26 - 01 - 2018
خبر
واردات نفت هند از ایران دو برابر شد
طبق آمار منابع بازرگانی و خدمات رهگیری کشتی، پالایشگاه خصوصی هندی «اسار اویل» ۱۳۹ هزار و ۴۰۰ بشکه در روز در دسامبر از ایران نفت وارد کرد که تقریبا دو برابر میزان نوامبر بود.
به گزارش رویترز، واردات «اسار اویل» از ایران در دسامبر ۵/۱۶ درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود. این پالایشگاه در سال میلادی گذشته حدود ۲۱ درصد نفت کمتری از ایران خرید که به حدود ۱۳۴ هزار بشکه در روز بالغ شد.غول نفتی روسنفت و شرکایش شامل ترافیگورا و صندوق UCP روسیه، قرارداد ۹/۱۲ میلیارد دلاری برای خرید ۳/۹۸ درصد سهم در اسار اویل را در آگوست سال میلادی گذشته نهایی کردند و به این ترتیب این کنسرسیوم جای پایی در آسیا و همچنین منبع جدیدی برای نفت خود پیدا کرد.
دولت برای گرانی بنزین نیاز به قانون جدید ندارد
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه دولت اجازه دارد قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد، بنابراین هر زمان که دولت بخواهد میتواند نسبت به گران کردن سوخت اقدام کند و نیاز به قانون جدید ندارد.محمد حسینی، در خصوص افزایش قیمت حاملهای انرژی در سال ۹۷، اظهار داشت: طبق قانون برنامه ششم توسعه دولت اجازه دارد قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد، بنابراین هر زمان که دولت بخواهد میتواند نسبت به گران کردن سوخت اقدام کند و دراین زمینه نیز نیاز به قانون جدید ندارد.عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اما دولت درلایحه بودجه سال ۹۷، اجازه گرفته بود که از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی، در بخش اشتغالزایی هزینه کند.
نماینده مردم تفرش در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه قانون محل مصرف درآمدهای حاصل از افزایش حاملهای انرژی را مشخص کرده است، گفت: دولت برای افزایش قیمت حاملهای انرژی به قانون جدید نیازی ندارد اما اینکه این درآمد کجا هزینه شود سوال است که تا امروز طبق قانون هدفمندی کردن یارانهها باید در زمینه پرداخت یارانه نقدی هزینه شود.
وی افزود: در تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۹۷ نیز به دولت اجازه داده شده است تا سقف ۳۷ هزار میلیارد تومان از محل افزایش قیمت سوخت کسب درآمد کند، بنابراین دولت اگر با بنزین هزار تومان به این سقف دست پیدا نکند میتواند قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد.حسینی با اشاره به تصمیمات کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۷ بیان کرد: اعضای کمیسیون تلفیق بودجه در نهایت با توجه به اهداف دولت برای افزایش قیمت حاملهای انرژی، بند الحاقی را مصوب کردند تا هر گونه افزایش قیمتها و تعرفهها در سال ۹۷ انجام نشود. این مصوبه مغایر با قانون برنامه ششم توسعه است.عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه، گرانی بنزین در سال ۹۷ ممنوع است اما باید منتظر ماند و دید که نمایندگان در صحن علنی برای افزایش نرخ حاملهای انرژی چه تصمیمی میگیرند.
روند افزایش قیمت نفت معکوس شد
قیمت نفت روز چهارشنبه تحت تاثیر آماری که افزایش ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا را نشان داد، کاهش یافت.بهای معاملات نفت برنت با ۱۳ سنت کاهش نسبت به قیمت نهایی روز سهشنبه، به ۸۳/۶۹ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با چهار سنت کاهش نسبت به قیمت نهایی روز گذشته، ۴۳/۶۴ دلار در هر بشکه بود. به گفته معاملهگران، قیمتها از انتشار آمار آمریکا که افزایش ذخایر نفت و بنزین را نشان داد تحت فشار منفی قرار گرفتند.موسسه آمریکن پترولیوم اواخر روز سهشنبه اعلام کرد ذخایر نفت آمریکا پس از ۹ هفته کاهش متوالی، در هفته منتهی به ۱۹ ژانویه به میزان ۸/۴ میلیون بشکه افزایش یافته و به ۲/۴۱۶ میلیون بشکه رسیده است. ذخایر بنزین در همین مدت ۱/۴ میلیون بشکه افزایش یافت، در حالی که فعالیت پالایشگاهی ۴۲۰ هزار بشکه در روز کاهش داشت. در آسیا مازاد عرضه بنزین سود پالایشگاه برای این محصول را به پایینترین میزان از سال ۲۰۱۵ کاهش داد.براساس گزارش رویترز، در بحبوحه این شاخصهای ضعیف، معاملهگران برای حمایت در برابر کاهش احتمالی قیمتهای نفت دست به کار شدند. آمار معاملات نشان داد پیشنهادات فروش برنت در قیمتهای ۷۰ دلار، ۶۹ دلار و ۶۸ دلار در هر بشکه از اواسط هفته گذشته در بازار بورس اینتر کانتیننتال افزایش یافته است. در حال حاضر پیشنهادها برای فروش برنت بسیار بیشتر از درخواستهای خرید است. این افزایش پیشنهادهای فروش، نتیجه انباشته شدن میزان معتنابهی از قراردادهای خرید است که طی ماهها افزایش قیمتهای نفت روی داده است.با وجود این معاملهگران میگویند قیمتهای نفت بعید است ریزش قابل توجهی پیدا کند زیرا بازارها همچنان از رشد اقتصادی مطلوب و همچنین محدودیتهای عرضه تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک به خوبی پشتیبانی شدهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد