28 - 01 - 2018
خبر
تهدید ایمنی سازه سد دز در پی کاهش سطح آب پشت سد
تسنیم- کاهش بیشتر ارتفاع آب در پشت سد دز، ایمنی سازه این سد را به مخاطره میاندازد. ارتفاع ۳۰۶ متری آب در پشت مخزن سد دز در حالی است که بخش قابل توجهی از این ارتفاع را نیز رسوبات تجمع یافته ۵۵ ساله تشکیل میدهد. سد دز که نخستین و تنها سدی است که روی رودخانه دز احداث شده، در سال ۱۳۴۱ به بهرهبرداری رسید. این سد که حدود ۵۵ سال در مدار بهرهبرداری است، امسال با مخاطره جدی برای ایمنی سازه خود مواجه شده است.
به علت کاهش ورودی آب به مخزن سد، کاهش سطح آب در پشت این سد در سالهای اخیر بیسابقه بوده، بهطوریکه هماکنون از نظر ارتفاعی ۵/۴۵ متر سد خالی است و به لحاظ حجمی ۲ میلیارد مترمکعب از ظرفیت مخزن این سد خالی است.
ارتفاع فعلی آب در پشت این سد ۳۰۶ متر است که به گفته مسوولان امر، کاهش بیشتر ارتفاع آب، ایمنی سازه سد را به مخاطره میاندازد. ارتفاع ۳۰۶ متری آب در پشت مخزن سد دز در حالی است که بخش قابل توجهی از این ارتفاع را نیز رسوبات تجمع یافته ۵۵ ساله تشکیل میدهد. تاخیر در اجرای سد بختیاری در بالادست این سد، موجب افزایش رسوبات در مخزن سد دز شده و بخش قابل توجهی از حجم مفید مخزن سد را کاهش داده است. در طول ۵۰ سال گذشته، با تکیه بر منابع آبی ذخیره شده در سد دز، در پاییندست این سد اراضی متعدد کشاورزی ایجاد شده که با کاهش حجم آب در پشت این سد، در صورت ادامه روند کم بارشی در سالجاری، در تامین مطلوب نیاز آبی خود در سال آینده با مشکلاتی جدی مواجه خواهند شد.
جزییات مذاکره جدید صادرات گاز ایران به عراق
ایسنا- دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق از موافقت استانداری بغداد برای واردات گاز از ایران خبر داد و گفت: وزارت نفت عراق تمایل دارد گاز را جایگزین فرآوردههای نفتی کند. حمید حسینی با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات بین ایران و عراق برای صادرات گاز گفت: این مذاکره آغاز شده و استانداری بغداد برای واردات گاز از ایران موافقت کرده است. وزارت نفت عراق علاقهمند است که گاز را در نیروگاهها و صنایع عراق جایگزین فرآوردههای نفتی کند.
وی در پاسخ به این سوال که حجم گازی که قرار است از ایران به عراق صادر شود چقدر است گفت: هنوز در مورد حجم صادرات گاز صحبت نشده بلکه فعلا کلیات موضوع و علاقه وزارت نفت عراق مطرح است. با توجه به اینکه ایران تاکنون هیچ مذاکرهای برای صادرات گاز یا فرآوردههای نفتی با وزارت نفت عراق نداشته است، این مذاکرات نوید توسعه همکاری بین ایران و عراق است.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در مورد نحوه صادرات گاز به عراق توضیح داد: این صادرات توسط خط لوله خواهد بود. خط لوله بغداد بین ایران و عراق کشیده شده و خط لوله بصره هم در حال تکمیل است. ممکن است ظرفیت این لولهها افزایش یابد و در کنار آن لولهگذاری جدید انجام شود. قرارداد صادرات گاز ایران به عراق ششساله است و احتمالا بتوانیم این مدت را افزایش دهیم. حسینی پیش از این به ایسنا خبر داده بود که مذاکره جدیدی بین ایران و وزارت نفت عراق در حال انجام است که این وزارتخانه خرید گاز از ایران را برای استفاده در نیروگاهها افزایش دهد. این قرارداد جدا از قرارداد قبلی صادرات گاز از ایران به عراق است، زیرا قرارداد قبلی با وزارت نیروی عراق بود. عراقیها اخیرا از امکانات شرکت گاز بازدید کردهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد