5 - 02 - 2018
خبر
توزیع برنج دولتی از جمعه
ایسنا- اگرچه مسوولان بر این باور هستند که برنج ایرانی در عمدهفروشیها تا ۱۸ درصد ارزان شده اما واقعیت این است که به دنبال افزایش قیمت ۲۵ درصدی برنج هندی در بازار، بازار برنج داخلی نیز آشفتهتر از قبل شده است. بر همین اساس معاون وزیر جهاد کشاورزی از آغاز عرضه ۶٠ هزار تن برنج برای تنظیم بازار شب عید خبر داد و گفت: مرحله نخست عرضه این محصول استراتژیک به فروشگاهها از امروز (نیمه بهمنماه امسال) شروع میشود و مردم میتوانند از ۲۰ بهمن (جمعه) در فروشگاههای زنجیرهای خرید کنند. یزدان سیف مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی درباره وضعیت بازار محصولات استراتژیک در ایام نوروز و شب عید و برنامههای تنظیم بازاری برای محصولاتی مانند برنج، روغن، شکر و… اظهار کرد: برای تنظیم بازار شب عید حدود ۶٠ هزار تن برنج توزیع میشود که در دو مرحله تعریف و توزیع ٣٠ هزار تن آن در مرحله نخست ابلاغ شده است.
وی افزود: قیمت هر کیلوگرم «برنج هندی ١١٢١» ۵۶٠٠ تومان و هر کیسه ١٠ کیلویی ۵۶ هزار تومان، برنج هندی PR»»کیلویی٢۶٠٠ تومان، هر کیسه ١٠ کیلویی ۲۶ هزار تومان و برنج تایلندی هومالی کیلویی ٣٩٠٠ تومان و هر کیسه ١٠ کیلویی ۳۹ هزار تومان است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ادامه داد: امکان توزیع روغن فرآوریشده نیز برای این شرکت فراهم است و این محصول پنج تا ١٠ درصد زیر قیمت بازار تدارک دیده میشود. همچنین کره ١٠٠ گرمی بستهبندیشده با قیمت هر عدد ٢٧٢٠ تومان عرضه میشود. همچنین هر کیلوگرم شکر نیز با قیمت ٢٧٢٢ تومان برای این ایام توزیع میشود.
سیف با بیان اینکه شرکت بازرگانی دولتی در سالجاری حدود ١٠٠ هزار تن شکر تولیدی کارخانهها را خریداری کرده و این روند تا به تعادل رسیدن بازار ادامه دارد، گفت: امسال ۱۳۰۰ میلیارد تومان از پول چغندرقند خریداری شده به چغندرکاران پرداخت شده و امیدواریم بقیه مطالبات آنها نیز از سوی کارخانههای چغندرقند پرداخت شود چراکه امسال ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای خرید تضمینی محصولات استراتژیک در نظر گرفته شده است.
گرانی ۳۰ درصدی میوه در یک سال
مهر- به دنبال نوسان قیمت کالاهای اساسی در بازار که طی روزهای اخیر شدت گرفته است، بانک مرکزی نیز در جدیدترین گزارش مربوط به قیمت خردهفروشی مواد خوراکی اعلام کرد در یک سال اخیر منتهی به ششم بهمن ماه سالجاری، نرخ لبنیات ۳/۲ درصد، برنج ۱/۰ درصد، میوههای تازه ۴/۳۰ درصد، سبزیهای تازه ۱/۹ درصد، گوشت قرمز ۶/۰ درصد، مرغ یک درصد، قند و شکر ۱/۰ درصد، چای ۳/۰ درصد و روغن نباتی ۳/۰ درصد رشد کرده است. همچنین قیمت تخممرغ ۲۲ درصد، حبوب ۶/۱ درصد و سبزیهای تازه ۴ درصد کاهش نشان میدهد.
در این میان در هفته منتهی به ششم بهمنماه، گزارش بانک مرکزی حکایت از آن دارد که قیمت تخممرغ ۲/۱ درصد، میوههای تازه ۱/۱ درصد و مرغ ۶/۱ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش یافته است. همچنین قیمت لبنیات ۵/۰ درصد و حبوب ۱/۰ درصد کاهش داشت و قیمت برنج، سبزیهای تازه، گوشت قرمز، قند و شکر، چای و روغن نباتی نیز در مدت زمان مشابه بدون تغییر و ثابت بوده است.
چندنرخی بودن تخممرغ در بازار
تسنیم- در حالی که ستاد تنظیم بازار قیمت تخم مرغ را ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان تعیین کرده اما همچنان قیمت این محصول به نرخ تعیینشده نرسیده و بالاتر از آن قرار دارد. این در حالی است که نرخ این کالا بار دیگر افزایش یافته و به شانهای ۱۷هزار تومان هم رسیده است.
بر اساس آمار رسمی تا امروز بیش از ۲۱ میلیون قطعه مرغ به دلیل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ۱۶ استان معدوم شده که ۷۳ درصد آنها مرغهای تخمگذار بودهاند؛ بنابراین این امر منجر به کاهش تولید تخممرغ و بالارفتن قیمت آن در بازار شده است. بعد از اینکه قیمت هر شانه تخممرغ ۱۱ هزار تومانی در ماههای گذشته به یکباره افزایش یافت و به ۱۶ هزار تا ۲۰ هزار تومان در بازار به فروش رسید، دولت برای تنظیم بازار، مجوز واردات داد و در سطح عرضه نیز برخورد تعزیراتی کرد تا قیمت این محصول به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یابد و بازار روی آرامش به خود ببیند. اما نرخ تخممرغ دوباره در روزهای اخیر افزایش یافته و هر شانه از این محصول در خردهفروشیها به قیمت ۱۵ هزار تومان رسیده است.
بنا بر این گزارش تخممرغ با نرخ مصوب ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان نیز در برخی مراکز مانند میادین میوهوترهبار و فروشگاههای زنجیرهای به فروش میرسد اما حجم عرضه این محصول کم است بهطوریکه در برخی ساعات روز برای عرضه وجود ندارد. از نکات قابل توجه درباره قیمت تخم مرغ آن است که این محصول در روزهای اخیر دونرخی شده و نرخ عرضه آن در بازار آزاد و میادین میوهوترهبار متفاوت شده و بیش از دو هزار تومان فاصله پیدا کرده است.
واردات چای خارجی مالیات ندارد
تسنیم- طبق برنامه ششم توسعه، واردات و عرضه چای خارجی از پرداخت مالیات بر ارزشافزوده معاف شد. بر این اساس گمرک ایران طی نامهای به مدیران اجرایی این دستگاه اعلام کرد: در برنامه ششم توسعه واردات و توزیع چای خارجی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بر اساس اعلام معاون سازمان امور مالیاتی، معاف است. زمان اجرایی شدن این قانون نیز همزمان با اجرایی شدن برنامه ششم توسعه کشور اعلام شده است.
این در حالی است که گمرک پیش از این نیز اعلام کرده بود چای خارجی وارداتیای از پرداخت مالیات معاف است که افزودنی نداشته باشد. در نامه گمرک آمده است: «عرضه و واردات چای خشک بدون هیچگونه افزودنی اعم از اسانس و نظایر آن از تاریخ لازمالاجرا شدن برنامه ششم (۱ فروردین ۹۶) از پرداخت مالیات عوارض ارزش افزوده معاف هستند اما این معافیت قابل تسری به خدمات بستهبندی، فرآوری و توزیع انواع چای خشک نخواهد بود.»
دلایل گرانی موز اعلام شد
ایسنا- طی روزهای اخیر قیمت موز از مرز کیلویی هشت هزار تومان هم عبور کرده و در برخی مغازههای لوکس کلانشهرها با قیمتهای بالاتری به فروش میرسد. بر همین اساس رییس اتحادیه بارفروشان دلیل این افزایش قیمت را عوامل متعددی از جمله کمبود تولید این محصول در فیلیپین، افزایش نرخ جهانی، افزایش نرخ ارز، سرما و… اعلام کرد. حسن صابری در این باره گفت: عوامل متعددی میتوان برای افزایش قیمت موز برشمرد که هماکنون قیمت عمدهفروشی آن بیش از ۶۰۰۰ تومان است که با احتساب سود منطقی حدود ۳۵ درصدی انواع میوه از عمدهفروشی تا خردهفروشی، قیمت حدود ۸۰۰۰ تومانی هر کیلوگرم موز در بازار مصرف منطقی به نظر میرسد.
رییس اتحادیه بارفروشان افزود: یکی از عوامل افزایش قیمت موز طی هفته گذشته افزایش نرخ ارز و بالارفتن قیمت جهانی این محصول ناشی از کمبود تولید آن در برخی کشورهاست. البته سهمیه موز ایران از سوی کشورهایی مانند فیلیپین کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: میزان تولید موز در فیلیپین به عنوان یکی از عمده تولیدکنندگان این محصول در جهان کاهش پیدا کرده و به همین دلیل سهمیه کشورهایی مانند ایران نیز کمتر شده است. طبیعتا در چنین شرایطی میزان واردات و نهایتا عرضه موز در بازار داخلی ایران نیز کاهش پیدا میکند و خود به عاملی برای افزایش قیمت تبدیل میشود. صابری اظهار کرد: در این وضعیت فشار بسیاری از کشورها مانند ایران برای تامین موز مورد نیاز بازارشان به کشورهایی مانند اکوادور است که این کشور هم نمیتواند تامینکننده این نیاز باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد