8 - 01 - 2018
خبر
ترک اعتیاد به متادون درمانی خلاصه شده
ایسنا- رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد پروتکلهای درمان اعتیاد در کشور مربوط به ۱۵ سال گذشته هستند، بر ضرورت بازنگری در این پروتکلها و درمانهای توام با روانشناسی و مددکاری تاکید کرد.
سعید صفاتیان ضمن انتقاد از اینکه در حال حاضر درمان اعتیاد در کشور تنها به متادوندرمانی خلاصه شده است، گفت: هیچ درمان دیگری جز استفاده از نگهدارنده با متادون در کشور توسعه نیافته و درمان با روانشناسی و مددکاری به طور کامل در کشور خوابیده است.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در پروتکلهای درمان به ویژه مواد روانگردان اظهار کرد: بسیاری از روانپزشکان، پزشکان و مددکاران هنوز درمانهای مربوط به مخدرهای صنعتی جدید را نمیشناسند. این در حالی است که وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه باید در این حوزه وارد شود و دست کم درمانهای دارویی را توسعه دهد.رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نقش سازمان بهزیستی کشور در توسعه درمانهای غیردارویی، تصریح کرد: برخی تصور میکنند نوشتن پروتکل درمان این است که پشت میز بنشینند و پروتکلهای کشورهای دیگر را باز کنند و با انتخاب چند خط از میان آنها برای ایران نیز پروتکل تهیه کنند در حالی که چنین چیزی امکانپذیر نیست.صفاتیان در ادامه تاکید کرد: پروتکلهای درمانی کشورهای خارجی بسیار منعطف طراحی شده و هر شش ماه تا یکسال با توجه به شرایط جامعه اصلاح میشوند. آنها همیشه به نفع معتادان هستند و دستشان را برای ورود به مراکز درمان باز میگذارند.وی با بیان اینکه باید کاری کنیم تا معتادان به راحتی به مراکز درمان اعتیاد مراجعه کنند و احساس نگرانی نداشته باشند، ادامه داد: الگوهای درمان چه برای معتادان و چه برای پزشکان باید متنوع باشند. این درحالی است که با محدودیتهای پروتکلهای درمان کشور، میزان ورود معتادان به مراکز درمانی کاهش یافته است.رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دلایل کاهش تمایل معتادان برای مراجعه به مراکز درمانی، افزود: الگوی درمان اعتیاد در این مراکز به متادوندرمانی محدود شده است، این در حالی است که افراد میتوانند حتی متادون را در بازار آزاد ارزانتر از این مراکز تهیه کنند بنابراین چرا باید به این مراکز بیایند، شناسنامهشان را بگذارند و هر روز هم برای دریافت متادون مراجعه کنند؟ صفاتیان با تاکید بر قدیمی بودن پروتکلهای درمان اعتیاد کشور اظهار کرد: این پروتکلها بر حسب شرایط جامعه باید اصلاح و بازنگری شوند. باید ببینیم جامعه از چه موادی، به چه میزانی و با چه روشی به شکل خوراکی، تزریقی یا…استفاده میکند و سپس پروتکل درمان را تهیه کنیم.
نیاز به جراحی ۳۰۰ هزار بیمار مبتلا به صرع در کشور
میزان- متخصص مغز و اعصاب و درمانگر صرع گفت: ۶۰ درصد بیماران مبتلا به صرع با دارو کنترل میشوند و ۴۰ درصد دیگر که حدود ۳۰۰ هزار نفر هستند نیاز به جراحی دارند.
سیدسهراب هاشمیفشارکی در آستانه برگزاری چهاردهمین همایش بینالمللی صرع بیان کرد: صرع یکی از قدیمیترین بیماریها در ایران و جهان به شمار میرود. با تولید داروهای ضدصرع انقلاب بزرگی در زمینه کنترل بیماری صرع در دنیا به وجود آمد و در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ درصد بیماران مصروع از طریق دارو، بیماریشان کنترل میشود.وی با بیان اینکه تعداد کمی از بیماران هستند که پس از قطع دارو مشکل آنها برنمیگردد، گفت: برخی از بیماران با وجود مصرف دارو دچار حملههای صرع میشوند و زندگی آنها به صورت فلجکننده ادامه دارد که تعداد قابل توجهی از این افراد قابل عمل جراحی هستند.این متخصص مغز و اعصاب گفت: درمان ۴۰ درصد بیماران و کنترل بیماریشان از طریق دارو انجام نمیشود که میتوان از طریق جراحی به آنها کمک کرد بر همین اساس طی ۱۰ سال گذشته در ایران حدود ۴۰۰ مورد عمل جراحی در این زمینه انجام شده که نتایج بینظیری به همراه داشته و تشنج بیمار بسیار اندک شده است.مسوول کمیته کارگاههای چهاردهمین همایش صرع با بیان اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی یک درصد مردم دنیا مبتلا به بیماری صرع هستند، گفت: بر اساس تخمینها این رقم در ایران حدود ۸۰۰ هزار نفر بوده که ۳۰۰ هزار مورد آنها برای بهبودی نیاز به عمل جراحی دارند.وی بیان کرد: بیماران مصروع در صورت کنترل نشدن بیماریشان در ازدواج، تحصیل، فعالیتهای اجتماعی دچار مشکل خواهند شد بنابراین توجه به درمان آنها مسالهای بسیار حائز اهمیت است.
۱۵ دانشجوی دانشگاه علامه بازداشت شدند
ایلنا- رییس دانشگاه علامه طباطبایی از بازداشت حدود ۱۵ نفر از دانشجویان این دانشگاه در ناآرامیهای هفته اخیر خبر داد و گفت: در حال حاضر بیشتر این دانشجویان با کمک وزارت علوم و پیگیریهای صورتگرفته، آزاد شدهاند.حسین سلیمی با بیان این مطلب که از میان ۱۵ نفر، ۳ نفر که دو آقا و یک خانم هستند، همچنان در بازداشت به سر میبرند، اظهار کرد: امیدواریم در چند روز آینده این سه نفر نیز آزاد شوند، اما درباره آزادی این سه نفر مطمئن نیستیم.وی با اشاره به اینکه جزییات پرونده و علت بازداشت این دانشجویان در اختیار نهادهای امنیتی و انتظامی است، افزود: جزییات پرونده را در اختیار نداریم، اما از همان روز اول تاکنون وظیفه خود میدانیم که به عنوان مسوول دانشگاه تمام تلاش خود را برای آزادی دانشجویان به کار ببندیم.گفتنی است در ناآرامیهای هفته اخیر تعدادی از دانشجویان در استانهای مختلف بازداشت شدند و معاون فرهنگی وزیر علوم اعلام کرد از طریق حراست وزارتخانه پیگیر وضعیت دانشجویان هستیم.
۱۰ نفر از دانشجویان دانشگاه تهران همچنان بازداشت هستند
همچنین معاون فرهنگی دانشگاه تهران با بیان اینکه بالای ۱۰ نفر از دانشجویان همچنان بازداشت هستند، گفت: تا جایی که اطلاع دارم هشت نفر از دانشجویان آزاد شدند، ولی آمار متغیر است.
مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در گفتوگو با ایلنا ضمن تاکید بر اینکه دانشجویانی که بازداشت شدند، خارج از دانشگاه بودهاند، بیان کرد: در بعضی از رسانهها عنوان شده دانشجویان در داخل دانشگاه دستگیر شدند که این موضوع را تکذیب میکنم و حتی یک مورد بازداشت در داخل دانشگاه هم نداشتیم.وی با بیان اینکه بالای ۱۰ نفر همچنان در بازداشت به سر میبرند، گفت: تا جایی که اطلاع دارم هشت نفر از دانشجویان آزاد شدند، ولی آمار متغیر است. تعدادی از فعالان صنفی که بازداشت شده بودند، حتی به دو ساعت هم نکشید و آزاد شدند. فرآیند آزادسازی مابقی دانشجویان نیز ادامه دارد.وی عنوان کرد: وظیفه کمیته تشکیل شده برای آزادی دانشجویان، تعامل با مراجع قضایی است که زمینه آزادی هرچه سریعتر دانشجویان را فراهم کند، چراکه نزدیک فصل امتحانات هستیم و دانشجویان باید هرچه سریعتر به دانشگاه بازگردند تا لطمهای به درسشان نخورد.سرسنگی تعامل با خانوادههای دانشجویان بازداشتی را از دیگر وظایف این کمیته عنوان کرد و گفت: بعضی از خانوادهها از شهرستان به تهران آمده و نگران بچههایشان هستند و ما سعی داریم با ارائه توضیحات و اطلاعات به خانوادهها از نگرانی آنها بکاهیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد