25 - 12 - 2017
خبر
اعتراض نمایندگان لایحه را تغییر میدهد؛
احتمال بازگشت قیر رایگان به بودجه ۹۷
ایسنا- دولت دوازدهم در حالی لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ را ۱۹ آذرماه امسال به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد که به نظر میرسد یکی از بخشهای مهم و تاثیرگذار بودجه که به اختصاص قیر رایگان مربوط بود از آن حذف شده است. طبق برآوردهایی که در لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ صورت گرفته بود وزارت نفت باید معادل ریالی دو میلیون تن قیر تا سقف ۱۵۰۰ میلیارد تومان را به خزانهداری کل کشور واریز میکرد.
بخشی از این مبلغ به عملیات مالچپاشی در وزارت کشاورزی و بخش عمدهای از آن به وزارت راهوشهرسازی برای روکش آسفالت و آسفالت راههای روستایی اختصاص پیدا میکرد. با وجود آنکه در طول ماههای گذشته خبرهایی از عدم اختصاص بخشی از این منابع قیر به وزارت راهوشهرسازی مطرح میشد اما به شهادت آمارهای معاونت راههایی روستایی این وزارتخانه بخش قابل توجهی از پروژههای این بخش با استفاده از این سهمیه قیر اجرایی شدهاند.
با توجه به این موضوع در نظر نگرفتن سهمیه قیر در لایحه سال ۱۳۹۷ انتقادات رییس کمیسیون عمران را برانگیخته و از اینرو احتمال دارد این سهمیه بار دیگر به لایحه بودجه بازگردد. هرچند هنوز وزارت راهوشهرسازی و وزارت نفت نقشه راه خود را در این زمینه مشخص نکردهاند اما به نظر میرسد پیگیری مجلس شورای اسلامی این بخش مهم را به لایحه سال آینده اضافه خواهد کرد.
خط آهن قزوین- رشت زمستان امسال به بهرهبرداری میرسد
تسنیم- معاون وزیر راهوشهرسازی گفت: تا پایان زمستان امسال اولین قطار ایران از طریق خط آهن قزوین- رشت اعزام خواهد شد. خیرالله خادمی گفت: تا پایان زمستان امسال اولین قطار از طریق خط آهن قزوین-رشت اعزام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساختهای حملونقل ایران خاطرنشان کرد که ایران قصد دارد تا پایان زمستان امسال پروژه خط آهن قزوین- رشت را به اتمام برساند. «قصد داریم اولین قطار را طی سه ماه آینده (از این مسیر) اعزام کنیم. پروژه خط آهن رشت- آستارا به منظور تقویت کریدور شمال- جنوب آغاز شده است. در حال حاضر کار روی نقاط توقف و پیاده شدن از قطار در آستارای ایران در حال انجام است.» بر اساس موافقتنامه منعقده بین ایران و آذربایجان، در چارچوب پروژه کریدور بینالمللی شمال- جنوب، قرار است خط آهن آستارا (ایران)- آستارا (آذربایجان) روز ۲۵ دسامبر راهاندازی شود.
عضو هیاتعامل سازمان بنادر و دریانوردی مطرح کرد؛
بهرهمندی از ظرفیت ۱۶۰ میلیون تنی بنادر
وزارت راه- معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه فرصتهای اشتغال با ارتقای بنادر کشور و امضای تفاهمنامه با شرکتهای خصوصی ارتقا مییابد گفت: ارتقای بنادر کشور همراه با توسعه همهجانبه در سایر شقوق حملونقل و شهرسازی میتواند فرصت مناسبی برای ایران در مقایسه با کشورهای همجوار ایجاد کند. محمدعلی حسنزاده در خصوص اهمیت امضای ۱۳ تفاهمنامه همکاری سازمان بنادر و دریانوردی با شرکتهای خصوصی و برخی از سازمانهای تابعه وزارت راهوشهرسازی، گفت: اساسا توسعه دریامحور نقش مهمی در اشتغالآفرینی ایفا میکند و انعقاد تفاهمنامه همکاری سازمان با شرکتهای بخش خصوصی میتواند در راستای استفاده از ظرفیتها و ویژگیهای بنادر کشور و ارتقای موقعیت این بنادر نقش مهمی ایفا کند.همچنین معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: همکاری سازمان بنادر و دریانوردی با شرکتهای بخش خصوصی در زمینههای مختلفی همچون ساماندهی حاشیه شهرها، موضوعات مرتبط با فرودگاهها، بازرگانی و گردشگری، میتواند منجر به کارآفرینی، ایجاد فرصتهای اشتغال و بهرهمندی از مزیتهای مختلف برای کشور باشد. همچنین ارتقای بنادر کشور همراه با توسعه همهجانبه در سایر شقوق حملونقل و شهرسازی میتواند فرصت مناسبی برای ایران در مقایسه با کشورهای همجوار ایجاد کند.در ادامه حسنزاده اظهار امیدواری کرد تا سازمان بنادر و دریانوردی در حوزههای کانتینری و مواد معدنی و به ویژه بخش گردشگری دریایی شاهد رونق بیشتری نسبت به گذشته باشد. وی در بیان ظرفیتهای بنادر کشور و میزان استفاده از آنها نیز به ارائه نکاتی پرداخت و گفت: هماکنون ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر کشور در حدود ۲۰۰ میلیون تن است که نزدیک به ۱۶۰ میلیون تن از این ظرفیت در حال بهرهبرداری است. حسنزاده در پایان تصریح کرد: امید داریم تا با انعقاد ۱۳ تفاهمنامه همکاری ضمن افزایش ظرفیت بنادر کشور شاهد ارائه مناسبتر خدمات ترانزیتی و ترانشیپی باشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد