2 - 02 - 2018
خبر
بعد از ٢۵ سال صورت گرفت؛
رفع ممنوعیت صادرات خاویار به آمریکا
فارس-در حالی که صادرات خاویار ایران به آمریکا و کانادا حدود ٢۵ سال ممنوع بود، مشاور وزیر جهاد کشاورزی از رفع ممنوعیت صادرات خاویار پرورشی ایران بعد از ٢۵ سال به آمریکا خبر داد و گفت: سال گذشته ١٠ کیلوگرم خاویار پرورشی به ارزش ۶٠ میلیون تومان به آمریکا صادر شد. عباس رجایی، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی وزارت جهاد با بیان اینکه موفق شدیم صادرات خاویار به آمریکا را مجددا از سر بگیریم، اظهار کرد: تولیدکنندگان خاویار پرورشی میتوانند با هماهنگی شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی اقدام به صادرات خاویار به آمریکا کنند ضمن اینکه انحصار خاویار وحشی نیز در اختیار شرکت خدمات کشاورزی و صادرات آن نیز ممنوع است.
مدیرعامل شرکت خدمات کشاورزی همچنین در خصوص مشکلات پیشآمده برای خاویار وحشی دریای خزر اظهار کرد: خاویار وحشی دریای خزر که به خاطر حملات بیوتروریسم دچار کمبود نسل شده در حال حاضر زیر پوشش کنوانسیون سایتیس قرار گرفته و صید آن ممنوع اعلام شده است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی وزارت جهاد افزود: عامل بیوتروریسم، آبزیای از اقیانوس شمال به نام شانهدار است که با تغذیه از بچهماهیهای خاویاری باعث کمبود آن شده است.
رجایی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر آن برداشت بیرویه ماهی کیلکا که خوراک ماهی خاویار محسوب میشد هم در کاهش آن بیتاثیر نبود.
وی افزود: صراحتا اعلام میکنم آبزی شانهدار یک بیوتروریسم است که به این آبها وارد شده و به خاطر اینکه خاویار یکی از گرانقیمتترین محصولات جهان است از عامل آن نخواهیم گذشت.
نوشیدنیهای گرانقیمت در فروشگاههای لوکس
ایسنا- اگرچه در حال حاضر در بسیاری از مغازههای لوکس کلانشهرها نوشیدنیهای قاچاق با قیمتهای بالا عرضه میشود اما لازم است مردم بدانند نوشیدنیهای وارداتی که فاقد برچسب اصالت و سلامت باشند، غیرمجاز و فاقد استانداردهای لازم محسوب میشوند. در همین رابطه معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف اظهار کرد: در خصوص نوشیدنیها، اعم از آبهای آشامیدنی، نوشابههای انرژیزا و آبمیوههای غیرمجاز، ورود این کالاها به کشور بیشتر از طریق مرزهای آبی جنوب صورت میگیرد که گستردگی مرزهای آبی و عدم نظارت کافی از علل ورود این کالاها به کشور است.
رضا موسیزاده افزود: این کالاها پس از ورود از استانهای جنوبی به استانهای داخلی منتقل و به دلیل قیمت بالا، بیشتر در فروشگاههایی که اصطلاحا به فروش کالاهای لوکس و گرانقیمت میپردازند عرضه میشود. وی درباره آبمیوههای عربی موجود در بازار نیز گفت: در مورد عربستان، این کشور خود دارای اراضی وسیع کشاورزی نیست. بنابراین آنها مواد اولیه اعم از کنستانتره و… را وارد میکنند، به همین دلیل اقبال مصرفکنندگان به مصرف این نوع کالاها تعیینکننده است و اطلاعرسانی و فرهنگسازی در این خصوص نیازمند اهتمام تمام دستگاههاست.
موسیزاده در ادامه در مورد برچسبگذاری کالاهای سلامتمحور توضیحاتی ارائه کرد و گفت: در خصوص فرآوردههای دارویی برچسبگذاری داروها به انجام رسیده و در سایر گروههای کالایی از جمله مواد غذایی در حال انجام است. الزام به برچسبگذاری تمام نوشیدنیهای وارداتی توسط سازمان غذا و دارو نیز انجام شده و نوشیدنیهای وارداتی که فاقد برچسب اصالت و سلامت باشند غیرمجاز و فاقد استانداردهای لازم محسوب میشوند. بنابراین انتظار ما این است که تا پایان سال زنجیره رهگیری و ردیابی کالاهای سلامتمحور تکمیل شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد