14 - 12 - 2017
خبر
آخوندی اعلام کرد:
روسها ۶ هزار و ۸۰۰ واگن باری
برای ایران میسازند
صداوسیما- وزیر راهوشهرسازی گفت: قرارداد ساخت شش هزار و ۸۰۰ دستگاه واگن باری با روسها داریم که بخش اعظم آن، در ایران ساخته میشود. عباس آخوندی با بیان اینکه امسال پنج مرکز استان در کشور را به شبکه حملونقل ریلی وصل میکنیم، اظهار داشت: خوشبختانه این طرحها ۹۰ درصد پیشرفت داشتهاند که همه آنها، امسال به بهرهبرداری رسیده و زیر بار میروند.
وی افزود: طبق این برنامه، اقدامات اجرایی کرمانشاه به اتمام رسیده و همدان نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفته و کار ارومیه، قزوین رشت و مسیر جدید میانه به بستانآباد و از آنجا به سمت تبریز هم در دست اجرا است. وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه امسال ۵۱۶ کیلومتر ریل جدید افتتاح میشود، افزود: با توجه به کارهایی که سال گذشته تمام شد، اما به بهرهبرداری نرسید امسال ۹۱۹ کیلومتر راهآهن جدید مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
آخوندی با بیان اینکه برای شش هزار و ۸۰۰ واگن باری قرارداد همکاری با روسها داریم که بخش اعظم این واگنها در ایران ساخته میشود، افزود: برای سه سال آینده، بخش عمده واگنسازی ایران مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت و همین الان هم فعال است. وی خاطرنشان کرد: با شرکت مشترک ایرانی و کرهای قرارداد ساخت ۵۴۰ واگن برای استفاده در حملونقل حومهای به امضا رساندهایم، ضمن اینکه قراردادهای جدید خرید و ساخت واگنهای مسافری با آلمانها، روسها و کرهایها را هم در دست اقدام داریم.
تامین مالی راهآهن رشت – آستارا نهایی شد
ایسنا- عضو هیاتمدیره و رییس کمیته حملونقل بینالمللی راهآهن جمهوری اسلامی ایران از نهایی شدن متنهای قراردادی بانکهای ایران و جمهوری آذربایجان برای تامین مالی راهآهن رشت – آستارا خبر داد. حسین عاشوری، در جریان سفر خود به شهرستان مرزی بندر آستارا، پس از پایان نشست دوجانبه مسوولان راهآهن ایران و جمهوری آذربایجان، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جلسهای که با حضور مسوولان دو کشور برگزار شد، با هدف بررسی مشکلات اجرایی و راهاندازی ایستگاه راهآهن در شهرستان آستارا بود.
وی با بیان اینکه همکاری مسوولان استان گیلان در رفع موانع احداث این پروژه خوب بوده است، ادامه داد: در برخی بخشها موانعی وجود داشت که در این نشست راهکارهایی برای آنها ارائه شد. عاشوری اساسیترین مشکلات موجود در این پروژه را در دو بخش مجزا عنوان کرد و افزود: در بخش ایجاد ایستگاه، خطوط ریلی، محوطهسازی و سکوها هماهنگیهای لازم به عمل آمد. وی اضافه کرد: در راستای تامین مصالح موردنیاز و صدور مجوزهای لازم برای تسریع در اجرای این پروژه، هماهنگیهای لازم با مسوولان استان گیلان انجام شد.
رییس کمیته حملونقل بینالمللی راهآهن ایران در بخش دیگر سخنان خود از توافق ۱۴ سال گذشته سه کشور ایران، هند و روسیه در خصوص تکمیل کریدور شمال – جنوب سخن گفت و خاطرنشان کرد: پس از چند سال، جمهوری آذربایجان و سپس سایر کشورها از این کریدور استقبال کردند. وی از بهرهبرداری آزمایشی ایستگاه راهآهن آستارا – آستارا، در خاک جمهوری اسلامی ایران در چند هفته آینده خبر داد و گفت: در مذاکرات صورتگرفته با مقامات جمهوری آذربایجان، اقدامات لازم برای تامین مالی اجرای پروژه راهآهن رشت – آستارا انجام شده است. وی با اشاره به نهایی شدن متنهای قراردادی بانکهای مرکزی ایران و جمهوری آذربایجان برای تامین مالی این راهآهن، تصریح کرد: جمهوری آذربایجان مبلغی معادل ۵۰۰ میلیون دلار را برای این پروژه هزینه خواهد کرد. حسین عاشوری افزود: این پروژه یک برنامه زمانبندی سهساله دارد که با نهایی شدن سند مالی، کارهای اجرایی آن آغاز میشود.
شدت زلزله احتمالی تهران پیشبینی شد؛
۵/۷ ریشتر شدت، ۱ میلیون مجروح و کشته
ایسنا- رییس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات مسکن گفت: طبق مستندات تاریخی، گسل ری یا گسل شمال تهران میتوانند زمینلرزهای با شدت ۷ تا ۵/۷ ریشتر ایجاد کنند و آمار کشتهها و مجروحان حدود یک میلیون نفر خواهد بود. علی بیتاللهی اظهار کرد: وجود گسلها را به عنوان چشمههای زلزله در همه جای دنیا پذیرفتهاند. هرجا آثاری از شکستههای زمین میبینیم مشخص است که این شکستگیها در زمانی باعث زلزله شدهاند. وقتی میبینیم در طول شمال غرب تا شمال شرق تهران خط گسل شمال تهران یا خط گسل ری، خط گسل پردیسان یا خط گسل نیاوران را داریم قبول میکنیم که منطقه تهران از نظر لرزهای بسیار فعال است. وی افزود: در عین حال سوال این است که این گسلها چه زلزلهای را میتوانند ایجاد کنند. طبق مستندات تاریخی، گسل ری یا گسل شمال تهران میتوانند زمینلرزهای با شدت ۷ تا ۵/۷ ریشتر را ایجاد کنند و مطمئنا آمار کشتهها و مجروحان حدود یک میلیون نفر خواهد بود چراکه در مناطق مختلف شهر تهران بافتهای فرسوده داریم. از حدود ۱/۱ میلیون پلاک ۲۰۰ هزار پلاک یعنی یک پنجم ساختمانهای تهران در بافت فرسوده متراکم با معابر تنگ، ساختمانهای فرسوده و کوچک، منطقه نفوذناپذیر، ریزدانه و غیرمستحکم قرار دارد. بیتاللهی ادامه داد: در معابر شش متری و هشت متری شهر تهران برجهای مرتفع احداث شده که امدادرسانی به اینها حالتی را در ذهن ایجاد میکند که قابل تصور نیست. بنابراین تعداد کشتههای ثانویه زلزله احتمالی تهران میتواند به شدت بالا برود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد