15 - 02 - 2018
خبر
مدیرعامل گروه برق و انرژی صبا:
رفع موانع اجرای نیروگاه سیکل ترکیبی خرمآباد
مدیرعامل گروه برق و انرژی صبا در پی گشایش کامل اعتبار اسنادی ۲۰۲ میلیون یورویی خبر از شروع مجدد عملیات اجرایی و تسریع در رسیدن به زمان بهرهبرداری پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرمآباد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، مدیرعامل گروه برق و انرژی صبا از زیرمجموعههای بنیاد مستضعفان در مورد سوابق عملیات اجرایی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرمآباد که از سال ۸۵ وارد فاز عملیاتی شده است گفت: نیروگاه خرمآباد در سال ۸۴ با مشارکت گروه برق و انرژی صبا، شرکت «سنا» و شرکت فراب تاسیس شد. در سال ۸۵ پروژه به صورت عملیاتی آغاز و با استفاده از حساب ذخیره ارزی، دو اعتبار اسنادی به میزان ۳۲ میلیون یورو و ۱۵۱ میلیون یورو گشایش یافت. متاسفانه در این مدت، فقط اعتبار اسنادی اولی محقق و به همین دلیل ادامه عملیات اجرایی پروژه در سال ۱۳۹۲ با وقفه مواجه شد و در پی گشایش LC دوم در بهمنماه ۹۶ به مناسبت دهه فجر پروژه به صورت عملیاتی آغاز شد.
مدیرعامل گروه برق و انرژی صبا در رابطه با جزییات این پروژه گفت. پروژه نیروگاه خرمآباد در ابتدا جهت احداث هشت واحد گازی به ظرفیت ۱۲۹۶ مگاوات پیشبینی شده بود که به دلیل تغییر سیاستهای وزارت نیرو، مقرر شد پروژه در دو فاز، به صورت دو بلوک سیکل ترکیبی اجرا شود و در حال حاضر خوشبختانه با گشایش اعتبار اخیر عملیات اجرایی برای احداث یک بلوک سیکل ترکیبی به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات شدت گرفته است.
اسلامیان حجم زیاد سرمایهگذاری در پروژههای نیروگاهی را یکی از مهمترین دلایل گشایش اعتبارات اسنادی دانست و تاکید کرد این حجم سرمایهگذاری از توان بخش خصوصی کشور فراتر است.
مدیرعامل گروه برق انرژی صبا در ادامه مهمترین اهداف اجرای این پروژه را افزایش سطح ولتاژ برق در منطقه، پاسخ به نیاز روزافزون رشد مصرف برق منطقه ناشی از گسترش صنایع محلی، توسعه کشاورزی و …، تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور و کمک به افزایش پایداری، افزایش ظرفیت تولیدی برق منطقه و کشور، ایجاد زمینههای اشتغال در منطقه به عنوان یکی از سیاستهای راهبردی بنیاد مستضعفان، استفاده بهینه از انرژی سوخت مصرفی و بالا بردن بازدهی نیروگاه و کمک به سالمسازی محیطزیست در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی اعلام کرد.
مدیر پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرمآباد در مورد زمان بهرهبرداری از این پروژه گفت: کار ساخت و تکمیل پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی خرمآباد در حال حاضر با پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد در بخش گازی با ورود ۲ توربین گاز، ۲ ژنراتور و ۲ ترانسفورماتور اصلی واحدهای گازی به نیروگاه و همچنین گشایش اعتبار اسنادی تسریع شده است و برآورد میکنیم که عملیات سنکرون واحد اول گازی طی ۲۰ ماه حدود ۱۵ مهرماه سال ۱۳۹۸ و سنکرون واحد دوم طی ۲۲ ماه در آذر ۱۳۹۸ و همچنین سنکرون واحد اول بخار طی ۳۴ ماه در آذرماه سال ۱۳۹۹ صورت میپذیرد.
روسیه و اتریش در راه ۲ میدان ایران
طرحهای مطالعاتی شرکتهای زاروبژنفت و او ام وی اتریش با هدف توسعه دو میدان آبان و پایدار غرب بررسی شد.
به گزارش شرکت ملی نفت ایران، معاونت بررسی طرحهای منابع هیدروکربوری برنامهریزی تلفیقی از برگزاری یکصد و چهل و هشتمین جلسه کمیته مشاوران مدیریت مخازن با هدف بررسی طرحهای مطالعاتی دو شرکت روسی و اتریشی برای توسعه میادین آبان و پایدار غرب خبر داد.
به گزارش این معاونت در این جلسه، طرح توسعه ارائه شده توسط شرکت اتریشی OMV برای میدان پایدارغرب و شرکت روسی زاروبژنفت برای میادین آبان و پایدارغرب مورد ارزیابی قرار گرفت و در خصوص برنامه پیشنهادی این دو شرکت جهت توصیف و توسعه میادین یاد شده تبادلنظر شد.میدان پایدارغرب، میدانی مشترک در غرب ایران است که در سال ١٣۵٩ کشف شد. این میدان در ١۵٠ کیلومتری شمالغربی اهواز قرار گرفته و میدان مشترک با آن در کشور عراق، جبل فوقی نام دارد. همچنین میدان آبان در ناحیه دزفول شمالی، در ۲۲٠ کیلومتری جنوب کرمانشاه و ٣٠ کیلومتری شرق میدان دهلران قرار دارد.
تشریح آخرین وضعیت نفتکش سانچی
سخنگوی شرکت ملی نفتکش در مورد آخرین وضعیت نفتکش سانچی گفت: آلودگی و نشت سوخت کشتی سانچی به حداقل میزان خود رسیده است.محسن بهرامی در خصوص آخرین وضعیت نشت سوخت از کشتی سانچی که پس از غرق شدن در عمق ۱۱۵ متری دریا آرام گرفته است، گفت: بررسیهای کارشناسان حاضر در محل و همچنین گزارشات دریافتی از ربات کاوشگر نشان میدهد که میزان آلودگی و نشت سوخت از کشتی سانچی به حداقل میزان خود رسیده است.
وی درمورد نشت محموله از مخازن بار کشتی سانچی نیز توضیح داد: نظرات کارشناسان حاکی از عدم وجود محموله در مخازن بار این کشتی است چراکه احتمالا بخش عمده آن سوخته و مابقی نیز با نشت به دریا به دلیل فرار بودن تبخیر شده است.
بهرامی با بیان اینکه بخش عمده سوخت این کشتی از بین رفته است گفت: سوخت باقیمانده هم در اثر حرارت ناشی از آتشسوزی غلیظ شده و به دلیل دمای بسیار پایین آب در عمق ۱۱۵ متری، در حال حاضر احتمال نشت آن بسیار ضعیف است.
براساس این گزارش در تاریخ ١۶دیماه نفتکش ایرانی سانچی با یک کشتی فلهبر چینی تصادف کرد که باعث حریق نفتکش و غرق شدن آن بعد از یک هفته شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد