17 - 12 - 2017
خبر
معاون وزیر راهوشهرسازی خبر داد:
اتصال پنج مرکز استان جدید به شبکه ریلی کشور
ایرنا- معاون وزیر راهوشهرسازی با اعلام این خبر که ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه ریلی ناتمام در کشور داریم گفت: بوشهر، اردبیل، خرمآباد، سنندج و شهرکرد بهعنوان پنج مرکز استان از سیاستهای دولت است که به شبکه ریلی متصل شوند. خیرالله خادمی در نشست پیگیری راهآهن شیراز- بوشهر در استانداری بوشهر افزود: پروژه ریلی تهران، اصفهان و شیراز با اتصال به بوشهر اقتصادی میشود که در دولت قبل تفاهم نامهای با یک شرکت چینی برای تامین فاینانس انجام شد که عمده مشکل آن مشخص نبودن طول و مبلغ مورد نیاز پروژه بود. وی بیان کرد: در این راستا چندین نشست فنی برگزار شد و در شش ماهه گذشته نیز تفاهمنامهای با سرمایهگذاران چینی تهیه شده و با طی مراحل پایانی بهعنوان نخستین قرارداد تجاری منعقد میشود تا زمینه فعالسازی پروژه راه شیراز- بوشهر از طریق فاینانس چین فراهم شود.
خادمی یادآور شد: برای اتصال شبکه ریلی کریدور نوارهای ساحلی شمال و جنوب که در نهایت منتهی به استان بوشهر میشود یک نگاه و رویکرد مناسبی ایجاد شده است. وی ادامه داد: برآورد ریالی برای رسیدن بوشهر به شبکه ریلی دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و ۲۰۰ کیلومتر اهرم به عسلویه به طول ۲۰۰ کیلومتر نیز نیازمند یکهزار میلیارد تومان اعتبار است. خادمی ادامه داد: در ابتدا ۲۵۰ کیلومتر از پروژه راهآهن شیراز- بوشهر در لایحه بودجه پیشبینی شده که بعد با اصلاحاتی که صورت گرفت به ۴۵۰ کیلومتر افزایش یافت و اکنون تلاش برای مسیر منتهی به عسلویه نیز در دست اقدام است. وی افزود: اکنون وزارت راهوشهرسازی ۱۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه ناتمام دارد که ۸۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به پروژههای راهآهن است.
یک کارشناس مسکن
بافت فرسوده جذابیتی برای سرمایهگذاران مسکن ندارد
فارس- یک کارشناس مسکن با تاکید بر اینکه بافت فرسوده جذابیتی برای سرمایهگذاران بخش خصوصی مسکن ندارد، گفت: ترجیح اکثر سازندگان این است که در مناطق کمدردسر اقدام به ساختوساز کنند. کامیار بیات ماکو در پاسخ به این سوال که دلیل عدم موفقیت دولت در نوسازی بافت فرسوده چیست، گفت: ریزدانگی مشخصه بافت فرسوده در اغلب شهرها و مناطقی است که به آن بافت فرسوده اطلاق میشود و در نتیجه اگر بخواهیم یک ساختوساز جدید در آنجا داشته باشیم، باید این قطعات را الصاق، الحاق و تجمیع کنیم. این کارشناس مسکن تاکید کرد: بر اساس برنامه و تعهدی که دولت داده، باید سالانه ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده بازسازی شود، بنابراین مشکلی که دولت در نوسازی بافت فرسوده دارد، این است که اصولا بخش ساختمان که مستقلترین بخش اقتصاد ما از دولت است، سازندگان خصوصی کار میکنند و منطقی است که سازندگان به دنبال سود بیشتر و دردسر کمتر بروند. بیات ماکو ادامه داد: پس بافت فرسوده جذابیت زیادی برای ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی ندارد و بخشخصوصی چندان علاقهای به ورود به این بافتها از خود نشان نمیدهد. وی افزود: دوره رونق مسکن قطعا با رونق اقتصاد کلان حاصل خواهد شد. مطمئن باشید اگر رونقی باشد، بافت فرسوده آرام آرام توسط بخش خصوصی مورد استقبال قرار میگیرد، چراکه با بازسازی این بافتهای فرسوده، امکانات دسترسی و زیرساختی بهتری برای ساکنان فراهم خواهد شد.
استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی انتقاد کرد؛
ساخت دو ساختمان ۲۰ طبقه روی گسل ولنجک
وزارت راه- استاد پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسیزلزله ضمن انتقاد از احداث ساختمان و افزایش جمعیت در کنار گسلهای بزرگ تهران و شهر جدید پردیس گفت: مساله اصلی نبود پژوهش نیست بلکه مساله اصلی و چالش امروزی ما، عدماستفاده از تحقیقات و نظرات صاحبنظران و به کار نبستن پژوهشهای همهجانبه علمی در رابطه با زلزله و حوادث طبیعی در اجرایی و عملیاتیکردن پروژههاست. مهدی زارع افزود: در حال حاضر، با توجه به تذکرات متعدد صاحبنظران، دو ساختمان ۲۰ طبقه دقیقا روی گسل فعال ولنجک احداث شده است. همچنین زارع در ادامه یادآور شد: شهر جدید پردیس در نزدیکی گسل مشاء احداث شد و باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که شهر پردیس به اندازه جمعیتی که برای آن پیشبینی شده است آب ندارد و در تلاقی دو گسل بزرگ و فعال احداث شده است. وی افزود: با وجود مشکلاتی که برای شهر جدید پردیس وجود دارد متاسفانه در درازمدت برای این شهر که هماکنون حدود ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد در آینده جمعیت ۷۰۰ هزار نفری پیشبینی شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد