6 - 12 - 2017
خبر
تاکید مجلس بر ساماندهی بازار نان
خانه ملت- اگرچه رییسجمهور دستور افزایش قیمت نان را لغو کرد اما شواهد بازار حاکی از آن است که برخی نانوایان قیمتهای خود را بالا بردهاند. در همین خصوص عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: قیمت نان باید به صورتی تعیین شود که همه اقشار با هر سطح درآمدی قدرت خرید آن را داشته باشند.
نظر افضلی با انتقاد از افزایش قیمت نان که در برخی مناطق کشور اتفاق افتاد، گفت: دستور رییسجمهور مبنی بر توقف افزایش قیمت نان مقتضی بود اما معتقدم که باید برای قیمت واقعی نان چارهای اندیشیده شود تا به مصرفکننده و تولیدکننده فشار وارد نشود. عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ساماندهی قیمت نان را ضروری دانست و اظهار داشت: یک بام و دو هوای دولت در تعیین قیمت نان درست نیست و باید قیمت واقعی آن در شرایط عادلانه تعیین شود.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه تاکید کرد: شاید امروز بتوان به صورت موقتی قیمت نان را کاهش داد یا به تعبیری از افزایش قیمت آن جلوگیری کرد اما این روش مناسبی نیست و باید قیمت واقعی برای آن از سوی دولت و دستگاههای ذیربط تعیین شود.
قیمت نامعلوم انار برای شب یلدا
«جهان صنعت»- اگرچه بانک مرکزی روند افزایش قیمت سالانه میوهها و سبزیهای تازه را هر هفته تایید میکند اما وضعیت بازار نیز حاکی از آن است که رشد قیمتها در سال جاری قابل توجه بوده است.
با وجود اینکه حدود بیش از دو هفته به شب یلدا باقی مانده است، قیمت میوههای مهم پاییزی با افزایش روبهرو شده است. گشتوگذاری در بازار نشان میدهد که قیمت هر کیلو انار در برخی مغازههای مناطق مرکزی تهران به ۱۲ هزار تومان رسیده است. اما در این میان برخی چرخیها، این میوه را کیلویی هفت هزار تومان به فروش میرسانند. این در حالی است که سال گذشته قیمت این میوه پرتقاضا در روزهای اوج گرانی خود به کیلویی هفت هزار تومان رسیده بود.
این شرایط در حالی است که قیمت انار به عنوان پرمصرفترین میوه فصل پاییز و زمستان در مهرماه، کیلویی ۲۵۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان بود که در این خصوص رییس اتحادیه میوه و سبزی، سرمازدگی باغات انار ساوه را به عنوان مرکز تولید عمده این محصول سبب افزایش قیمت آن در بازار اعلام کرد.
صادرات فیروزه ایرانی به نام افغانی
ایسنا- با وجود آنکه یکی از تمرکزهای وزارت صنعت، معدن و تجارت بر حوزه معدن ایران با ذخایری غنی است، یکی از سنتیترین و معروفترین محصولات معدنی یعنی سنگهای قیمتی، بازارشان را در خارج و حتی داخل از دست دادهاند و فیروزه ایرانی به نام افغانستان و اسپانیا به دیگر کشورها صادر میشود.
در همین رابطه رضا محرمی، کارشناس معدنی و سنگهای قیمتی با اشاره به اینکه ایران ذخایری رو به افول دارد، گفت: دیگر مثل سابق ذخایر فیروزه ایران زیاد نیست و در حال کم شدن است. البته در کنار آن معادن دیگری در دامغان و کرمان پیدا شده است لذا نمیتوان گفت صرفا کاهش ذخایر، عامل ضعف در اقتصاد سنگهای قیمتی ایرانی است بلکه موضوع نبود بازار تعریفشده و نبود سیاست دقیق در این حوزه به آن ضربه زده است.
از سوی دیگر موضوعی مانند اشتغال که در معادن سنگهای قیمتی به وسعت معادنی مثل سنگآهن، سرب، روی و… نیست، باعث شده این حوزه مورد کملطفی قرار گیرد و از اولویتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت خارج شود که مجموعه این عوامل باعث شده امروز فیروزههای ایرانی با برند اسپانیا و افغانستان به دیگر کشورها صادر شوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد