1 - 02 - 2018
خبر
تقابل دولت با صادرکنندگان زعفران
مهر- در حالی که ورود بیش از اندازه دولت در اقتصاد و بازارهای مختلف، مشکلات زیادی را در حوزههای گوناگون ایجاد کرده اما با این وجود، دولت به این کار خود ادامه میدهد. بر همین اساس خرید توافقی زعفران توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز در دستور کار قرار گرفته است. در این خصوص نایبرییس شورای ملی زعفران از نادیده گرفتن بخش خصوصی در طرح خرید توافقی این محصول انتقاد کرد و گفت: قرار گرفتن دولت مقابل صادرکنندگان و نادیده گرفتن بخش خصوصی تبعاتی به دنبال خواهد داشت.
غلامرضا میری در واکنش به خرید توافقی زعفران توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی اظهار داشت: خود عملیات خرید توافقی کار خوبی بوده که انجام شده است چراکه این اقدام در راستای حمایت از کشاورزان و یک محصول ملی است. اما آنچه مورد نقد ماست عملکرد وزارت جهاد در این زمینه است که عملکرد درستی نبوده است چون از ابتدا قرار بود صادرکنندگان نیز در اجرای این طرح نقش داشته باشند و برای عدهای رانت ایجاد نشود.
نایبرییس شورای ملی زعفران افزود: از حدود یک سال قبل جلسات متعددی با معاونان و مشاوران وزیر جهاد در این زمینه برگزار کردیم و بحثی که در این جلسات مطرح شد آن بود که زعفران به منظور تنظیم بازار، تثبیت آن و حمایت از کشاورزان از سطح بازار جمعآوری شود.
میری با بیان اینکه قرار بود زعفران به قیمتهای کارشناسی تعیین شده از کشاورزان خریداری شود، افزود: دولت توانمندیهایی داشت از جمله اینکه میتوانست از بانکها تسهیلات دریافت کند و این سرمایه را برای خرید زعفران اختصاص دهد. همچنین صادرکنندگان نیز پتانسیلهایی در این زمینه دارند و به ۴٧ کشور صادرات انجام میدهند. بنا شد این توانمندیها کنار هم قرار گیرد و از آن استفاده شود.
وی درباره اینکه آیا قرار بود بخش خصوصی این خرید را انجام دهد و دولت ورود نکند، گفت: دقیقا قرار بود چنین اتفاقی رخ دهد اما در عمل این اتفاق نیفتاد و هماکنون دولت خود طرف مقابل بخش صادرکننده شده که این با فرمایشات رهبر انقلاب و همچنین اصل ۴۴ قانون اساسی منافات زیادی دارد.
احتمال طغیان آنفلوآنزای پرندگان در ۳ استان
مهر- وضعیت شیوع آنفلوآنزای پرندگان همچنان در حال افزایش است به طوری که تاکنون بیش از ٢١ میلیون قطعه مرغ بر اثر آنفلوآنزای پرندگان معدوم شدهاند. در همین خصوص رییس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه استانهای قم، اصفهان و یزد میتوانند در شرایط طغیان بیماری باشند، گفت: طی حدود دو سال اخیر کشور ما با این بیماری مواجه است و بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز با این بیماری درگیر هستند.
علیرضا رفیعیپور با بیان اینکه استان قم با ١١۴ کانون بیشترین تعداد کانون بیماری را دارد، گفت: استانهایی مانند سمنان و لرستان نیز تنها یک واحد آلوده دارند. به گفته وی، تاکنون ۴٢١ کانون آلوده به بیماری در کشور شناسایی شده است.
رفیعیپور با اشاره به اینکه در ادامه روند کنترل بیماری تاکنون بیش از ٢١ میلیون قطعه مرغ معدوم شدهاند افزود: ٧٣ درصد جمعیت مرغ تخمگذار و ٨ درصد جمعیت پولت کشور درگیر این بیماری شده است.
وی با بیان اینکه در بسیاری از استانهایی که بیماری قبلا در آنجا شیوع داشته، گزارش مجدد بیماری را نداشتیم، گفت: در حال حاضر در استانهای قم، اصفهان و همچنین یزد احتمال شدت گرفتن و طغیان بیماری وجود دارد.
وعده ثبات قیمت ماهی برای شب عید
باشگاه خبرنگاران- در حالی که با نزدیک شدن به سال جدید، همه بازارها همچون بازار ماهی و آبزیان با نوسان و افزایش قیمت روبهرو میشود، مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفت: تولیدکنندگان تمام توان خود را برای تولید و عرضه محصول گذاشتند و انتظار میرود کمبود و بحران خاصی در بازار رخ ندهد. ارسلان قاسمی درباره عرضه ماهی در بازارچههای فروش، اظهار کرد: با توجه به افزایش تقاضا در چند سال اخیر، بحث عرضه ماهی در بازارچهها را به منظور جلوگیری از نوسان قیمتها آغاز کردیم که این اقدام در اسفند امسال نیز اجرا خواهد شد.
به گفته وی، عرضه ماهی شب عید در روزهای پایانی اسفند همانند سالهای گذشته بین سه تا پنج درصد نوسان خواهد داشت.
قاسمی با ابراز نگرانی از تنش بازار ماهی ناشی از ممنوعیت تیلاپیا، گفت: با توجه به ممنوعیت واردات تیلاپیا، برخی دلالان درصدد ایجاد تشنج در بازار آبزیان هستند در حالی که تیلاپیا برای بازار شب عید وارد شده و تنها این سودجویان به بهانه کاهش عرضه به دنبال ایجاد جو روانی برای دستیابی به اهداف خود هستند. مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان اذعان داشت: از تعزیرات حکومتی و سازمان شیلات تقاضا داریم به منظور حفظ حقوق مصرفکننده ورود جدی در بحث کنترل بازار شب عید داشته باشند.
واردات برنج تا ۳۱ تیر ۹۷ مجاز اعلام شد
مهر- بر اساس بخشنامه گمرک، ثبت سفارش و واردات برنج از اول بهمن ۹۶ تا ۳۱ خرداد ۹۷ مجاز اعلام شده است.
از این رو گمرک جمهوری ایران در بخشنامهای به مدیران گمرکات اجرایی ضوابط چهارگانهای را برای واردات برنج ابلاغ کرد که بر اساس آن ثبت سفارش و واردات از یکم بهمن ۹۶ تا ۳۱ خرداد ۹۷ مجاز است. ضمن اینکه ثبت سفارش تمام محمولههای برنج سه ماهه و حداکثر برای یک ماه قابل تمدید است. همچنین بر اساس بخشنامه گمرک، محمولههای وارداتی باید حداکثر تا شامگاه ۳۱ تیرماه ۹۷ وارد و ترخیص قطعی شود، همچنین حداکثر مهلت اعتبار ثبت سفارش اوراق اسنادی، اعتبار اسنادی و حوالههای ارزی تا تاریخ ۳۱ تیر ۹۷ خواهد بود و ترخیص و واردات برنج بعد از ۳۱ تیر ۹۷ تحت هیچ عنوان امکانپذیر نیست.
گفتنی است این بخشنامه از سوی علی معقولی مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه در نهم بهمن ۹۶ به گمرکات اجرایی ابلاغ شده است.
واکنش رییس اتحادیه میوه به گرانی پیاز
فارس- با وجود اینکه همچنان میوههای وارداتی با قیمتهای بالا در مغازههای سطح شهر به فروش میرسد و به تازگی محمولهای از لیموترشهای قاچاق نیز در میدان مرکزی میوهوترهبار کشف شده، رییس اتحادیه میوهوترهبار تهران با بیان اینکه واردات میوه به کشور بسیار محدود شده است، گفت: تکنمونههایی مانند گلابی بیروتی، واردات داریم. همچنین در حالی که طی روزهای اخیر قیمت پیاز در بازار با افزایش قیمت روبهرو شده، حسین مهاجران با تاکید بر اینکه افزایش قیمت پیاز خیلی زیاد نیست، اضافه کرد: درصد افزایش قیمت پیاز خیلی قابل توجه نیست.
وی در تشریح وضع بازار میوهوترهبار نیز اظهار کرد: افزایش قیمت در بازار میوهوترهبار نداریم و بازار در شرایط آرامش قرار دارد. مهاجران با اشاره به اینکه سیب و پرتقال به اندازه کافی در بازار انبار شده است، تصریح کرد: مشکلی برای بازار شب عید نداریم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد