازار برخوردار است، نیازی به ورود این حجم از تولیدات خارجی به کشور نیست.
جولان بادام هندیهای قاچاق در بازار
ایسنا- در حالیکه بادام هندی مجوزی برای واردات ندارد، رییس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار گفت که این محصول قاچاق به گونهای قانونی وارد و عرضه میشود که مشخص نیست چرا مسوولان پاسخ قانعکنندهای برای ممنوعیت واردات این محصول نمیدهند. این در حالی است که سالهاست با وجود ممنوعیت واردات بادام هندی، این محصول در بازار آجیل و خشکبار ایران به وفور پیدا میشود و روزبهروز سهمش در این بازار افزایش پیدا میکند و مشخص نیست بادام هندی ممنوعالورود است یا قانونی.
بر این اساس رییس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار گفت: گرچه وضعیت تولید انواع آجیل و خشکبار در ایران بسیار مناسب بوده و عمده آنها جزو محصولات صادراتی به شمار میرود اما بادام هندی در داخل کشور تولید نمیشود و با توجه به عادت کردن ذائقه مردم به این محصول، قابل حذف از بازار نیست اما سوال اینجاست که چرا مسوولان هیچگاه پاسخ قانعکنندهای درباره چرایی ممنوعیت ثبتسفارش و واردات بادام هندی نمیدهند.
مصطفی احمدی با بیان اینکه ثبتسفارش و واردات رسمی بادام هندی قیمت آن را ارزانتر میکند، ادامه داد: اخیرا پیشنهاد دادیم که با تاجران هندی به مذاکره بنشینیم و به ازای صادرات پسته، بادام هندی وارد کنیم که این مساله نیز مورد موافقت قرار نگرفت در حالی که میتوانست صادرات پسته ایرانی را افزایش دهد و از سوی دیگر مشکل ممنوعیت واردات بادام هندی را حل کند. احمدی گفت: گرچه بادام هندی ممنوعالورود است اما مشاهده میکنید در بازار این محصول عرضه میشود و به گونهای قانونی شده است، چراکه هنگام کشف و ضبط محمولههای قاچاق از جمله بادام هندی آن را به سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی میبرند و از آنجا بادام هندی را مجددا به متقاضیان میفروشند و به بازار وارد میکنند.
افزایش واردات و صادرات ۱۱ ماهه نسبت به سال ۹۵
فارس- اگرچه طبق آمارهای تجارت خارجی همچنان واردات از صادرات پیشی گرفته و منجر به تراز تجاری منفی شده است اما مقایسه آمارهای امسال با سال گذشته نشان میدهد که صادرات سال ۹۶ نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. بر این اساس صادرات غیرنفتی ایران در ۱۱ ماه سالجاری به ۴۱ میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۹۶/۴ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که طی ۱۱ ماهه سال گذشته ۳۹ میلیارد و ۷۱۹ میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده بود.
طی ۱۱ ماهه سالجاری ۴۱ میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار کالا صادر شده و ۴۷ میلیارد و ۶۵۷ میلیون دلار کالا به کشور وارد شده که نشان میدهد تراز تجاری منفی شده است. اما نکته جالب توجه در این میان آن است که واردات امسال نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۶۱/۲۳ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که طی ۱۱ ماهه سال گذشته ۳۸ میلیارد و ۴۱۵ میلیون دلار کالا به کشور وارد شده است.
بازار آشفته برنج برای شب عید
باشگاه خبرنگاران- تاخیر در واردات برنج، نوسان نرخ ارز و همچنین واردات با ارز آزاد از جمله عواملی است که همگی دست به دست یکدیگر داده تا برنج خارجی از سفره قشرهای ضعیف جامعه در شب عید حذف شود.
واقعیت این است که نوسان نرخ برنج خارجی، نگرانیهایی برای خانوارهای کمدرآمد در ایام پایانی سال به همراه داشته است، چرا که واردات برنج با ارز آزاد و توزیع هر کیلو برنج خارجی با نرخ هشت هزار تومانی در بازار منجر به حذف این محصول در سبد غذایی قشر ضعیف جامعه میشود.
در اینباره جمیل علیزاده شایق، دبیر انجمن برنج درآمد و مسایل اقتصادی خانوار را دلیل اصلی گرایش افراد به مصرف برنج خارجی دانست. وی با اشاره به تفاوت معنادار قیمت فروش برنج خارجی با قیمت وارداتی محصول بیان کرد: متوسط قیمت برنج وارداتی ۴۰۰تا۵۰۰دلار است که با احتساب تبدیل ارز با نرخ آزاد و هزینههای حملونقل، نرخ برنج خارجی نصف برنج ایرانی است در حالی که واردکنندگان برای کسب سود بیشتر به حدی قیمتها را افزایش میدهند که شباهتی به نرخ برنج داخلی ندارد. همچنین مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: عدم اختصاص ارز مبادلهای به واردات برنج موجب میشود که نرخ تمام شده هر کیلو برنج برای واردکنندگان هشت تا هشت هزار و ۵۰۰تومان تمام شود. کشاورز ادامه داد: با توجه به آنکه عمده خریداران برنج خارجی قشر ضعیف جامعه هستند، اختصاص نیافتن ارز مبادلهای به واردات، حذف محصول از سبد کالای این خانوار را به همراه دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد