15 - 01 - 2018
خبر
انتقاد رییس اتاق بازرگانی از اختیارات کم استانداران؛
نفوذ گروههای سیاسی در نظام برنامهریزی
«جهان صنعت»- در حالی که فعالان بخش خصوصی معتقدند دولت باید نگاه ویژهای در خصوص افزایش اختیارات استانداران داشته باشد اما در این خصوص اقدام خاصی انجام نشده است. بر همین اساس رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به اینکه عدهای در مرکز کشور نشستهاند و نسخههای واحدی برای کل کشور میپیچند گفت: متاسفانه اختیاراتی که به استانداران واگذار شده بسیار کم است و باید افزایش یابد. غلامحسین شافعی با اشاره به اینکه صحنه عمل استانداران باید وسعت یابد، از وضعیت فعلی و سطح اختیارات استانداران انتقاد و تاکید کرد: ایران از جمله کشورهایی است که از نظر جغرافیایی و منطقهای از ظرفیتهای بسیاری برخوردار است. تفاوتهای عمدهای هم بین مناطق کشور وجود دارد اما یکی از مسایل و مشکلات اساسی در طول سالهای متمادی گذشته نگاه یکسان به تمام نقاط کشور است.وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته جهتگیریهای توسعهای تحت تاثیر تمایلات و مرزبندیهای سیاسی بوده است. در گذشته به خصلتها و توانمندیهای مناطق بیتوجهی شده که حاصل آن دست نیافتن به توسعه متوازن است. شافعی با بیان اینکه قدرت استانداران باید بالا رود و به همان نسبت اختیارات مسوولان افزایش پیدا کند، عنوان کرد: نگاهی که در حال حاضر به استانداران میشود نگاه هزینهای است. این نگاه باید به نگاه درآمدی تبدیل شود.رییس اتاق ایران با اشاره به اینکه در نظام توسعهای کشور مشکلات زیادی وجود دارد، تصریح کرد: حاکمیت نظام بودجهای و نگاه بودجهای بر برنامههای کشور مشکلات زیادی ایجاد کرده که باید مانع آن شد. وی با اشاره به اینکه برخی دستگاهها مفاد برنامه را ابزاری برای دریافت بودجههای نامناسب با عملکردشان میبینند، گفت: عدم تهیه برنامههای عملیاتی مناسب با اهداف، یکی از مشکلات بزرگ در کشور است که ناکارآمدی برنامهریزی را ایجاد میکند و باعث میشود برنامهها تحقق نیابد.شافعی از نفوذ گروههای سیاسی در نظام برنامهریزی انتقاد و تشریح کرد: برخی از نمایندگان حوزههای انتخابیه مشکلات زیادی ایجاد میکنند و نگاه ملی به توسعه ندارند و صرفا نگاه محلی صاحب رای خود را در اولویت قرار میدهند و در توازن کشور ایجاد مشکل میکنند. رییس پارلمان بخش خصوصی با اشاره به اینکه نظام کنترلی بر برنامههای توسعه از سوی سازمانهای مردمنهاد وجود ندارد، گفت: ایجاد سازمانهای مردمنهاد ما را به سمتوسوی توسعه هدایت خواهد کرد.
وعده دولت برای پرداخت مشوقهای صادراتی
مهر- در حالی که جوایز و مشوقهای صادراتی همچنان روی هواست و مقدار کمی از آنها داده شده، معاون وزیر صنعت از احتمال ارائه اوراق اسناد خزانه به صادرکنندگان بابت مطالبات و معوقات جوایز صادراتی خبر داد و گفت: صادرکنندگان میتوانند مطمئن باشند که دولت به پرداخت طلبشان متعهد است. مجتبی خسروتاج از برنامه دولت برای ارائه اوراق خزانه اسلامی به صادرکنندگان در ازای مطالباتشان خبر داد و گفت: ارائه اسناد خزانه به صادرکنندگان، جزو بخشی از پیشنهاداتی است که نمایندگان مجلس اعلام کردهاند بنابراین باید دید که آیا در بودجه سال ۹۷ جایگاه پذیرش دارد.
معاون وزیر صنعت افزود: معتقدیم اگر به هر دلیلی، امروز منابع دولت محدودیت داشته و قادر به پرداخت طلب صادرکنندگان نیست، با صدور این اسناد، میتواند حمایتی که میخواهد را از صادرکنندگان انجام دهد. وی تصریح کرد: با دریافت اوراق خزانه، صادرکنندگان میتوانند یا صبر کنند که در سررسید آن را وصول کنند یا اینکه آن را در بازار سرمایه معامله کنند، بنابراین این، یک نوع تعهد از سوی دولت به صادرکنندگان است که آنها مطمئن باشند بالاخره دولت متعهد به پرداخت طلب آنها خواهد بود.خسروتاج اظهار داشت: طلب صادرکنندگان متعلق به دوره سالهای ۸۰ و ۹۰ است که در آن ایام، اعلام شده جوایزی بابت صادرات به صادرکنندگان پرداخت میشود و دولت هم متعهد بوده که این مبالغ را بپردازد اما این وعده محقق نشده است. وی تصریح کرد: از سال ۹۱ به بعد به دلیل اینکه شرط تحقق درآمد برای پرداخت جوایز صادراتی در نظر گرفته شده است، تعهد قانونی برای دولت درباره پرداخت جوایز به صادرکنندگان وجود ندارد.
فروش کفشهای وارداتی با ۱۰ برابر قیمت
فارس- در حال حاضر به دلیل اینکه عواملی که باید در اختیار تولید باشند، مقابل تولید قرار دارند، رکود دست از سر بازار بر نمیدارد و اصناف را با مشکلات زیادی روبهرو کرده است. بر همین اساس رییس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران با اشاره به عوامل مقابل تولید گفت: نرخ بالای تسهیلات بانکی، مالیات، بیمه، سیاستهای گمرک در واردات و قاچاق، پنج عامل مقابل تولید است. رسول شجری با بیان اینکه رکود بازار مشکل صنف کفاشان دستدوز است، گفت: در اخذ مالیات به هیچوجه به وضعیت رکود بازار توجه نمیشود و هر سال نسبت به مالیات سال قبل درصدی اضافه و از مودی مالیاتی اخذ میشود.رییس اتحادیه کفاشان با اشاره به نرخ بالای ۲۲ درصد تسهیلات بانکی افزود: البته تسهیلات بانکی معمولا به تولیدکنندگان پرداخت نمیشود، اما اگر کسی بخواهد تسهیلات بانکی دریافت کند، باید کفش آهنی در پا داشته باشد و تسهیلات با چنین سودهایی، تولیدکننده را به ورطه ورشکستگی میکشاند. وی با انتقاد از گمرک گفت: گمرک در جایی که نباید اجازه واردات دهد، این اجازه را میدهد و در جاهایی که باید اجازه واردات دهد، آنقدر سنگاندازی میکند که هزینه واردات را برای تولیدکننده افزایش میدهد.رییس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران بیان داشت: بخشی از مواد اولیه تولید کفش باید از طریق واردات تامین شود که گمرک کشور با مانعتراشیها و تاخیر در اجازه واردات میلیونها تومان هزینه آن واردات را برای تولیدکننده افزایش میدهد که این افزایش هزینه منجر به افزایش هزینه تولید و در نتیجه افزایش رکود میشود. وی افزود: کفشهای وارداتی با قیمتهای پایین وارد کشور، ولی با دهها برابر فروخته میشوند و همین زمینه افزایش قاچاق را بیشتر میکند.
احتمال تعدیل قیمت نهادههای دامی
فارس- طی دو ماه اخیر با خیزش قیمت دلار، قیمت نهادههای دامی همچون ذرت و کنجاله سویا که بر قیمت تمام شده تولید مرغ، تخممرغ و گوشت قرمز اثرگذاری زیادی دارند، ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشت که البته برخی معتقدند زیادهخواهی واسطهها و یا واردکنندگان در این افزایش قیمت دخیل بوده است. در همین رابطه مدیرعامل جدید شرکت پشتیبانی امور دام گفت: با تدابیری که وزارت جهاد کشاورزی در نظر گرفته است، تعادل قیمت نهادههایی همچون کنجاله و سویا برقرار شده و این روند ادامه خواهد داشت.حمید ورناصری در پاسخ به اینکه با توجه به افزایش بیرویه قیمت نهادههایی همچون کنجاله و سویا طی یکی، دو ماه اخیر این شرکت چه تدابیری در نظر گرفته، اظهار داشت: با توجه به راهکارهایی که وزارت جهاد کشاورزی در پیش گرفته قیمت نهادههایی همچون ذرت و سویا مجددا افت کرده و تا حدی تعدیل شده است. وی افزود: البته این را هم باید گفت که نه قیمت قبل نهادهها درست بود و نه افزایش بیرویه آن بلکه قیمت باید طبق یک فرمول و محاسبه تا حدی تعدیل شود.به گفته مدیرعامل جدید شرکت پشتیبانی امور دام نباید فراموش کرد که تغییرات زیادی در قیمت جهانی نهادههایی چون ذرت و کنجاله رخ داده که قطعا در قیمت نهایی بیتاثیر نیست. ورناصری تلویحا به این نکته هم اشاره کرد که عوامل دیگری هم در افزایش قیمت ذرت و سویا موثر بودهاند که امیدواریم این مساله به مرور حل شود، چراکه اکنون قیمت کنجاله سویا به ۱۷۵۰ تومان رسیده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد