12 - 03 - 2018
خبر
مذاکرات جدید ارزی تهران- مسکو؛
دلار سهمی در اقتصاد ایران ندارد
وزیر اقتصاد با اعلام اینکه در حال توافق با روسیه برای تجارت با ارز ملی دو کشور هستیم، افزود: مبادلات ایران عمدتا به ارزهایی چون یورو، یوآن، روبل، لیره و… امکانپذیر است.
به گزارش ایبِنا، مسعود کرباسیان در گفتوگو با شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ با اعلام اینکه شرایط بهرهگیری از پولهای ملی در اتحادیه اوراسیا فراهم است، به مذاکرات انجام شده با دولت و بانکهای روسیه، برای انجام مبادلات تجاری با پولهای ملی دو کشور اشاره کرد و گفت: این موضوع قابل تعمیم به همه کشورهای منطقه اوراسیاست.کرباسیان با تاکید بر توسعه همکاریهای ایران با کشورهای منطقه اوراسیا و ضرورت اعمال تعرفههای تجاری و معافیتهای مبادلاتی، اظهار کرد: با این شیوه، تجارت بین کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا رشد پیدا میکند، ضمن اینکه از هماکنون مباحث مربوط به یکسانسازی تعرفهها به عنوان مرحله بعدی همکاریها در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر اقتصاد افزود: این قدم اول برای راهی است که شروع شده، ضمن اینکه تعرفه های وارداتی ایران در خصوص هیچیک از اقلامی که کشورهای عضو اوراسیا توان تولید آن را دارند و عمدتا شامل محصولات صنعتی، کشاورزی و کالاهای واسطهای میشود، چندان بالا نیست.
کرباسیان برخی از زمینههای همکاری را توسعه همکاریهای بانکی و افزایش روابط با اتحادیه اوراسیا، فراهم آوردن زمینه حملونقل ارزان و پُرسرعت وتوسعه همکاری فناورانه عنوان کرد که مباحث مربوط به آن به خوبی پیش رفته است.
علت توقف ثبت سفارش با دلار؛
استفاده از پیمان پولی و تسویه چندجانبه
رییس کمیسیون بازار پول اتاق ایران با بیان اینکه توقف ثبت سفارش با دلار باید زودتر انجام میشد، گفت: استفاده از مکانیسمهای تسویه چندجانبه یا پیمانهای پولی میتواند جایگزین دلار شود.
کوروش پرویزیان در گفتوگو با ایبنا درباره ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا اظهار کرد: این اقدام شاید باید زودتر انجام میشد، چرا که یکسری شرایط بیرونی درباره این ارز خاص وجود دارد.
وی با بیان اینکه دلار حتی پس از توافق برجام با توجه به اینکه مریوط به تحریمهای اولیه بود، مستثنی شد، گفت: موضوع U-Turn دلار همیشه مطرح بود و مسایل مربوط به قفل شدن این منابع و مشکلات تبدیل و هزینههایی که برای ذینفعان اتفاق میافتد، دغدغه تصمیمگیران است و باید راهحلهایی به عنوان جایگزین انتخاب شود.
رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران با اشاره به اینکه اگر مسایل مربوط به نیازهای کسبوکار را تقسیمبندی کنیم دقیقتر میتوان به آنها پرداخت، تصریح کرد: برای مثال در رابطه با عراق یک بخش مربوط به زوار است که از ایران به عراق یا عراق به ایران سفر میکنند که اگر سوئیچ کارت بانکی ایران با عراق به هم وصل شود و زائران بتوانند با کارت شتابی هزینه را پرداخت کنند نیاز به ارز ثالث نخواهد بود که این مساله به توافقات بانک مرکزی دو کشور بر میگردد.
هشدار درباره دستکاری وکیوم سکههای یک گرمی
رییس اتحادیه طلا و جواهر گفت: به وکیوم سکههای یک گرمی که از فروشگاههای مجاز خریداری میکنید دست نزنید چون ارزش آنها پایین میآید.
به گزارش ایبِنا، محمد کشتی آرای اظهار کرد: سکههای یک گرمی تنها سکههایی هستند که با وکیوم بانک مرکزی وارد بازار میشوند و در صورتی که اطراف این وکیوم دستکاری «قیچی شود» از ارزش این سکهها کاسته میشود، پس به مردم توصیه میکنیم به وکیوم این سکههای یک گرمی دست نزنند.
وی ادامه داد: وکیوم این سکهها شماره سریال آنهاست و شناسنامهای است که از طرف بانک مرکزی برای این سکهها در نظر گرفته میشود، به همین دلیل مردم نباید به وکیوم آن دست بزنند.
رییس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت هر سکه یک گرمی حدود ۳۴۰ هزار تومان است، گفت: با توجه به اینکه قیمت هر گرم طلا حدود ۱۵۰ هزار تومان است و قیمت این سکههای یک گرمی تقریبا دو برابر هر گرم طلاست، پس این قیمت به دلیل وکیومی است که از طرف بانک مرکزی برای این سکهها در نظر گرفته شده و اگر از وکیوم خارج یا این وکیوم دستکاری شود سکه یک گرمی در حکم یک گرم طلا در نظر گرفته میشود و قیمت آن نصف میشود.
اعتراض بانکها به سازمان مالیاتی
دبیر کانون بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری از اعتراض بانکها نسبت به اقدام سازمان امور مالیاتی در اخذ مالیات از داراییهای مازاد خبر داد و گفت: قرار شد با وزیر اقتصاد و سازمان امور مالیاتی مذاکره شود.
محمدرضا جمشیدی در گفتوگو با ایبِنا، از برگزاری نشست مشترک مدیران عامل نظام بانکی خبر داد و اظهار کرد: با توجه به حضور شهیدزاده، مدیرعامل صندوق توسعه ملی در این نشست، مسایل و مشکلات بانکها در رابطه با صندوق به ویژه قرار گرفتن تسهیلات صندوق در اختیار بانکها مطرح و قرار شد کارگروهی تشکیل شود و در جهت تعامل بهتر با صندوق مذاکره کند که این موضوع با استقبال مدیرعامل صندوق مواجه و قرار شد اولین نشست به زودی برگزار شود.دبیر کانون بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری با بیان اینکه عدم تعیین کارمزد خدمات الکترونیکی بانکها یکی دیگر از موضوعات مورد بحث جلسه بود، اظهار کرد: ظرف شش سال اخیر با وجود ارائه خدمات الکترونیکی بانکها به مردم، هنوز بانک مرکزی کارمزد این خدمات را تعیین نکرده است. این در حالی است که در اغلب کشورهای خارجی درآمد بانکها ناشی از کارمزدهاست و باعث میشود نرخ سود بانکها در اعطای تسهیلات رقمهای کمتری از بانکهای ایرانی باشد. وی افزود: بانکها با توجه به اینکه کارمزد خدمات کم است الزام دارند بخشی از درآمدها را از محل تفاوت نرخ سود سپردهها و نرخهای اعلام شده برای تسهیلات تامین کنند و این موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات را با مشکل روبهرو کرده است، اگرچه این تفاوت نرخ سود هم در حال حاضر برای بانکها منفی است. جمشیدی ادامه داد: قرار شد تعیین کارمزد خدمات از بانک مرکزی مورد پیگیری قرار گیرد و همچنین با توجه به اینکه بانکها هزینه تراکنشها را میپردازند به دفعات درخواست شده بود، کارمزد تراکنشهای زیر پنج هزار تومان را حذف کنند که انجام نشده است و قرار شد این موضوع نیز پیگیری شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد