29 - 01 - 2018
خبر
لکه نفتی سانچی یک ماه آینده به ژاپن میرسد
مرکز ملی اقیانوسشناسی انگلیس اعلام کرد: «مدل شبیهسازی اقیانوسی اضطراری نشان میدهد آبهای آلودهشده توسط نفتکش سانچی احتمالا طی یک ماه آینده به ژاپن خواهد رسید.»
به گزارش رویترز، بدترین حادثه نشت نفت از نفتکش در چند دهه گذشته که بعد از غرق نفتکش ایرانی سانچی رخ داده در حال گسترش به صدها مایل از آبهای دریای چین شرقی است. بر اساس اعلام فدراسیون آلودگی تانکرداران بینالمللی، این حادثه منجر به بروز بدترین حادثه نشت نفت از تانکر طی ۳۵ سال گذشته شده است.
مسوولان دریایی به راحتی قادر به ارزیابی گستردگی لکه نفتی ایجادشده از این حادثه نیستند زیرا با توجه به جریانات قوی اقیانوسی، وسعت این لکه هر روز تغییر میکند. اما بر اساس اعلام مرکز ملی اقیانوسشناسی انگلیس، نگرانیها در خصوص تاثیرات احتمالی این لکه نفتی بر مناطق گسترده ماهیگیری و اکوسیستمهای دریایی حساس در نزدیکی سواحل ژاپن و کره جنوبی هستند که احتمالا در مسیر گسترش این لکه نفتی قرار دارند.
این مرکز در گزارشی اعلام کرد: «مدل شبیهسازی اقیانوسی اضطراری این حادثه نشان میدهد که آبهای آلودهشده توسط نفتکش سانچی احتمالا طی یک ماه آینده به ژاپن خواهند رسید... شبیهسازیهای بازنگریشده نشان میدهد آلودگی ناشی از این حادثه ممکن است بسیار بیشتر و سریعتر از آنچه قبلا تصور میشد گسترش یابد و مناطق بزرگی از ساحل اقیانوس تحت تاثیر قرار گیرد.»
نقشههای شبیهسازی منتشرشده از سوی این مرکز، مسیر و محدوده احتمالی گسترش این لکه نفتی در هفتههای آینده را نشان میدهد.
بارندگی همچنان نسبت به سال گذشته کاهش دارد؛
افت ۴۰ درصدی
بر اساس اطلاعات ایستگاههای بارانسنجی شرکت مدیریت منابع آب ایران متوسط بارشهای کشور از اول مهر تا ۶ بهمن (سال آبی) به ۴۲ میلیمتر رسید و مقدار بارندگی نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته ۶/۴۰ درصد کاهش نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، میزان متوسط بارشها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) تا ۲۹ دیماه جاری (هفته گذشته) ۳۷ میلیمتر بوده است ولی به دلیل بارشهای خوبی که در برخی حوضههای آبریز در هفته گذشته رخ داد، در یک هفته گذشته شاهد افزایش پنج میلیمتری بارشها در سطح کشور بودیم که سبب شده میزان بارشهای کشور از ۳۷ به ۴۲ میلیمتر در جمعه گذشته برسد.
این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۸/۱۰۷ میلیمتر) ۶۱ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۷/۷۰ میلیمتر) ۶/۴۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
بر پایه این گزارش، بیشترین میزان بارشها در حوضه اصلی آبریز دریای خزر با ۶/۱۵۲ میلیمتر و کمترین بارشها در حوضه اصلی آبریز مرزی شرق با ۲/۲ میلیمتر به ثبت رسیده است.
این گزارش میافزاید از ابتدای مهر تا ۶ بهمنماه جاری، حوضههای اصلی آبریز دریاچه ارومیه ۱۰۹ میلیمتر، خلیج فارس و دریای عمان ۸/۵۳ میلیمتر، قرهقوم ۳/۱۶ میلیمتر و فلات مرکزی ۷/۱۴ میلیمتر بارش را در مدت زمان یادشده تجربه کردهاند.
ورود سامانههای بارشی از ابتدای این هفته به کشور سبب بارندگیهای خوبی شده که در صورت تداوم میتواند بخشی از دغدغه و نگرانی تامین کمبود آب کشور را مرتفع کند.
حجم بارشهای اول مهر تا ۶ بهمنماه جاری معادل ۶۹ میلیارد و ۲۱۷ میلیون مترمکعب بوده است.
این در حالی است که از میان ۱۷۷ سد بزرگ در شش حوضه آبریز اصلی کشور، ۹۵ سد از جمله سدهای دز، بانه، سفیدرود، لار، زایندهرود، ساوه و ملاصدرا هماکنون کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیرهشده دارند.
بر اساس ارزیابی صورتگرفته از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا چهارم بهمنماه حجم ذخیره آب ۱۷۷ سد بزرگ موجود در شش حوضه آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، هامون و سرخس ۳۱/۲۰ میلیارد مترمکعب است.
ورودی به این سدها ۳۳ درصد، خروجی آنها هشت درصد و حجم آب ذخیرهشده در مخازن این سدها ۱۴ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
در حال حاضر حجم ذخیره کنونی آب در سدهای پنجگانه استان تهران (لار، طالقان، امیرکبیر، لتیان و ماملو) ۵۷۵ میلیون مترمکعب بوده و ۳۰ درصد حجم این سدها نیز پر است.
بررسی این اعداد و ارقام حکایت از کاهش سه درصدی حجم مخازن سدهای پنجگانه استان تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد