26 - 12 - 2017
خبر
رکورد مصرف گاز کشور در سال ۹۶ شکست
در اولین روز هفته با ثبت مصرف ۶۳۹ میلیون مترمکعب، رکورد مصرف گاز در سال ۹۶ شکست.
به گزارش تسنیم، افزایش سرمای هوا موجب افزایش مصرف گاز طبیعی در کشور شده است. بر اساس آمار شرکت ملی گاز ایران، میزان مصرف گاز در بخشهای مختلف کشور روز شنبه به ۶۳۹ میلیون مترمکعب رسید.به گفته سخنگوی شرکت ملی گاز ایران، روز شنبه از مجموع ۶۳۹ میلیون مترمکعب گاز مصرفشده ۳۹۴ میلیون مترمکعب در بخش خانگی و تجاری مصرف شده است.میزان مصرف گاز نیروگاهها در روز شنبه بالغ بر ۱۵۱ میلیون مترمکعب و میزان مصرف گاز در بخش صنایع عمده ۹۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب بوده است.همچنین روز شنبه ۳۵ میلیون مترمکعب گاز ایران به کشورهای همسایه صادر شده است.
قائممقام وزیر نفت تاکید کرد؛
بهرهبرداری از تمام مجتمعهای تولیدی بدون حضور خارجیها
قائممقام وزیر نفت با بیان اینکه در کنار خارجیها کار یاد گرفتهایم و توانستهایم صنعت نفت را توسعه دهیم گفت: امروز از تمام مجتمعهای تولیدی میتوانیم بدون حضور حتی یک خارجی بهرهبرداری و نگهداری کنیم و در این زمینه حدود ۷۰ درصد از تجهیزات با دست ایرانیها طراحی و اجرا شده است.
مرضیه شاهدایی در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت حفاری اظهار کرد: صنعت نفت یکی از موثرترین صنایع کشور در زمینه توسعه ساخت داخل است و هر جا پروژه یا مجتمع تولیدی از صنعت نفت میبینید، قطعا ساخت داخل و توانمندیهای تخصصی داخلی کشور را نیز خواهید دید.
وی افزود: امروز وقتی در مجتمعها حضور پیدا میکنید، بیش از ۷۰درصد تجهیزات و سازهها همه دستاورد مشاوران، پیمانکاران و سازندگان ایرانی است که این مساله موجب بالندگی و افتخار ماست.
قائم مقام وزیر نفت تصریح کرد: ۳۰ سال گذشته ساخت داخل بسیار کم بود و ایرانیها در این زمینه نقش چندانی نداشتند و حتی سازههای بتنی و اسکلتهای فلزی را نیز سازندگان خارجی اجرا میکردند. با انقلابی که در صنعت نفت و پتروشیمی در دهههایی که کشور جهش داشت، صورت گرفت صنعت نفت برای توسعه ساخت داخل برنامهریزی کرد.
وی ادامه داد: شاخصترین سازمان و وزارتخانهای که در توسعه ساخت داخل و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی به خوبی عمل کرده، وزارت نفت بوده است. از سالها قبل در این زمینه کار را با تشکیل هستههای خودکفایی آغاز کردیم. قائممقام وزیر نفت اظهار کرد: از برنامههای وزارت نفت برای توسعه ساخت داخل میتوان به اجرای قراردادهایIPC اشاره کرد. در این قراردادها با استفاده از سرمایههای شرکتهای بینالمللی کار انجام خواهد شد اما این به معنای آن نیست که کار دربست در اختیار آنها قرار گیرد بلکه شرکای ایرانی در کنار آنها قرار خواهند گرفت و تجهیزات را نیز نباید از خارج کشور تامین کنند.
شاهدایی با بیان اینکه اجرای بسته پنج میلیارد دلاری قراردادهای EPCF که برای بحث ازدیاد برداشت تولید میادین نفتی در حال بهرهبرداری است، یکی دیگر از بحثهای مورد نظر در وزارت نفت است، گفت: میادینی که در حال حاضر در حال بهرهبرداری از آنها هستیم، با توجه به روند کاهشی که در تولید آنها به وجود آمده است باید با دانش و تکنولوژی روز بتوانیم ازدیاد برداشت داشته باشیم.
کاهش ۲۷ درصدی بارش در کشور
براساس آمار از اول مهر تا دوم دیماه درصد اختلاف بارندگی سال آبی جاری با سال آبی گذشته منفی ۲۷ درصد و در قیاس با متوسط ۴۹ ساله منفی ۵۴ درصد است.
به گزارش ایسنا، طبق آمار بارش تجمعی میزان بارش از ابتدای سال آبی تاکنون یعنی از اول مهر تا دوم دیماه در کل کشور ۵/۲۹ درصد بوده این در حالی است که سال گذشته میزان بارشهای تجمعی ۴/۴۰ درصد ثبت شده یعنی نسبت به سال آبی گذشته ۱۰ درصد کاهش و نسبت به متوسط ۴۹ ساله ۶۴ درصد افزایش بارندگی داشتهایم.
در خصوص حوزه دریای خزر نیز باید گفت میزان بارشها تا دوم دیماه ۱۱۶ میلیمتر بوده که در قیاس با سال گذشته ۱۹ درصد کاهش داشته است. در حوزه خلیجفارس و دریای عمان نیز شاهد ۳/۳۸ درصد بارندگی بودهایم که در قیاس با سال قبل ۱۲ درصد کاهش نشان میدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد