19 - 11 - 2017
خبر
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد؛
کمک به حل مشکل سوریه با برگزاری نشست سران ایران، روسیه و ترکیه
ایرنا- وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: نشست روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه اول آذر (۲۲ نوامبر) در سوچی روسیه به حل و فصل سیاسی مسایل سوریه و سرعت بخشیدن به حرکت به سوی مذاکرات مستقیم دولت سوریه و معارضان کمک میکند. سرگئی لاوروف افزود: در این نشست اوضاع سوریه با توجه به روند صلح آستانه که از سوی ایران، روسیه و ترکیه به وجود آمده و در چارچوب آن مناطق کاهش تنش در سوریه ایجاد و گامهای برای برقراری صلح در این کشور برداشته و مذاکرات مستقیم میان دولت سوریه و معارضان آغاز شده، مورد ارزیابی قرار میگیرد. وزیر خارجه روسیه گفت: این روند (مذاکرات صلح آستانه) فرصت برای مبارزه با تروریستها به ویژه گروه داعش به وجود آورد و مذاکرات ژنو نیز تحت نظارت سازمان ملل براساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت جریان یافته است. در روند مذاکرات ژنو مدتها وقفه ایجاد شده بود. لاوروف بدون ذکر تاریخ دقیق گفت: پیش از برگزاری این نشست سران، اجلاس وزیران خارجه ایران، روسیه و ترکیه در پایان هفته جاری در سوچی برگزار میشود و در آن مقدمات برای اجلاس سران فراهم خواهد شد.
درخواست بستنشینان از رهبر انقلاب
ایسنا- حمید بقایی، علیاکبر جوانفکر و حبیبالله خراسانی در اطلاعیهای از رهبر انقلاب کمک خواستند. این سه یار محمود احمدینژاد که چند روزی است در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) بست نشستهاند، در اطلاعیه شماره ۲ خود از مقام معظم رهبری درخواست کردند که آیتالله سیدمحمودهاشمیشاهرودی را برای رسیدگی به ادعاها و اتهامات مربوط به آنها مامور کنند. این درحالی انجام می گیرد که عضو هیاترییسه کمیته سیاسی فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه احمدینژاد با اقدامات خلاف قانون حرمت حرم شاهعبدالعظیم را خدشهدار میکند، تاکید کرد که آیتالله هاشمی پیش از دیگران این روزهای احمدینژاد را پیشبینی کرده بود، گفت که احمدینژاد راه خروج از حاکمیت را انتخاب کرده اما حاکمیت بیش از این، رفتار ناشیانه احمدینژاد را تحمل نمیکند. جلال میرزایی با اشاره به اقدام اخیر محمود احمدینژاد و اسفندیار رحیممشایی که در حمایت از تحصن و بستنشینی حمید بقایی و علیاکبر جوانفکر در حرم شاهعبدالعظیم حضور پیدا کردند، افزود: احمدینژاد و نزدیکانش سابقه مثبتی در دفاع از آزادیهای مشروع نداشته و در دورهای که مسوولیت امور را در اختیار داشتند، به جای دفاع از حقوق شهروندان و قانونگرایی، عملا دست به قانونگریزی زده و مرتکب تخلفاتی نیز در اجرای قوانین میشدند. نماینده اصلاحطلب مردم ایلام در مجلس خاطرنشان کرد: احمدینژاد در دولت نهم و دهم عمدتاً در راستای تضعیف جامعه مدنی گام برداشت و اکنون نیز با این اقدام، به جای تلاش در راستای حاکمیت قانون، دست به نوعی قانونگریزی زده و این درحالی است که چنین اقداماتی قطعا کمکی به حاکمیت قانون نمیکند.
کواکبیان:
موضع انگلیس درباره برجام از فرانسه هم بهتر بود
ایرنا- رییس گروه دوستی- پارلمانی ایران و انگلیس، سفر وزیر خارجه انگلیس به ایران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ما از همه امضاکنندگان برجام میخواهیم که به تعهدشان پایبند باشند. مصطفی کواکبیان سفر بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس به ایران را که به زودی انجام میشود مثبت ارزیابی کرد و گفت: انگلیسیها در موضوع برجام حتی موضعشان از فرانسویها هم بهتر بود. نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: انگلیسیها میدانند اگر برجام بر باد رود، جایگاه کشورهای مذاکرهکننده در برجام زیرسوال میرود. وی افزود: این کشورها برای حفظ اعتبار خودشان باید به تعهدی که امضا کردند پایبند باشند. نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: ما همواره إعلام کردیم که به تعهدات پایبند هستیم ولی اگر آنان بخواهند برجام را پاره کنند ما آن را ریز ریز میکنیم ولی اگر به تعهداتشان متعهد باشند ما هم پایبند میمانیم. وی تصریح کرد: اگر آنان فکر میکنند ما نمیتوانیم به جایگاه اول بازگردیم اشتباه میکنند؛ همانطور که رییس سازمان انرژی اتمی بیان کرده ما به سرعت میتوانیم به جایگاه اولمان بازگردیم و حتی کارهایی میکنیم که همه حیرت کنند.
قاسمی خطاب به فرانسوی ها:
دنبال آدرس غلط نروید
پایگاه اطلاعرسانی وزارت امور خارجه- سخنگوی وزارت امورخارجه در واکنش به اظهارات وزیر خارجه فرانسه در سفر به عربستان و در کنفرانس خبری مشترک با همتای سعودی خود تاکید کرد: اظهار نگرانی شما با واقعیتهای موجود منطقه منطبق نیست و رفتن به دنبال آدرس غلط است. بهرام قاسمی افزود: اینکه برخی مقامات کشورهای فرامنطقهای به خلیجفارس سفر کنند و با نادیده انگاشتن واقعیات موجود و بسیار روشن منطقه، تحتتاثیر القائات مقامات متوهم و جنگافروز سعودی، نگرانیهای ساختگی، بیاساس و خصمانه آنها را در قبال ایران تکرار کنند، مشکلی از بحرانهایی که در تمامی آنها نقش مخرب عربستان سعودی قطعی و کاملا عیان و آشکار است، کم نکرده و حتی به این کشور برای خروج و عبور از بحرانهای داخلی و منطقهای که با آنها دست به گریبان است نیز کمکی نمیکند. وی افزود: فروش تسلیحات مرگبار توسط برخی کشورهای فرامنطقهای به کشورهای منطقه که از جمله در جنگ خانمانسوز علیه مردم یمن به کار گرفته میشود و حمایتهای آنها از عربستان سعودی و شرکایش در منطقه، تنها این کشورها را در ایجاد بحرانهای جدید گستاختر کرده و باعث وخیمتر شدن و تشدید شرایط بیثباتی و ناامنی در این منطقه حساس از جهان شده است.
آسوشیتدپرس:
انتقادات علیه تحریمهای آمریکا پس از وقوع زلزله در ایران افزایش یافته است
ایسنا- خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: با توجه به نبود امکان برای شهروندان ایرانی- آمریکایی برای انتقال مستقیم پول به ایران به منظور کمک به زلزلهزدگان در غرب ایران انتقادات به تحریمهای آمریکا علیه ایران شدت یافته است. پس از آنکه ایران و گروه ۱+۵ در ژانویه ۲۰۱۵ به یک توافق هستهای دست یافتند قدرتهای جهانی برخی تحریمها علیه ایران را لغو کردند اما باقی تحریمها که موسوم به تحریمهای اولیه واشنگتن است و به روزهای آغازین پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران بازمیگردند، همچنان به قوت خود باقی هستند. اما در حال حاضر با توجه به باقی ماندن تحریمهای اولیه آمریکا علیه ایران، سازمانها و بانکها همچنان برای دادوستد با ایران از قوانین آمریکا هراس دارند. تریتا پارسی، رییس شورای ملی ایران و آمریکا در این باره گفت: یک بانک پیش از این به من گفت که بهترین راه برای انتقال پول به ایران این است که چمدانی از اسکناس پر کنیم و به تهران ببریم. بانکها از نقل و انتقالات مالی درآمد کسب میکنند. وقتی که آنها به چنین دادوستدی نه میگویند به این معنی است که هراس دارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد