18 - 01 - 2018
خبر
خط آهن اسراییل به عربستان وصل میشود
ایسنا- اسراییل ۱۵ میلیون شکل (واحد پول اسراییل) از بودجه سال ۲۰۱۹ را برای اجرای پروژه کشیدن خط آهن از بیسان به گذرگاه شیخ حسین اختصاص داده است تا انتقال مسافران و بار به جای کامیون از طریق قطار صورت گیرد.
این پروژه از فشار بر جادههایی که بنادر اسراییل در ساحل دریای مدیترانه به ویژه حیفا و اشدود را به اردن وصل میکنند، میکاهد. علاوه بر این صاحب این پروژه میخواهد بنادر اسراییل را به کشورهای دیگر منطقه مثل عراق، عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در آینده وصل کند. وزیر حمل و نقل اسراییل درباره این پروژه اعلام کرد: خط راهآهن به عنوان یک گذرگاه منطقهای برای انتقال میان اروپا و خاورمیانه به کار گرفته خواهد شد و به دریای مدیترانه وصل میشود و به عنوان پل صلح به حساب خواهد آمد.
دیدار موگرینی و الجبیر درباره خاورمیانه
ایسنا- مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدارش با وزیر خارجه عربستان از آمادگی ریاض برای تحکیم روابط خود با اتحادیه اروپا استقبال کرد. فدریکا موگرینی در دیدار با عادل الجبیر گفت، اعزام هیات عربستان به بروکسل و تشکیل کمیته برقراری روابط با اتحادیه اروپا در وزارت خارجه عربستان بهترین دلیل بر اهمیت برقراری روابط با این اتحادیه نزد این کشور است. موگرینی و الجبیر در این دیدار راههای از سرگیری گفتوگو پیرامون مسایل سیاسی و همکاری میان اتحادیه اروپا و عربستان را بررسی کردند. مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این دیدار ضمن استقبال از تحکیم روابط میان بروکسل و ریاض، این ارتباط را استراتژیک دانست. دو طرف در این دیدار درباره تحولات اخیر در منطقه و خارج از آن و راههای برقراری صلح در خاورمیانه، سوریه، عراق، یمن، لبنان و ساحل آفریقا بحث و تبادلنظر کردند.
پنتاگون خواستار شد؛
کاهش تنش در مرزهای ترکیه و سوریه
ایسنا- وزارت دفاع آمریکا با اشاره به آمادگیهای ترکیه برای آغاز عملیات نظامی علیه گروههای کرد در شمال سوریه، همه طرفها را به آرامش دعوت کرد.
پنتاگون تصریح کرد، ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا عملیات نظامی را در منطقه عفرین سوریه که تحت کنترل ائتلاف نیروهای سوریه دموکراتیک در حومه حلب در شمال سوریه است، آغاز نمیکند. این وزارتخانه تاکید کرد، آمریکا به جد با همپیمانان خود در ائتلاف ناتو از جمله ترکیه همکاری میکند. پنتاگون در عین حال درباره حمایتش از یگانهای مدافع خلق کرد به عنوان پیکره اصلی نیروهای سوریه دموکراتیک گفت: آنها شریک ما هستند و ما در راستای عملیات نظامی علیه داعش در سوریه بینیاز از آنها نیستیم.
همزمان با افزایش تنشها با آمریکا صورت گرفت؛
حضور ترکیه در نشست ناتو
ایسنا- رییس ستاد مشترک ارتش ترکیه برای حضور در نشست دفاعی روسای ارتش کشورهای ناتو وارد بروکسل شد.
ژنرال خلوصی آکار در حالی برای شرکت در نشست ناتو به بروکسل رفت که تنشها میان ترکیه و آمریکا به دلیل تصمیم این کشور برای حمایت از استقرار نیروهای امنیتی مرزی در سوریه به رهبری یگانهای مدافع خلق افزایش یافته است. قرار است خلوصی آکار در حاشیه این نشست دیداری دوجانبه با جوزف دانفورد، همتای آمریکایی خود داشته باشد. انتظار میرود این ژنرال ترکیهای با همتای آمریکاییاش درباره همکاری آمریکا با یگانهای مدافع خلق کرد سوریه هشدار دهد. به تازگی ائتلاف بینالمللی تحت امر آمریکا از تصمیم خود برای تشکیل یک نیروی نظامی جدید در مرز سوریه با عراق و ترکیه خبر داده که ۳۰ هزار نیرو خواهد داشت و در مرزهای سوریه در شمال و شرق سوریه مستقر خواهند شد.
ژاپن اعلام آمادگی کرد؛
اجرای طرح تخلیه اتباع خود از شبهجزیره کره
یورونیوز- دولت توکیو برای اجرای برنامه خروج ژاپنیها و هم چنین شهروندان آمریکا از شبهجزیره کره از طریق دریا در برابر هرگونه حمله احتمالی از سوی کرهشمالی آماده میشود.
برخی منابع مطلع به یک روزنامه ژاپنی اعلام کردند که این طرح برای خروج مردم از کرهجنوبی به جزیره تسیوشیما و سپس به جزیره کیوشو است. این طرح در شرایط اضطراری در صورتی که فعالیت فرودگاه سئول مسدود شود و یا قادر به انجام فعالیت نباشد، انجام میشود. حتی دولت ژاپن این مساله را مد نظر قرار داده است که کشتیهای نیروی دریایی ژاپن وارد بندر این کشور شود، بر همین اساس ژاپن میخواهد از کشتیهای آمریکایی برای انتقال مردم استفاده کند.
میانمار و بنگلادش توافق کردند؛
بازگرداندن دو ساله پناهجویان
AFP- داکا دیروز اعلام کرد، میانمار و بنگلادش درخصوص بازگرداندن آوارگان روهینگیایی به توافق رسیده و نخستین مدت مشخص را برای بازگرداندن صدها هزار روهینگیایی مشخص کردهاند. طبق بیانیه دولت بنگلادش، بر اساس این توافقنامه، فرآیند بازگرداندن پناهجویان روهینگیایی، پس از شروع آن «ترجیحا در مدت دو سال» تکمیل خواهد شد.
این توافقنامه درخصوص روهینگیاییهایی است که پس از سرکوب نیروهای دولتی میانمار به بنگلادش گریختهاند و روهینگیاییهایی که پیش از آن در بنگلادش بودهاند، شامل این توافق نمیشوند. سفیر بنگلادش در میانمار گفت: طی این دیدار دوروزه، درخصوص فرمی که مهاجران روهینگیایی برای بازگشت به میانمار باید آن را پر کنند، توافق کردیم. به احتمال قوی در روزهای آتی قادر به آغاز این فرآیند خواهیم بود.
شورشیان سوری درخواست کردند؛
از سرگیری کمک تسلیحاتی سیا
رویترز- اعضای ارتش آزاد سوریه از آمریکا خواستند برنامه تعلیق شده سابق سیا برای ارائه کمک نظامی به گروههای شورشی را از سر بگیرد. هدف از برنامه سیا، کمک به عزل بشار اسد از ریاست جمهوری بود.
نماینده ارشد ارتش آزاد سوریه گفت فرستادگان این گروه که به واشنگتن رفتهاند با مقامهای آمریکایی درباره تبعات منفی تصمیم دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا مبنی بر قطع کمک تسلیحاتی سیا به گروههای خاصی از شورشیان در سوریه گفتوگو کردند. او افزود: ما خواستار ازسرگیری کمکهای مذکور شدیم و خطرات رها کردن نیروهای میانهروی ارتش آزاد سوریه را یادآوری کردیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد