14 - 12 - 2017
خبر
مانور نیروی هوایی چین اطراف تایوان
ایسنا- سخنگوی نیروی هوایی چین اعلام کرد، چندین جنگنده، بمبافکن و هواپیمای شناسایی چینی طبق معمول و برنامهریزی شده به گشتزنی برای حفاظت از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی پرداختند.
پیش از این یک دیپلمات چینی تهدید کرد که اگر تایوان برای جدایی تلاش کند و یا کشتی جنگی آمریکایی به آبهای این منطقه بیاید وارد عمل میشود و حملهای علیه تایوان صورت میگیرد و پس از این لفاظیها بود که چین اقدام به گشتزنی در نزدیکی تایوان کرد. ارتش چین دیروز این فعالیت نظامی را تایید کرد. به گفته سخنگوی نیروی هوایی چین، این جنگندهها بر فراز تنگه میاکو در جنوب ژاپن و کانال باشی میان تایوان و فیلیپین به پرواز درآمدند تا قابلیتهای واقعی رزمی سنجیده شود. این جنگندهها شامل بمبافکن اچ-۶کا، جنگنده سو-۳۰، جنگنده جی-۱۱، هواپیماهای شناسایی و سوختگیری میشد.
ماکرون اوایل فوریه به تونس میرود
AFP- رییسجمهور فرانسه دوشنبه گذشته از سفرش به تونس در اوایل ماه فوریه خبر داد.
امانوئل ماکرون اعلام کرد که در یکم و دوم ماه فوریه به تونس؛ کشوری که فرانسه خواهان همکاری گسترده با این کشور به ویژه در راستای مبارزه با تروریسم است، سفر خواهد کرد. رییسجمهور فرانسه با باجی قائد السبسی، همتای تونسیاش در پاریس جهت مشارکت در نشست سران آب و هوا تصریح کرد که روابط پاریس با تونس در اولویت است، زیرا روابط میان این دو کشور استثنایی است. با توجه به این که تونس به دلیل مرزهایش با لیبی به طول ۴۵۰ کیلومتر در خط مقدم خطرات و تهدیدها قرار داد، ماکرون خاطرنشان کرد که سفر وی به تونس منجر به گسترش روابط به ویژه از طریق امضای توافقنامه در زمینه امنیت میشود.
سازمان ملل هشدار داد؛
ابتلای یک میلیون یمنی به بیماری وبا
الجزیره- یک مسوول برجسته در سازمان ملل با اشاره به اینکه ۸ میلیون یمنی در آستانه خطر قحطی قرار دارند تاکید کرد، همه طرفهای درگیر در یمن باید اجازه دهند کمکهای بشردوستانه به دست مردم برسد.
جیمی مکگولدریک، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل در یمن طی بیانیهای اعلام کرد: محاصره مستمر بنادر یمن باعث نقص شدید سوخت، موادغذایی و دارو در این کشور شده و این امر تعداد زیادی از ساکنان یمن را نیازمند کمکهای فوری کرده است. مکگولدریک افزود: زندگی میلیونها تن از ساکنان یمن از جمله ۴/۸ میلیون یمنی که در آستانه قحطی قرار دارند بستگی به توان ما در ادامه امدادرسانیهای پزشکی، درمانی و ارسال بستههای موادغذایی و آب آشامیدنی دارد.
عفو بینالملل اروپا را متهم کرد؛
همدستی در بردهداری پناهجویان در لیبی
یورونیوز- دولت لیبی و کشورهای اروپایی حامی آن از شکنجههایی که علیه پناهجویان اعمال شده باخبر بودهاند و با سکوت و انفعال، اجازه ادامه این اعمال غیرانسانی را دادهاند. سازمان عفو بینالملل کشورهای عضو اتحادیه اروپا را متهم کرد که در ساختار پیچیده سوءاستفاده و بهرهبرداری از پناهجویان و مهاجران توسط گارد ساحلی لیبی با دولت این کشور همکاری کردهاند و یکی از عوامل اصلی وقوع بردهداری در لیبی هستند. این گزارش سازمان عفو بینالملل بارها تاکید میکند که دولتهای اروپایی با حمایت از ساختارهای ضدمهاجرتی و حمایت بیشائبه از دولت لیبی به درماندگی و بدبختی وحشتناک پناهجویان در این منطقه کمک میکنند. سازمان عفو بینالملل پس از دستکم دو سال تحقیق مداوم و گردهم آوردن منابع و شواهد لازم نوشته است که گروههای شبهنظامی مسلح، مقامات دولت لیبی و قاچاقچیان در همکاریهای تنگاتنگ به واسطه درآمد مالی و فساد پناهجویان را به وحشتناکترین روش ممکن شکنجه و سرکوب میکنند.
آغاز به کار سفیر جدید آمریکا در هلند
آسوشیتدپرس- پیت هوکسترا، یک نماینده جمهوریخواه سابق کنگره آمریکا به عنوان سفیر جدید این کشور در هلند منصوب شد.
سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد، هوکسترا دوشنبه گذشته در حضور معاون رییسجمهور آمریکا مراسم تحلیف را در این سمت بهجا آورده است. هوکسترا ماه گذشته میلادی از سوی سنای آمریکا به عنوان سفیر این کشور در هلند مورد تایید قرار گرفت. او پیش از این سمتهایی نظیر ریاست کمیته منتخب دائمی اطلاعات در مجلس نمایندگان آمریکا را برعهده داشته و تا سال ۲۰۱۱ نیز نماینده جمهوریخواه ارشد این کمیته بود. هوکسترا در سال ۱۹۹۲ برای نخستینبار به نمایندگی در کنگره آمریکا رسید و اصالتا هلندی بوده و در این کشور به دنیا آمده است و هنگامی که تنها سه سال داشت با خانوادهاش به آمریکا رفتهاند.
تردید آمریکا درباره خروج نیروهای روسیه از سوریه
رویترز- به دنبال اظهارات رییسجمهور روسیه درباره این که بخش مهمی از نیروهای این کشور از سوریه خارج میشوند، یک سخنگوی پنتاگون دوشنبه گذشته درباره جدیت مسکو در چنین اقدامی ابراز تردید کرده است. آدریان رانکین گالووی، یکی از سخنگویان پنتاگون گفته است، چنین اظهاراتی متناسب با واقعیت نیست. این سخنگو اضافه کرده است: اظهارات روسها درباره خروج نیروهایشان، اغلب مواقع با کاهش عملی این نیروها متناسب نیست و چنین اقدامی اولویتهای آمریکا در سوریه را تغییر نمیدهد. در همین زمینه یک مقام آمریکایی گفت: احتمالا در پی دستور پوتین، روسها تعدادی از جنگندههایشان را خارج میکنند و سپس خواهان خروج نیروهای آمریکایی خواهند شد.
حضور رهبران جهان در نشست آبوهوایی پاریس
آسوشیتدپرس- بیش از ۵۰ نفر از رهبران جهان برای شرکت در نشستی در پاریس گردهم آمدند. باوجود عدم پذیرش توافق آبوهوایی پاریس از جانب دونالد ترامپ، امانوئل ماکرون امیدوار است که این نشست اقداماتی را برای مبارزه علیه گرمایش جهانی در پی داشته باشد.
در حدود ۳۱۰۰ نفر از پرسنل امنیتی از جمله قایقهای گشتزنی در رود سن، در اطراف پاریس مستقر شدهاند تا این شهر را برای این نشست آماده کنند. رییسجمهور فرانسه رهبران حاضر را به محل برگزاری این نشست که همزمان با دومین سالگرد توافق پاریس برگزار میشود، همراهی میکند. گفتی است شرکتکنندگان در این اجلاس، پروژههای میلیارد دلاری خود را برای کمک به کشورهای فقیر و کاهش پسماندها در صنایع ارائه خواهند داد. ماکرون که از این نشست برای افزایش وجهه بینالمللی خود بهره میگیرد، رییسجمهور آمریکا را برای حضور در این رویداد دعوت نکرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد