7 - 02 - 2018
خبر
۲ ابهام مصوبه تهاتر ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی بدهیها
بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق تا سقف ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانکاران، پیمانکاران به بانکها و بانکها به بانک مرکزی تسویه خواهد شد و معادل این ارقام اوراق اسناد خزانه منتشر خواهد شد. همچنین در نهایت حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهی بانکها به بانک مرکزی به سرفصل بدهی دولت به بانک مرکزی منتقل میشود.
در همین حال مدیر اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی در مورد مصوبه کمیسیون تلفیق برای تهاتر بدهی ۱۱۰ هزار میلیارد تومانی دولت با پیمانکاران و بانکها میگوید: جایگاه بانکهای خصوصی و واگذارشده و روش توزیع تهاتر بدهیها بین بانکها دو ابهام این مصوبه است.
جعفر مهدیزاده درباره مصوبه کمیسیون تلفیق برای تهاتر بدهیهای دولت با پیمانکاران، پیمانکاران با بانکها و بانکها با بانک مرکزی اظهار داشت: نسبت به این مصوبه کمیسیون ابهاماتی داشتیم و در جلسات تلفیق مطرح کردیم اما نمیدانم در مصوبه نهایی این موارد لحاظ شده است یا خیر.
وی در پاسخ به این سوال که آیا روش تهاتر بدهیها را روش کمهزینهتری برای تسویه بدهیها نمیدانید، گفت: کلیت این تصمیم خوب است اما روی جزییات آن بحث وجود داشت.
البته اگر این تسویه به درستی انجام شود، عدهای با این اقدام تعیین تکلیف شده و مطالبات از دولت و بدهی به بانکها تعیین تکلیف میشود. مدیر اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه مصوبه کمیسیون تلفیق باید با جزییات بیشتری تدوین شود، تصریح کرد: به عنوان مثال جایگاه بانکهای خصوصی در این مصوبه کجاست؟ به نظر میرسد مصوبه برای این بخش جهتگیری ندارد.
وی در پاسخ به این نکته که طبق مصوبه نهایی قرار است اوراق بدهی یا اوراق تسویه در بازار بینبانکی بین بانکها مبادله شود تا بانکهایی که به دولت بدهی ندارند، با مبادله این اوراق، بدهی خود به بانک مرکزی را تسویه کنند، گفت: قاعدتا باید اسنادی در اختیار بانک قرار گیرد تا بدهیها و مطالبات تعیین تکلیف شود. اوراق روش بهتری نسبت به تغییرات حسابداری و دفتری است و این از نکات مثبت مصوبه است. مهدیزاده با اشاره به ابهامات این مصوبه، گفت: ابهامی که بنده به عنوان یک کارشناس دارم این است که بانکهای خصوصی چه نقشی دارند؟ آیا فقط بانکهای دولتی میتوانند تهاتر بدهی را انجام دهند یا بانکهای اصل چهل و چهاری و خصوصی هم میتوانند؟
وی ادامه داد: ابهام دوم اینکه رقم ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بر چه اساسی در نظر گرفته شده است. آیا محاسبات مشخصی انجام شده و از طرف دیگر توزیع این تهاتر بدهی بین بانکها به چه صورتی انجام خواهد شد؟ بنابراین این مصوبه نیازمند یک آییننامه با جزییات کامل در خصوص بانکهای مشمول، روش تهاتر و توزیع این ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بین بانکهاست تا در اجرا مشکلی به وجود نیاید.
آغاز پیشفروش سکه در شعب بانک ملی
پیشفروش سکه از امروز در ۱۳۱۲ شعبه منتخب بانک ملی آغاز شد.
به گزارش ایبِنا، بر همین اساس متقاضیان ١٨ سال به بالا با ارائه کارت ملی میتوانند برای ثبت نام سکه تمامبهار آزادی با سررسید شش ماه و یک سال اقدام کنند.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی گفت: پیشخرید برای همه افراد بالای ١٨ سال با کارت ملی امکانپذیر است. در مرحله ثبتنام یک میلیون تومان با سررسید شش ماهه و یکساله انجام میشود. قیمت مابهالتفاوت بهنرخ روز است ولی با تخفیف ٩ درصد برای سررسید یکساله و چهار درصد برای سررسید شش ماهه است.
رحیمی با بیان اینکه پیشفروش سکه مشمول مالیات بر ارزشافزوده نمیشود، گفت: بازده یکساله پیشفروش ١۵ درصد است بنابراین در عمل بیشتر از ٩ درصد سود به خریداران برای سرمایهگذاری یکمیلیون تومانی میرسد. بانک ملی اعلام کرده حسب دستور بانک مرکزی قرار است پیشفروش سکه در شعب منتخب این بانک در سراسر کشور با هدف تعادلبخشی به بازار، گسترش عرضه و سهولت دسترسی عموم مردم صورت گیرد.
همکاری بانک سامان و بورس کالا
در صدور گواهی سپرده سکه طلا
بانک سامان بهعنوان بانک عامل، پذیرش سکه طلا و صدور گواهی سپرده سکه طلا را آغاز کرد.
مدیر سرمایهگذاری و امور سهام بانک سامان اعلام این خبر تصریح کرد: بورس کالای ایران برای افزایش امنیت در معاملات و جابهجایی انواع سکه و ترغیب سرمایهگذاران به فعالیت در این زمینه مکانیسمی پیشبینی کرده است که مشتریان میتوانند به جای نگهداری سکههای طلا در منازل یا دفاتر، آن را به بانک سامان بسپارند و در مقابل، گواهی سپرده سکه طلا به نام مشتری دریافت کنند که میتوانند آن را در بورس به فروش برسانند.
قاسم سرخوش با بیان اینکه فقط آخرین مالک اوراق میتواند برای تحویل گرفتن سکه به بانک مراجعه کند، گفت: قرار گرفتن گواهی سپرده سکه طلا بهعنوان وثیقه برای اخذ تسهیلات از سیستم بانکی، معافیت مالیاتی خریدوفروش این اوراق، انتقال بخشی از معاملات نقدی بازار سکه به گواهی سپرده و پیشبینی فعالیت قابل توجه صندوقهای کالایی روی این معاملات در آینده، از دیگر مزایای راهاندازی گواهی سپرده سکه طلا بهشمار میرود.
در نهمین جشنواره ملی بهرهوری؛
لوح تقدیر سودآورترین شرکت بیمه
به بیمه پارسیان رسید
لوح تقدیر سودآورترین شرکت بیمه در نهمین دوره ارزیابی جشنواره ملی بهرهوری در حوزه صنعت بیمه به شرکت بیمه پارسیان تعلق گرفت.
به گزارش «جهانصنعت» به نقل از روابطعمومی بیمه پارسیان، شرکت بیمه پارسیان در بخش سودآوری که بر مبنای دو شاخص درآمد سرانه و حاشیه سود خالص ارزیابی شده است به عنوان سودآورترین شرکت بیمه انتخاب و لوح تقدیر جشنواره را دریافت کرد. در جشنواره ملی بهرهوری ارزیابی شرکتها بر اساس شاخصهای مالی، اقتصادی و بهرهوری بنگاههای اقتصادی و طبق اطلاعات افشاشده در صورتهای مالی بنگاهها صورت میگیرد و علاوه بر بررسی صورتهای مالی، حدود سه هزار داور نیز که به صورت آنلاین ثبتنام کردهاند بخشی از داوریها و ارزیابیهای جشنواره را در حوزه تخصصی خود انجام میدهند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد