12 - 12 - 2017
خبر
کریدور شمال-جنوب تا یک ماه آینده
عملیاتی میشود
تسنیم- کریدور حملونقل بینالمللی شمال- جنوب که بمبئی هند را به سن پترزبورگ روسیه متصل خواهد کرد تا اواسط ژانویه ۲۰۱۸ عملیاتی میشود. پایگاه خبری اکونومیکتایمز در گزارشی اعلام کرده است که کریدور حملونقل بینالمللی شمال- جنوب که بمبئی هند را به سن پترزبورگ روسیه متصل خواهد کرد، تا اواسط ژانویه ۲۰۱۸ عملیاتی میشود.
هرچند این پروژه که اجرای آن ۱۷ سال زمان برده، در ماه آینده میلادی شاهد ارسال اولین محموله صادراتی از هند به روسیه خواهد بود اما عملیاتی شدن کامل آن چند ماه بعد از شروع به کار رسمی این کریدور اتفاق خواهد افتاد. بر اساس این گزارش، تمام سهامداران کلیدی این کریدور، اقدامات مقدماتی قابل توجهی را برای تکمیل حلقههای مختلف این زنجیره انجام دادهاند. یک شبکه مواصلاتی ۷۲۰۰ کیلومتری متشکل از مسیرهای دریایی، ریلی و جادهای با هدف ارسال کالا از هند به ایران، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان، روسیه، آسیای میانه و شرق اروپا ایجاد شده است.
هدف از این پروژه ارتقای ارتباطات تجاری بین مراکز مهم تجاری نظیر بمبئی، مسکو، تهران، باکو، بندرعباس، آستراخان و بندر انزلی به یکدیگر است. به همین منظور یک خط ریلی میان کشورهای ایران-ترکمنستان – قزاقستان به طول ۶۷ کیلومتر در سال ۲۰۱۴ با هزینه ۶۲۰ میلیون دلاری احداث شده است.
بر اساس اعلام رسانههای روسی، این پروژه به افزایش مبادلات تجاری هند و روسیه و رسیدن آن به ۳۰ میلیارد دلار طی ۱۰ سال آینده کمک خواهد کرد. در قالب این پروژه محمولهها از هند به بندر چابهار ایران ارسال خواهد شد و سپس از داخل خاک ایران و کشورهای آسیای میانه به روسیه و شرق اروپا ترانزیت خواهد شد. هماکنون محمولههای صادراتی هند برای رسیدن به روسیه باید مسیر طولانی دریای سرخ، کانال سوئز، دریای مدیترانه، کانال مانش و دریای بالتیک را طی کنند.
معاون وزیر راهوشهرسازی مطرح کرد؛
ترانزیت، قطب اقتصادی کشور
وزارت راه- معاون وزیر راهوشهرسازی طی نشستی با فعالان حوزه ترانزیت و حملونقل بینالمللی کالا با بیان اینکه میتوان با توجه به موقعیت و شرایط فعلی حاکم بر بخش مصوبات دورههای قبلی را اصلاح و بازنگری کرد گفت: مسایل مرتبط با سایر سازمانهای دستاندرکار را میتوان در مراجع ذیربط از جمله شورای عالی هماهنگی ترابری کشور مطرح و حل کرد.
داود کشاورزیان با تاکید بر جایگاه، اهمیت و نقش ترانزیت در توسعه اقتصادی – اجتماعی کشور اظهار کرد: علاقهمندم که انجمن در عرصههای حملونقل کشور حضور پررنگتری داشته باشد و استقبال میکنیم که مسایل بخش را خود انجمن پیگیری و حل کند و مراجع دولتی همچون سازمان راهداری و حملونقل جادهای نیز در کنار انجمن است.
وی در ادامه گفت: مسایلی که مرتبط با سایر سازمانهای دستاندرکار وجود دارد میتواند در مراجع ذیربط از جمله شورای عالی هماهنگی ترابری کشور مطرح و حل شود که لازم است انجمن موضوعات را دستهبندی و جهت طرح آماده کند.
کشاورزیان برگزاری جلسات با مسوولان نهادها و سازمانهای مرتبط با حملونقل بینالمللی و ترانزیت را موثر و راهگشا برشمرد و گفت: ممکن است پارهای از مسایل با برگزاری جلساتی با مسوولان سازمانهای ذیربط چارهاندیشی شود و بخشی دیگر جهت تصمیمگیری در شورای عالی هماهنگی ترابری کشور مطرح و پیگیری شود .
معاون وزیر راهوشهرسازی خدمات بخش حملونقل جادهای بینالمللی را تخصصی خواند و ادامه داد: چنانچه ناخواسته در دورههای قبل قوانینی تصویب شده یا بنابر شرایط وقت در گذشته تصویب شده باشد میتواند با توجه به موقعیت و شرایط فعلی حاکم بر بخش اصلاح و بازنگری شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد