2 - 02 - 2018
خبر
احتمال افزایش تعداد شهرهای با تنش آبی در سال ۹۷
در تابستان سالجاری که تامین آب شرب بهپشتوانه بارشهای سال گذشته انجام شد، ۲۸۹ شهر کشور با تنش آبی مواجه بودند. با توجه به کاهش قابل توجه میزان بارشها در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته احتمال افزایش تعداد شهرهای با تنش آبی در سال آینده وجود دارد.
به گزارش تسنیم، میزان بارشهای سال آبی جاری تا امروز کاهشی ۴۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و کاهشی ۵۹ درصدی نسبت به متوسط میزان بارشها در مدت مشابه ۴۹ سال گذشته داشته است.
همچنین میزان ورودی آب به سدهای کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهشی ۳۳درصدی دارد، این در حالی است که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از آب شرب کشور از منابع سطحی و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از منابع زیرزمینی تامین میشود.
کاهش منابع آبهای سطحی در حالی است که افت سطح سفرههای زیرزمینی را نیز بهعلت سالها برداشت بیرویه در اغلب دشتهای کشور شاهد هستیم.
در تابستان سال جاری که تامین آب شرب بهپشتوانه بارشهای سال گذشته انجام شد، ۲۸۹ شهر کشور با تنش آبی مواجه بودند. با توجه به کاهش قابل توجه میزان بارشها در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته، احتمال افزایش تعداد شهرهای با تنش آبی در سال آینده وجود دارد.
۵۰ هزار میلیارد ریال به طرحهای گازرسانی روستایی اختصاص مییابد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبهای مقرر کردند ۵۰ هزار میلیارد ریال به شرکت ملی گاز و شرکتهای استانی گاز برای انجام پروژههای گازرسانی روستایی اختصاص داده شود.
به گزارش خبرنگار وزارت نفت، نمایندگان در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزییات بودجه سال ۹۷ کل کشور، یک بند را به تبصره (یک) این لایحه با ۱۰۹ رای موافق، ۵۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از مجموع ۲۱۶ نماینده حاضر در جلسه الحاق کردند.
بر اساس این بند الحاقی، بانکها مجاز هستند با تضمین وزارت نفت، مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال به شرکت ملی گاز ایران و شرکتهای استانی گاز تسهیلات پرداخت کنند. در بخش هزینهای این بند آمده است: این میزان برای اجرای خطوط گازرسانی به روستاها و شهرهای فاقد گاز با اولویت مناطق سردسیر هزینه شود که تصویب این بخش منوط به تصویب نمایندگان در زمان رسیدگی به بخشهای هزینهای بودجه است. احمد بیگدلی، نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی به عنوان پیشنهاددهنده این بند الحاقی، گفت: با توجه به تعداد روستاهای محروم و فاقد گاز و همچنین منابع محدود شرکت ملی گاز، تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد ریالی میتواند راهگشا باشد.
کاهش ۱۶ درصدی واردات نفت ایران در آسیا
واردات نفت خام ایران از سوی خریداران بزرگ آسیایی ۳/۱۶ درصد در دسامبر سال ۲۰۱۷ نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن کاهش یافت.
به گزارش رویترز، این کاهش واردات با وجود تلاش تهران برای حفظ مشتریان آسیایی ارزشمند خود از طریق کاهش قیمت روی داده است.
در مجموع، چین، هند، ژاپن و کرهجنوبی در دسامبر ۵۸/۱ میلیون بشکه در روز نفت از ایران وارد کردند. میزان واردات آنها در کل سال میلادی گذشته، به ۶۷/۱ میلیون بشکه در روز رسید که ۵/۲ درصد نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایش داشت. خرید نفت ایران از سوی چین در دسامبر سال میلادی گذشته ۲/۱۷ درصد نسبت به دسامبر سال ۲۰۱۶ کاهش یافت و به ۵۷۱ هزار و ۲۷۵ بشکه در روز رسید درحالی که واردات هند ۲/۶ درصد کاهش یافت و به ۵۱۲ هزار و ۹۰۰ بشکه در روز رسید اما بالاترین میزان واردات نفت این کشور از ایران در ۹ ماه گذشته بود.
طبق آمار وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن، واردات نفت ایران از سوی ژاپن در دسامبر نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۲/۱۱ درصد کاهش یافت و به ۲۱۸ هزار و ۷۵۷ بشکه در روز رسید. میزان خرید نفت کره از ایران در دسامبر با ۵/۳۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲۸۱ هزار و ۳۲ بشکه رسید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد