30 - 11 - 2017
خبر
ضرورت تغییر رویکرد در مدیریت آب
به گفته عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس ما باید به منظور مدیریت صحیح آبهای حاصل از بارندگی و سیلابها در فعالیتهای آبی خود تغییر رویکرد داشته باشیم. قطعا مشارکت مردم و فرهنگسازی عمومی لازمه این کار است.
علی اکبری بیان کرد: ما دو منبع آب پایدار داریم. یکی از این منابع روانآبها و سیلابهایی است که عمدتا به صورت ناگهانی شاهد این جریانات هستیم. در سال گذشته از اسفندماه تا اردیبهشتماه سیلابهای سنگینی داشتیم. در استان فارس در جاهایی که میزان بارندگی ۱۵۰ میلیمتر گزارش شده بود ناگهان تا ۱۱۵۰ میلیمتر افزایش یافت اما متاسفانه این منابع آب را از دست دادیم.
وی در ادامه گفت: منبع آب پایدار دیگر نیز پسابهایی است که با مدیریت صحیح میتوانیم آنها را تصفیه کنیم و به چرخه مصرف بازگردانیم. ما اگر بتوانیم این دو منبع پایدار آب را به شکل صحیح مدیریت کنیم و در حوزه منابع آبهای زیرزمینی نیز اگر مقداری سختگیرانهتر عمل کنیم قطعا در حوزه آب نیز دچار مشکل جدی نخواهیم شد.
نماینده مردم شیراز در مجلس بیان کرد: برای اینکه ما بتوانیم سیلابها و آبهای روان را جمعآوری کنیم و از آنها استفاده بهینه داشته باشیم باید در فعالیتهای آبی خود تغییر ایجاد کنیم و به سمت فعالیتهای آبخیزداری و ایجاد مبانی که بتواند آب را نفوذ دهد و آبخوانها را تقویت کند پیش برویم. ممکن است این فعالیتها زمانبر و هزینهبر باشد اما این اقدامات باید صورت گیرد تا بتوانیم در حوزه آب پیشرفت کنیم.
اکبری خاطرنشان کرد: قطعا مشارکت مردم و فرهنگسازی عمومی در جهت استفاده بهینه از منابع آب لازم است. رسانهها نیز در فرهنگسازی عمومی باید مشارکت داشته باشند. دستگاههای تخصصی باید به اشخاصی که در حوزه آب درگیر هستند، مدل ارائه دهند تا این افراد بتوانند کارها را با اطمینان پیگیری کنند. این مساله نیاز به تعامل بیشتری دارد و زمانبر است. این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: مجلس برای پیگیری مساله آب در برنامه ششم الزاماتی را مطرح کرده و تصویب نیز شدهاند. دولت باید به سمت مدیریت منابع آب حرکت کند و حداقل ۱۱ میلیارد مترمکعب یا سالی ۲/۲ میلیارد مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی شود. میتوان با بهرهگیری از الگوها و طرحهای مناسبی که درخصوص مدیریت آب مطرح میشود گامهای خوبی در راستای مدیریت صحیح منابع آبی برداشت.
پایش هفتگی کیفیت سوخت توزیعی کشور
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به پایش هفتگی سوخت توزیعی در کشور گفت: با تاکید رییس سازمان حفاظت محیطزیست پایش سوخت به صورت هفتگی صورت میگیرد و افزون بر پارامترهای پیشین (بنزن و آروماتیکها)، گوگرد را نیز پایش میکنیم.
به گزارش شانا، شینا انصاری به موضوع آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۷ به بعد که پدیده گرد و غبار به مشکلات استانهای غربی و جنوب غربی کشور افزوده شد، دستگاههای کنترل کیفی هوا خریداری و در بیشتر مناطق نصب و راهاندازی شد به طوری که هماکنون ۱۹۰ ایستگاه پایش کیفی هوا در ۳۱ استان کشور وجود دارد.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیطزیست به سرمای هوا و بروز پدیده وارونگی دما در کلانشهرها اشاره و عنوان کرد: پایش منابع ثابت مانند کارخانهها و صنایع از سوی سازمان حفاظت محیطزیست در حال انجام است که سعی میکنیم با نمونهگیری از دودکشهای نیروگاهها و صنایع میزان آلایندگی آنها را بسنجیم و طی یک برنامه زمانبندی شده از آنها میخواهیم نسبت به حل این مشکل اقدام کنند.
وی افزود: صنایع آلاینده و کارخانهها موظفند در قالب برنامه زمانبندی اقدامهای کنترلی را همسو با کاهش آلودگی ارائه دهند و در صورتی که در طول زمان یادشده اقدام لازم را انجام ندهند از سوی اداره کل محیطزیست همان استان برای آنها اخطاریه صادر میشود و از طریق قوانین هوای پاک جرایم پیشبینی و بازنگری شده اعمال میشود. انصاری گفت: در سالهای گذشته پایش سوخت توزیعی در کشور مورد بررسی و سنجش قرار میگرفت و امسال نیز با تاکید رییس سازمان حفاظت محیطزیست پایش سوخت به صورت هفتگی صورت میگیرد و علاوه بر پارامترهای قبلی (بنزن و آروماتیکها)، گوگرد را نیز پایش میکنیم.
بهرهمندی پارسجنوبی از توان سازندگان داخلی
به گفته سرپرست مدیریت بازرگانی مجتمع گاز پارسجنوبی، مجتمع گازی پارسجنوبی در بهرهمندی از توان متخصصان و سازندگان داخلی پیشرو است. به گزارش شرکت ملی گاز، جواد سهیلی گفت: با امضای قراردادهای جدید با سازندگان داخلی، اقدامهای بسیار موثری در زمینه ساخت کالاهای مورد نیاز این صنعت در داخل کشور انجام خواهد شد.
وی افزود: همسو با توانمندسازی صنعتگران و تامینکنندگان داخلی، بر اساس معیارها و شاخصهای تعیینشده، سازندگان رتبهبندی و به صورت دورهای ارزیابی خواهند شد.
سهیلی ادامه داد: دورههای ارزیابی با توجه به توانمندسازی و رشد تولیدکنندگان داخلی و شکوفایی اقتصاد کشور، به مرور انجام میشوند، همچنین در بهمنماه جلسه هماندیشی با تامینکنندگان و سازندگان داخلی که بیشترین حجم سفارش را در سطح پالایشگاههای مجتمع گازی پارسجنوبی دارند برگزار خواهد شد.
سرپرست مدیریت بازرگانی مجتمع گاز پارسجنوبی اظهار کرد: با تشکیل این جلسه میزان رضایتمندی تامینکنندگان نیز ارزیابی و همسو با ارتباط موثر و بهینه میان همه عوامل، زنجیره تامین کالا تکمیل خواهد شد. سهیلی گفت: مجتمع گازی پارسجنوبی همواره برای پیشرفت سازندگان داخلی در صنعت نفت و گاز پیشرو بوده و این موضوع در آینده، رشد چشمگیری را برای سازندگان ایرانی به دنبال خواهد داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد