9 - 02 - 2018
خبر
رضایت توتال از فعالیت در پروژه پارسجنوبی
مدیرعامل شرکت توتال فرانسه از پیشرفت این شرکت در پروژه پارسجنوبی خبر داده است.
پاتریک پویانه گفته است این پیشرفت به رغم تحریمهای احتمالی آمریکا علیه ایران است.
مدیرعامل توتال همچنین گفته است این شرکت فرانسوی با مقامهای فرانسوی و اروپایی بر سر سرمایهگذاری در ایران در صورت تحریمهای احتمالی آمریکا، در حال مشاوره است.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران نیز اخیرا با اشاره به امضای قرارداد توسعه فاز ١١پارسجنوبی گفت: این قرارداد طبق برنامه جلو میرود. قراردادهای متعددی با حدود ٢٠ شرکت ایرانی و خارجی در حال مذاکره است.
در تیرماه سال گذشته ایران و کنسرسیومی به ریاست شرکت نفتی توتال فرانسه، پرارزشترین قرارداد انرژی بعد از توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی را برای توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارسجنوبی در تهران امضا کردند.
این کنسرسیوم متشکل از شرکتهای توتال، سىانپىسى چین و پتروپارس ایران است.
آغاز عملیات پاکسازی مسیر نفت عراق به ایران
دولت عراق عملیات پاکسازی مسیر برنامهریزی شده ارسال نفت به ایران را آغاز کرد.
نیروهای عراقی از روز چهارشنبه عملیاتی را برای کنترل یک منطقه نزدیک در مرز ایران- عراق که برای انتقال نفت از عراق به ایران درنظر گرفته شده است را آغاز کردند.
بر همین اساس، یک مقام نظامی عراق گفته است که این پاکسازی مربوط به منطقهای کوهستانی است که دو گروه شبهنظامی در آن فعالیت دارند.
در ماه دسامبر مقامات عراقی اعلام کردند که برای انتقال نفت خام کرکوک به پالایشگاه کرمانشاه ایران برنامهریزی کردهاند.
رویترز نوشته است که این انتقال نفت از طریق تانکرهای نفتی صورت میگیرد و از هفته گذشته آغاز شده و این مقامات در خصوص تاخیر صورت گرفته توضیحی ندارند.
آمریکا به خاورمیانه نفت صادر کرد
در اتفاقی که چند سال قبل غیرقابل تصور به نظر میرسید، کشورهای خاورمیانه در ماه دسامبر اقدام به خرید نفت از آمریکا کردهاند.
به گزارش بلومبرگ، یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود گفت، امارات در ماه دسامبر از آمریکا میعانات خریداری کرده است. این منبع گفته، امارات به دلیل کیفیت بالای میعانات آمریکا نسبت به میعانات منطقه اقدام به خرید از این کشور کرده است.
اندی لیپو، رییس موسسه لیپو اویل گفت: «فکر میکردم (امارات) به عوان یک عضو اوپک و یک تولیدکننده بزرگ نفت خام در تامین نفت خام مورد نیاز خود خیلی خوداتکا باشد.» وی افزود با توجه به تولیدات خود امارات، بعید است خرید میعانات از آمریکا ادامه پیدا کند.
ارسال یک محموله نفتی به خاورمیانه، به عنوان قطب اصلی تولید نفت جهان، نشان میدهد که انقلاب نفت شیل و لغو ممنوعیت صادرات نفت آمریکا تا چه میزان جریان ترانزیت نفت را در نقاط مختلف جهان متحول ساخته است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا گفته، تولید نفت این کشور در فاصله فوریه ۲۰۱۷ و نوامبر امسال ۲ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. صادرات نفت آمریکا که در سال ۲۰۱۳ اندکی بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز بود، در نوامبر گذشته به ۵۳/۱ میلیون بشکه در روز رسید.
براساس آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این کشور در ماه دسامبر حدود ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام سبک به امارات صادر کرده است. این اولین محموله نفت خام خریداری شده از آمریکا توسط چهارمین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است.
این محموله توسط شرکت انترپرایز پراداکتس پارتنرز و از پایانه نفتی هیوستون با تانکر سئول اسپیریت ارسال شده و در روز ۳۱ ژانویه به بندر رویس در ابوظبی رسیده است.
تا سال گذشته میلادی، امارات میعانات مورد نیاز خود را از قطر تامین میکرد اما به دلیل اختلافات سیاسی، امارات در ماه ژوئن تصمیم گرفت تمام خریدهای نفتی از قطر را متوقف کند.
توقف کاهش قیمت نفت
قیمت نفت روز چهارشنبه در پی احیای بازارهای سهام از ریزش اخیر و تحت تاثیر گزارشی که کاهش ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته را نشان داد افزایش یافت با اینهمه تحلیلگران هشدار دادند که افزایش تولید آمریکا و کاهش تقاضای فصلی ممکن است به زودی قیمتهای نفت را دچار کاهش کند.
بهای معاملات آتی نفت برنت ۵۸ سنت یا ۹/۰ درصد نسبت به قیمت نهایی روز سهشنبه افزایش یافت و به ۴۴/۶۷ دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدییت آمریکا در ۰۴/۶۴ دلار در هر بشکه ایستاد که ۶۵ سنت یا یک درصد نسبت به روز سهشنبه افزایش داشت.
رشد بهای معاملات آتی نفت در پی جبران بخشی از ضرر چشمگیر روزهای گذشته در بازارهای سهام روی داد.
بهای معاملات نفت همچنین به دنبال انتشار گزارش موسسه امریکن پترولیوم که اعلام کرد ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به دوم فوریه ۱/۱ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۴/۴۱۸ میلیون بشکه رسیده است، مورد حمایت قرار گرفت.
گروهی از تولیدکنندگان نفت به رهبری اوپک و روسیه از سال گذشته با هدف محدود کردن عرضه و فعالیت قیمتها تولیدشان را محدود کردند. این کاهش قرار است تا پایان سال ۲۰۱۸ ادامه پیدا کند.
به گفته ریچارد رابینسون، مدیر صندوق «اشبرتون گلوبال انرژی»، شواهد حاکی از آن است که ذخایر جهانی نفت تقریبا متوازن شدهاند و این امر از قیمت معاملات کوتاهمدت حمایت کرد. با این همه سایر تحلیلگران هشدار دادند که ریسک کاهش قیمتهای نفت به دلیل روند بازارهای مالی و ضعیف شدن تقاضای فصلی وجود دارد.
انتظار میرود در کوتاهمدت میزان تقاضا به دلیل فعالیتهای تعمیراتی پالایشگاهها در پایان فصل زمستان نیمکره شمالی کند شود.
به گفته اوله هانسن، مدیر استراتژی کالا در ساکسوبانک، ترکیبی از عوامل مختلف شامل افزایش ریسکگریزی و ضعیف شدن حمایت بنیادین کوتاهمدت، قیمتهای نفت را تحت فشار کاهشی قرار خواهد داد. تولید نفت آمریکا که به میزان ۱۸ درصد افزایش یافته و به حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز رسیده است همچنان مایه نگرانی بازار شده است.
بر اساس گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتظار دارد تولید نفت این کشور به ۵۹/۱۰ میلیون شبکه در روز در سال ۲۰۱۸ و به ۱۸/۱۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا کند. این رقم تولید از تولید روسیه که بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است و ۹۸/۱۰ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۷ تولید داشت، بالاتر خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد